Checkbox en het While commando

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Manneke

Manneke

09/03/2004 14:49:00
Quote Anchor link
Ik heb op een pagina een tabel met een checkbox erin.
Elke rij word uit de database geladen.

Dan wanneer je "submit" word je doorgelinkt naar een 2e pagina. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze pagina alleen de records weergeeft die ik had aangevinkt met de checkbox op de 1e pagina?

Normaal gesproken werk ik met het While commando... is dit handig?

En hoe kan ik hem een melding laten geven als er meer dan 2 opties 'gechecked' zijn?
Gewijzigd op 09/03/2004 14:53:00 door Manneke
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:17:35
 
PHP erik

PHP erik

09/03/2004 16:53:00
Quote Anchor link
Quote:
En hoe kan ik hem een melding laten geven als er meer dan 2 opties 'gechecked' zijn?


Op de 1e of 2e pagina? Op 1e kan je javascript gebruiken, bij 2e gewoon PHP.


Quote:
Dan wanneer je "submit" word je doorgelinkt naar een 2e pagina. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze pagina alleen de records weergeeft die ik had aangevinkt met de checkbox op de 1e pagina?


While lijkt me niet handig, aangezien de namen ($_POST[naam]) anders zijn..

Tsja.. je kan dit waarschijnlijk op veel manieren doen.. als je niet veel checkboxen hebt kan je gewoon IFjes gebruiken..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?

if (isset($_POST['box1']))
{

echo "Checkbox 1 is gecheckt! <br>";
}


if (isset($_POST['box2']))
{

echo "Checkbox 2 is gecheckt! <br>";
}


// etc

?>


Ik kan effe geen handige methode bedenken, aangezien ik jouw script niet ken..
kijk maar of je hier dus iets mee kan
 
Rick

Rick

09/03/2004 20:07:00
Quote Anchor link
<pre>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? print_r($_POST); ?>

</pre>

alleen de aangevinkte vakjes worden verstuurd, de rest niet dus dat zouden je enige resultaten moeten zijn.
geef anders even wat code dan kan ik je verder helpen :)
 
Rick

Rick

09/03/2004 20:08:00
Quote Anchor link
doublepost 8)7
Gewijzigd op 09/03/2004 20:08:00 door Rick
 
Manneke

Manneke

09/03/2004 20:23:00
Quote Anchor link
Quote:
doublepost 8)7


Nietus! :'(

Maar de bedoeling is dus dat de data word 'gefiltert'... de niet aangekruisde dingen vallen af, en alleen de aangevinkte records komen op de 2e pagina.

hier alvast de basis:

http://www.ictpraat.nl/verzekering/menu.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.