[Checkbox & SQL]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

21/11/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik heb de volgende vraag:

Ik heb een pagina, waar men hun openingstijden kunnen invoeren.
Nu is er ook de optie gesloten (checkbox).

Hoe ga ik dit aanpakken? Als die niet aangevinkt wordt moet die ook niet in de database komen.. of gewoon een 'nee' staan.

De volgende query heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
$sql = "UPDATE onderneming SET
open1 = '".$_POST['open1']."',
open2 = '".$_POST['open2']."',
open3 = '".$_POST['open3']."',
open4 = '".$_POST['open4']."',
open5 = '".$_POST['open5']."',
open6 = '".$_POST['open6']."',
open7 = '".$_POST['open7']."',
open1a = '".$_POST['open1a']."',
open2a = '".$_POST['open2a']."',
open3a = '".$_POST['open3a']."',
open4a = '".$_POST['open4a']."',
open5a = '".$_POST['open5a']."',
open6a = '".$_POST['open6a']."',
open7a = '".$_POST['open7a']."',
gesl1 = '".$_POST['gesl1']."',
gesl2 = '".$_POST['gesl2']."',
gesl3 = '".$_POST['gesl3']."',
gesl4 = '".$_POST['gesl4']."',
gesl5 = '".$_POST['gesl5']."',
gesl6 = '".$_POST['gesl6']."',
gesl7 = '".$_POST['gesl7']."'
WHERE id = '".$_SESSION['id']."'
";


De gesl1 t/m gesl7 moeten dus de checkboxes 'gesloten' zijn.

Hoe zet ik dit in mijn database en/of query?

Bedankt voor jullie hulp =)
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:06:20
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

21/11/2008 18:00:00
Quote Anchor link
NVM, het werkt al =P
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/11/2008 18:52:00
Quote Anchor link
De veldnamen hier duiden op een niet genormaliseerd datamodel. Zoek maar eens naar 'normalisatie', zul je veel meer mee kunnen dan een in vorm gegoten datamodel zoals je hier hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.