Checkbox verplicht werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

09/12/2010 17:58:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een registratie formulier, alleen is er nog een klein probleem. Als ik de checkbox van hier onder de naam Voorwaarden mee geef, en in de config van mijn registratie systeem zet dat het verplicht is om het aan te vinken. En als ik hem dan aanvink, dan zegt die als nog dat hij niet ingevuld is.

Quote:
<html>
<td colspan="2" align="left">
<p><input class="registreer2" type="checkbox" name="Voorwaarden" value="akkoord">Ik ben op de hoogte van en accepteer de
<a href="http://gamesale.nl/algemene voorwaarden.php" ALT="Algemene voorwaarden gamesale.nl">algemene voorwaarden.</a>
</td>
</html>


Config.php
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array_push($database_velden, 'Voorwaarden:verplicht');
?>


Header.php met script als iets verplicht is:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($instelling == 'verplicht' && empty($velden[$veld_naam])) {
      $this->fouten .= "<li>Het veld '".$veld_naam."' is verplicht, maar nu is het leeg.</li>";
}

?>


Hoe moet ik zorgen dat als de Voorwaarden zijn aangevinkt dat het script dan ook ziet dat die aangevinkt is?

Alvast bedankt,
Matthijs
Gewijzigd op 09/12/2010 17:59:43 door Matthijs PHPHULP
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:32:36
 
Niels K

Niels K

09/12/2010 18:07:53
Quote Anchor link
Gewoon een if /else met een isset gebruiken??
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

09/12/2010 18:54:11
Quote Anchor link
En dan bedoel je in de header.php neem ik aan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
}else{ if($instelling == 'verplicht' && checked($velden[$veld_naam])) {
    $this->fouten .= "<li>Het veld '".$veld_naam."' is verplicht, maar nu is het leeg.</li>";
}

?>


Ik twijfel alleen aan de checked...

Maar is het voor de rest wel goed of totaal niet?

alvast bedankt
 
Niels K

Niels K

09/12/2010 18:56:16
Quote Anchor link
i.p.v checked moet je isset gebruiken. Zodra een veld is 'gechecked' is hij gezet.
vandaar de isset.
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

09/12/2010 19:20:29
Quote Anchor link
Ik heb nu dit, maar dan werkt het niet goed.

Header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
            foreach($veld_instellingen as $instelling)
                {

                
                    if($instelling == 'verplicht' && empty($velden[$veld_naam]))
                    {

                        $this->fouten .= "<li>Het veld '".$veld_naam."' is verplicht, maar nu is het leeg.</li>";
                    }

                    
                    elseif($instelling == 'verplicht' && isset($velden[$Voorwaarden]))
                    {

                    $this->fouten .= "<li>Het veld '".$veld_naam."' is verplicht, maar nu is het leeg.</li>";
                    }

?>
 

09/12/2010 19:38:24
Quote Anchor link
MOet die foreach niet iets zijn als:
foreach($veld_instellingen as $veld_naam => $instelling)
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

09/12/2010 20:30:12
Quote Anchor link
Ik heb dit script, het inlog script niet zelf geschreven... en alles werkt perfect behalve de checkbox. Dus misschien is wat jij zegt ook goed, maar wat er nu staat werkt ook goed.

Dus ik pas dat liever niet aan, maar er is toch ook wel een andere oplossing voor of niet?
 
Mitchel V

Mitchel V

10/12/2010 09:13:53
Quote Anchor link
Ik krijg het idee dat je niet naar Niels luistert...
En anders maak je zelf een nieuwe IF voor de checkbox...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!isset($_POST['Voorwaarden'])){
   $this->fouten .= "<li>Het is verplicht om akkoord te gaan met de voorwaarde.</li>";
}

?>


voorbeelden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// manier 1
if(!isset($_POST['Voorwaarden'])){
    echo 'Verplicht veld 1!.<br>';
}

// manier 2
if($_POST['Voorwaarden'] != "akkoord"){
    echo 'Verplicht veld 2!.<br>';
}

// manier 3
if(!isset($_POST['Voorwaarden']) AND $_POST['Voorwaarden'] != "akkoord"){
    echo 'Verplicht veld 3!.<br>';
}

?>
Gewijzigd op 10/12/2010 09:26:47 door Mitchel V
 
Matthijs PHPHULP

Matthijs PHPHULP

10/12/2010 14:02:24
Quote Anchor link
Het is nu inderdaad gelukt, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.