checkbox waarde "vast" laten houden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar kla

mar kla

23/07/2013 20:17:13
Quote Anchor link
Voor mijn website geef ik de bezoekers de mogelijkheid om via checkboxen de data die ze willen zit te "filteren'

maar na een submit staan ze allemaal weer in de default waarde die in het form is gedefinieerd.

Ik wil graag dat de gekozen waarde "vast" blijft staan zodat het rsultaat een de aangevinkt checkboxen overeenkomen.

Dit is één van de checkbox regels.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2" checked>Bek';


IK ben zover gekomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']) echo "checked"' />Bek';

maar dan krijg ik de fout melding syntax error, unexpected T_IF, expecting ',' or ';'
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:18:54
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 21:21:53
Quote Anchor link
Dit voorbeeld stond gisteren eigenlijk ook al op het forum maar was toen een multiselect (een selectbox waar je meer dan één item kunt kiezen). Maar goed omdat het vakantie is komt ie hier op maat voor de checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
/*
    functie die voor ons de HTML aanmaakt voor de checkboxen die we willen zien
    $checkboxes is een array met teksten die we voor de checkbox willen zien
    $checkedFields is ook een lijst van teksten maar dan van diegene waarvan we willen dat de checkbox 'checked' is.
*/

function getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields)
{

    $html = '';
    
    // we lopen de items in de array $checkboxes één voor één door en geven het item dat aan de beurt is de naam $value
    foreach($checkboxes as $value)
    {

        $checked = '';
        
        // als $value in de array $checkedFields voorkomt dan willen we de checkbox checked hebben
        if(in_array($value, $checkedFields))
            $checked=' checked="checked"';
        
        // maak de html aan voor deze checkbox en voeg dat aan de $html string toe.
        $html .= '<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="' . $value . '" value="' .
            $value . '"' . $checked . ' /><label for="' . $value . '">'. $value . '</label><br/>' . "\n";
    }

    
    // geef met het verlaten van de functie de $html mee terug
    return $html;
}



// de array met checkboxen die we willen zien
$checkboxes = array('bek', 'poot', 'staart');
// de array $checkedFields = in eerste instantie een lege array
$checkedFields = array();


// als de request method POST is dan is het formulier blijkbaar naar ons verzonden
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump de $_POST array zodat we even kunnen spieken wat de inhoud is
    print_r($_POST);
    
    // als de variable $_POST['arrayValue'] bestaat  dan kopieren we die in $checkedFields
    if(isset($_POST['arrayValue']))
    {

        $checkedFields = $_POST['arrayValue'];
    }
    
}


?>


<form action="" method="post" >

<?php echo getCheckboxes($checkboxes, $checkedFields); ?>    

<button>Verzenden</button>

</form>
Gewijzigd op 23/07/2013 22:20:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

23/07/2013 22:27:55
Quote Anchor link
Moet achter je if($_POST['arrayValue[]']) geen ;??

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' if($_POST['arrayValue[]']); echo "checked"' />Bek';
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Nee natuurlijk.... Een ; sluit een statement af. Het probleem hier is dat TS een if statement in een string wil stoppen en dat kan natuurlijk helemaal niet.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:00:39
Quote Anchor link
dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['arrayValue[]'])
heb ik in diverse variaties via verschrillende zoekopdrachten op internet gevonden. Daarbij stond dat het werkte maar dus niet bij mij

ik ga nu de post van Frank Nietbelangrijk proberen te bergijpen.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2013 23:15:11
Quote Anchor link
Dat if statement is niets mis mee, maar je kan dat niet zo midden in een string plaatsen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:15:47
Quote Anchor link
Die geeft een array in $_POST.
name="arrayValue[]"

Is dat de bedoeling?
Je weet nu niet welke waarde bij welke checkbox hoort.
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:26:10
Quote Anchor link
@SanThe

De primaire bedoeling is dat de gekozen checkboxen na de submit aangevinkt blijven.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:36:22
Quote Anchor link
Dat snap ik, maar waarom gebruik je een array?
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:44:21
Quote Anchor link
Nou wordt het voor mij een beetje moeilijk

maar wat ik doe is de value van de checkboxen zet ik in een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;


om die dan weer in een select statement
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
AND
    gt.gametype IN ($checkBoxValue)


mee te geven.

is dit het antwoord op je vraag of begrijp ik je verkeerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/07/2013 23:45:10
Quote Anchor link
San, dat is toch logisch.. als je een lusje maakt die alle opties uit een database laat zien dan wil je dat de code werkt ook als er een optie bij komt.

Toevoeging op 23/07/2013 23:51:46:

haha mar komt net met het feit dat ze het in een database wil zetten
 
Mar kla

mar kla

23/07/2013 23:52:26
Quote Anchor link
de keuzeopties zijn overigens zeer beperkt.

te weten:
com met value =1
bek met value =2
oef met value =3
eur met value =4
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2013 23:59:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 00:13:21
Quote Anchor link
@San die is een stuk korter. alleen blijven de checkboxen niet aangevinkt staan.

hier is de code zoals ik die nu gebruik (excuus voor alle echo's maar daar door kanik het zelf een beetje beter lezen en begrijpen)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(1, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(2, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(3, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . (isset($_POST['arrayValue']) and in_array(4, $_POST['arrayValue']) ? ' checked' : '') . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';


if ( $_POST['arrayValue'] )
{

    $checkBoxValue = join(", ", $_POST['arrayValue']);;
}
else {
    $checkBoxValue = 1;
}


echo'</form>';
?>
Gewijzigd op 24/07/2013 00:14:09 door mar kla
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 11:34:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
echo'<form action="" method="post" >';
echo'<tr bgcolor=#006400 height="45">';
echo'<td align="center" colspan="10"  ><strong> Kies het type wedstrijd : ';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="com" value="1"' . check_box(1) . '/>Com';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="bek" value="2"' . check_box(2) . '/>Bek';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="oef" value="3"' . check_box(3) . '/>Oef';
echo'<input type="checkbox" name="arrayValue[]" id="eur" value="4"' . check_box(4) . '/>Eur';
echo'<button>Verzenden</button>';
echo'</strong>';
echo'</td>';
echo'</tr>';
echo'</form>';
function
check_box($val) {
  if (isset($_POST['arrayValue']) && in_array($val, $_POST['arrayValue'])) {
    return ' checked="checked" ';
  }

  return '';
}

?>
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:13:24
Quote Anchor link
YES!!! dat is hem helemaal top :-)))

Iedereen wederom bedankt voor het meedenken en samenwerken.
Gewijzigd op 24/07/2013 12:13:41 door mar kla
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:24:22
Quote Anchor link
@Kris: Waarom doet ie het van jou wel en die van Mar Kla (met mijn oplossing) niet?
Ik heb die van jou getest met return ' checked="checked" '; en ook alleen met return ' checked ';
Maar dat maakt geen verschil. Beiden doen het.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:28:49
Quote Anchor link
@San

kan dat misschien iets met de php versie op de server te maken hebben of misschien de gebruikte browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2013 12:31:25
Quote Anchor link
Volgens mij zou het gewoon moeten werken.
 
Mar kla

mar kla

24/07/2013 12:34:16
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad dus vreemd dat jou oplosing bij mij niet werkt :-?

Maar ik ben voor nu weer heel erg geholpen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:34:45
Quote Anchor link
Het was me eigenlijk ook niet zo duidelijk. Ik veronderstel dat het strategisch plaatsen van extra ronde haakjes zou geholpen hebben.
De operator volgorde die "and" en "?" of zo.

Maar ik zag geen reden om dit niet in een functie te steken
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.