checkbox waardes apart naar mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin de Jong

Kevin de Jong

05/06/2010 20:36:11
Quote Anchor link
Ik heb een rij namen waarbij je doormiddel van een checkbox moet bepalen wie aanwezig was.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$tbl_name
="patient"; // Table name

// Retrieve data from database

$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);

// Start looping rows in mysql database.
while($rows=mysql_fetch_array($result)){
?>


<input type="checkbox" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $rows['voornaam']; ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $rows['achternaam']; ?>
" name="pers[]">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $rows['voornaam']; ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $rows['achternaam']; ?>
<BR>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
// close while loop
}
?>


Na submit worden deze waardes als 1 variabele doorgevoerd.
Ik wil ze echter apart in een database zetten.

Op dit moment laat ik ze met implode scheiden met een *

$aanwezig = '*'.implode('*',$_POST['pers']).'*';

zodat je dit krijgt in mijn MySQL:
Jan*Jaap*Piet

Vervolgens explode ik ze weer. Probleem is dat ik de namen wil linken aan een profiel. Op dit moment lukt dat niet want ik kan de waardes niet apart gebruiken om bijvoorbeeld het bij passende ID op te halen.

Ik ben ten einde raad!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:17:27
 
Joakim Broden

Joakim Broden

05/06/2010 20:48:59
Quote Anchor link
Probeer zo iets eens, dit is zo ff snel uit men hoofd, kunnen foutjes in zitten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
// Voor de submit

<?php

$tbl_name
="patient"; // Table name

// Retrieve data from database

$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);

// Start looping rows in mysql database.
while($rows=mysql_fetch_array($result)) {
    echo '<input type="checkbox" value="'.$rows['id'].'" name="pers[]" id="persoon-'.$id.'" /><label for="persoon-'.$id.'">'.$rows['voornaam'].' '.$rows['achternaam'].'</label>';
}


?>


// Na de submit

<?php

foreach($_POST['pers'] as  $id) {
    echo ''.$id.' van het persoon';
}


?>
 

05/06/2010 20:50:32
Quote Anchor link
Ik zou nu gewoon ook al met id werken i.p.v. de naam voor de values van de checkboxes.
Verder weet ik niet wat je opslaat, maar het is toch niet zo moeilijk om met foreach door de array te lopen en dan bijvoorbeeld een query als dit op te stellen?
Wil je in het vervolg gewoon je oude (misschien kon je zelfs hier wel verder) topic een trap omhoog verkopen i.p.v. een nieuwe openen?[/modedit]
Gewijzigd op 05/06/2010 21:00:47 door
 
Kevin de Jong

Kevin de Jong

05/06/2010 20:59:15
Quote Anchor link
Als het alleen om de checkbox gegevens ging niet maar de checkbox is onderdeel van een formulier met meerder gegevens zoals datum, leraar etc. De checkbox geeft aan wie aanwezig was.

Op een andere pagina wil ik vervolgens weergeven dat op .... datum bij ... leraar
de volgende leerlingen aanwezig waren :

En dan op die plaats namen van leerlingen (met een hyperlink naar leerling.php?id=1)

Maar bedankt voor de hulp ik zal proberen verder te knutsellen

REACTIE OP MODEDIT: Oke, ik dacht door de nieuwe site zijn die verloren gegaan maar blijkbaar niet Excusses!!!
Gewijzigd op 05/06/2010 21:00:57 door Kevin de Jong
 

05/06/2010 21:05:04
Quote Anchor link
Kevin de Jong op 05/06/2010 20:59:15:
Als het alleen om de checkbox gegevens ging niet maar de checkbox is onderdeel van een formulier met meerder gegevens zoals datum, leraar etc. De checkbox geeft aan wie aanwezig was.
Als het alleen om de checkbox gegevens ging, was het niet geen probleem. Maar de checkboxes maken deel uit van een formulier met meer gegevens, als datum en leraar. De checkbox geeft alleen aan wie er aanwezig was.

Dus wat is het probleem dan?

Kevin de Jong op 05/06/2010 20:59:15:
Op een andere pagina wil ik vervolgens weergeven dat op .... datum bij ... leraar
de volgende leerlingen aanwezig waren :

Lijkt mij eigenlijk wel handig als je het eerst in de database propt...

Kevin de Jong op 05/06/2010 20:59:15:
REACTIE OP MODEDIT: Oke, ik dacht door de nieuwe site zijn die verloren gegaan maar blijkbaar niet Excusses!!!

Effe verder kijken dan je neus lang is...?
Gewijzigd op 05/06/2010 21:17:18 door
 
Kevin de Jong

Kevin de Jong

05/06/2010 21:13:29
Quote Anchor link
Oke even een andere manier om het uit te leggen:

Na het invullen van enkele input velden en checkboxen komt dit er uit rollen:

auteur: Jaap
Datum: 19 januari 2010
Mensen aanwezig (CHECKBOX!): Klaas, Piet, Karel
Aantekingen: blablablabla

Deze items wil ik in een database zetten maar dan op zn manier dat ik Klaas, Piet en Karel apart kan koppelen aan hun profiel (ipv Klaas, Piet en Karel kan ik ook zeggen id: 7, 3, 6) Mijn vraag is dus: Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik hiervan aparte links kan maken?!
Gewijzigd op 05/06/2010 21:33:58 door Kevin de Jong
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/06/2010 22:23:57
Quote Anchor link
Door een extra (koppel)tabel te gebruiken om de aanwezigen aan een bijeenkomst te koppelen.

@Karl: mod edits zijn voorbehouden aan moderators, het is dus niet de bedoeling dat jij daar gebruik van maakt. Maar dat kon je zelf natuurlijk ook bedenken...
 

05/06/2010 23:43:13
Quote Anchor link
Blanche PHP op 05/06/2010 22:23:57:
@Karl: mod edits zijn voorbehouden aan moderators, het is dus niet de bedoeling dat jij daar gebruik van maakt. Maar dat kon je zelf natuurlijk ook bedenken...


Oh, is dat zo? Ik dacht dat ik dat gewoon kon gebruiken, want ik kón het gewoon gebruiken. Het werd altijd wel gewaardeerd als de community mee hielp de boel op orde te houden, een tijdje was er geen eens een andere mogelijkheid! (En van de mods zelf hoeven we het ook niet altijd te hebben....)
Was het niet de bedoeling dat we niet offtopic gingen?
Gewijzigd op 05/06/2010 23:46:39 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.