Checken dubbele records

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:07:04
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben redelijk nieuw in php, dus het zal een domme fout zijn. Maar ik probeer te kijken of een nickname in mijn database al bestaat. Hiervoor heb ik dit php script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php    
            //Connect to database
            $db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','');
            //Check if name excists
            if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT Nickname FROM account WHERE Nickname = 'Bram'"))){
                echo "failed";
            }
else {
                $sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')";
            }
            
            $db = NULL;
        ?>


Hij zegt dat hij niet kan connecte in de regel met if(mysql_num_rows(mysql_query("S...

Wat doe ik fout?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:57:40
 

20/01/2011 18:10:42
Quote Anchor link
Lijkt mij een fout database-model.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:12:16
Quote Anchor link
Bedankt voor de ongelovelijk snelle reactie!
Maar wat bedoel je daar mee?
Dit zijn de errors:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\WizzardzAccountCreateCode.php on line 12
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:16:33
Quote Anchor link
Dat eerste betekent dat je geen toegang krijgt bij je database. Waarschijnlijk moet je hierbij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','**wachtwoord');


...ook nog een pas invoeren. root is je username en waar nu xxwachtwoord staat moet je MySQL wachtwoord staan. Of heb je die even express weggehaald ivm Inbraak op je privacy?

Wat ik verder zie is dat alles "on line 12" is. Maar die regel staat hier niet bij. Kan je die posten? En als deze pagina die je nu gepost hebt dus niet 'wizzardcreate...' heet dan moet je die pagina even posten. Hier kunnen we nu niks mee.
Gewijzigd op 20/01/2011 18:20:16 door Jurrian Nijland
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:19:31
Quote Anchor link
Sorry dat is dus deze regel:

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT Nickname FROM account WHERE Nickname = 'Bram'")))

Maar ik heb nog nooit een wachtwoord ingesteld. En trouwens die onderste regel:

$sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')"

Doet het wel als ik die los van de rest zet. Dus het kan niet aan het w8woord liggen.
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:21:53
Quote Anchor link
Als je jouw eerste foutmelding ziet;
Quote:
Access denied for user 'ODBC'@'localhost...


Dat betekent dat je geen toegang krijgt met de database op localhost.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:23:56
Quote Anchor link
Dat begrijp ik. xD Maar zodra ik dit in typ:

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=Wizzardz','root','');
$sql = "INSERT IGNORE INTO account (Nickname) VALUES ('$_POST[Nickname]')";

Doet hij het wel. ;)
 
Thijs Damen

Thijs Damen

20/01/2011 18:24:06
Quote Anchor link
Bram, de laatste $sql regel word nooit uitgevoerd. ik mis je mysql_query hiervoor.

Neem contact op met je hosting provider om hulp te krijgen met het aanmaken van een wachtwoord op je database
Gewijzigd op 20/01/2011 18:24:25 door Thijs Damen
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:24:50
Quote Anchor link
@ Thijs

Bedankt voor je hulp =) Ghe, was al te laat om dat te typen =P
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 18:27:23
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk.
Ik heb waarschijnlijk per ongelijk iets weg gehaald wat niet weg zou moeten zijn.

Laat me ff checken dan respond ik zo wel xD
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

20/01/2011 18:27:46
Quote Anchor link
Doe je best =D
 

20/01/2011 19:06:36
Quote Anchor link
Een nickname is uniek, dat betekend dus dat die of de primary key is of dat je in de database gewoon unique kunt gebruiken.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:07:43
Quote Anchor link
Ja maar als je een account aan gaat maken, en de naam bestaat al wil je daar een melding van krijgen zodat je er iets anders van kunt maken. ;)
 

20/01/2011 19:11:03
Quote Anchor link
Ja, je krijgt een error terug.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:12:59
Quote Anchor link
Beetje onprofesioneel vind je niet? :p

Het zou heel wat fijner zijn als je een mooi schermpje kreeg met vul andere naam in.
 

20/01/2011 19:16:55
Quote Anchor link
Je krijgt een error van de db terug. Die kan je dan met php afvangen.
Je toont nooit de error van php / mysql aan de gebruiker.
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:17:20
Quote Anchor link
Oke dat de regel het deed was heel logisch. Ik had nog niet verteld dat hij t echt uit moest voeren. ;) Met dit regeltje:

$resultaat = $db->exec($sql)

Maar hij geeft nog steeds dezelfde errors

Toevoeging op 20/01/2011 19:17:58:

Oh en hoe werkt dat dan weer?
Sorry ben echt beginneling xD
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2011 19:35:29
Quote Anchor link
bram unknown:
Oh en hoe werkt dat dan weer?

Dat kan je met de try, catch doen. Maar ook dingen als set_error_handler zullen je verder kunnen helpen.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/01/2011 19:38:46
Quote Anchor link
Ga door de tabel met WHERE gebruikersnaam = 'mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam'])' en tel het aantal records dat je terug krijgt. Als je 1 krijgt dan geef je de error als je 0 krijgt ga je verder.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(tel de records == 1)
{

    echo 'er bestaat al iemand met die naam';
}

else
{
    # Doe je ding
}
?>
Gewijzigd op 20/01/2011 19:39:00 door Jasper DS
 
Bram unknown

bram unknown

20/01/2011 19:55:00
Quote Anchor link
Uhm, hoe tel ik die dingen dan als ik die error daar bij krijg?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/01/2011 19:57:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
#Waarbij $query je uitgevoerde query is of je maakt je Query met count en fetcht dat dan..
if(mysql_num_rows($query) == 1)
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.