Checken of datum deze maand of van vorige maand is?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

09/11/2016 10:55:48
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een datum kolom in mijn database. Nu wil ik via PHP checken wanneer een datum van vorige maand is of bij de huidige maand hoort.

Ik moet namelijk een vergelijking maken in een lijn chart met de omzet van huidige en vorige maand.

Is dit makkelijk te doen in PHP? Datum formaat is: 2016-10-28
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:15:44
 
Michael -

Michael -

09/11/2016 11:13:28
Quote Anchor link
Haal de maand op uit de database MONTH(jouwdatumveld) en vergelijk deze met MONTH(NOW()) of MONTH(CURRENT_TIMESTAMP)
 
Furio Scripting

Furio Scripting

09/11/2016 11:54:33
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie, ik moet het ietsjes anders doen.

IK wil in een lijn chart de omzet weergeven van de laatste 30 dagen. En ook die van vorige "maand/30 dagen" dus 60 dagen geleden.

Hoe kan ik vergelijken of een datum bij de laatste 30 dagen hoort of in de laatste 60 dagen?
 
Sander van t Hullenaar

Sander van t Hullenaar

09/11/2016 12:51:15
Quote Anchor link
Je kan de PHP functie date_diff gebruiken wellicht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$datetime1
= date_create('2016-11-09'); //datum uit je SQL veld
$datetime2 = date_create(date('Ymd')); //huidige datum
$interval = date_diff($datetime1, $datetime2);
echo $interval->format('%R%a days');
?>


Je kan dan met de uitkomst bepalen of het bij de laatste 30 dagen hoort of 30 tot 60.
Gewijzigd op 09/11/2016 12:53:24 door Sander van t Hullenaar
 
Furio Scripting

Furio Scripting

09/11/2016 15:43:10
Quote Anchor link
ah top! bedankt, werkt goed!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.