Checken of form inhoud heeft

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jamie A

Jamie A

08/09/2004 16:59:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

ben nu bezig met een reactiesysteem, maar ik kom er gewoon niet uit

Ik krijg de reacties goed uit de database gehaald.. toevoegen lukt ook allemaal, maar 1 ding lukt niet:
dit is kijken of er wel een inhoud in een form zit, ik heb bijv form

<input name="naam" type="text" size="10" maxlength="50">

Hoe check ik dan of er een naam is..
en hoe maak ik dan dat het niet ingevoegd word in de database

ik denk dat ik zelf wel een beginnetje heb:

dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if (command voor kijk of box leeg is die ik niet weet) {
  echo "Vul aub je naam in";
}

else
{
  hier het toevoegscript
}
?>


Joris
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:29:19
 
Bram Z

Bram Z

08/09/2004 17:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if ($_POST['naam']=="") {
  echo "Vul aub je naam in";
}

else
{
  hier het toevoegscript
}
?>


of _GET als je form met getr werkt
 
Steff   an

Steff an

08/09/2004 17:09:00
Quote Anchor link
je kunt beter doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(empty($_POST['naam'])){
        echo "u moet een naam invullen.";
}

?>


of niet soms?
Gewijzigd op 08/09/2004 17:10:00 door Steff an
 
Ano Niem

Ano Niem

08/09/2004 17:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(!$_POST['naam'])
{

   echo "U heeft geen naam ingevuld. <a href=\"javascript:history.go(-1);\">Ga terug</a>";
}

else
{
   // script blabla
} ?>

En er zullen ongetwijfeld andere manieren zijn.
Zo is het ook mogelijk dit met javascript te doen, maar ik weet niet hoe.

Mvg Sickness
 
Dbr Br

Dbr Br

08/09/2004 17:49:00
Quote Anchor link
Beste is om met empty te werken, omdat als je een form submit zonder inhoud in de text-velden, de vars wel gemaakt worden maar leeg zijn.. IsSet en en if(!$var) kan dan wel eens niet gaan werken...
 
Jamie A

Jamie A

08/09/2004 17:52:00
Quote Anchor link
Nou.. jongens. . het werkt al dus thnxs :)
 
Bram Z

Bram Z

08/09/2004 18:29:00
Quote Anchor link
isset en empty is JUIST het zelfde als =="" of !="" waarom willen jullie extra functies gebruiken als die al ingebouw zitten in de functie if() ???
 
Rick

Rick

08/09/2004 18:57:00
Quote Anchor link
isset = controleren of de variabele bestaat
empty = controleren of de variabele bestaat en of de waarde niet 0, null of '' is
als je controleerd met != '' dan controleert hij njiet of de var bestaat en krijg je dus een E_NOTICE
 
Steff   an

Steff an

08/09/2004 20:09:00
Quote Anchor link
jep, vandaar mijn tip.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.