checken of iets leeg is!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 12:44:46
Quote Anchor link
Hey JONGENS/meiden,

Ik heb een probleem bij het checken of iets leef is of niet.
Ik heb nu dit dus...

register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    //<div class="errorbox"></div>
    include 'config.php';
    
    $username = mysqli_escape_string($_POST['username']);
    $password = md5($_POST['password']);
    $re_password = md5($_POST['re_password']);
    $email = $_POST['email'];
    $re_email = $_POST['re_email'];
    $submit_reg = $_POST['submit_reg'];
    
    if(!isset($submit_reg)){
    }
else{
        if($username == "" or $password == "" or $re_password == "" or $email == "" or $re_email == ""){
        echo '<div class="errorbox">Please fill in all fields!</div>';
        }
else{
            
        }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:09:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 12:49:00
Quote Anchor link
Waarom kopieer je de variabelen op lijn 8 t/m 10? Die $_POST-variabelen kan je al prima direct in je if-statement gebruiken.

En om te kijken of een formulier is verstuurd kan je beter dit gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
if($_POST['REQUEST_METHOD']=="POST") { ?>
Gewijzigd op 08/03/2014 12:49:47 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2014 12:49:25
Quote Anchor link
En wat is het probleem dan?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 12:51:20
Quote Anchor link
Aar ik kende dat nog niet maar... ehm wat doet dit nou eigenlijk nu dan?

En santhe ehm...
wanner het allemaal is ingevuld geeft hij aan dat het niet is ingevuld en ook als ik niet alles of niks heb ingevuld!

Toevoeging op 08/03/2014 12:53:40:

En de rest dan Aar?
Want jij zegt lijn 8t/m 10 maar ik heb ook nog lijn 5 t/m 7
Gewijzigd op 08/03/2014 12:51:45 door Mathieu Posthumus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 12:56:35
Quote Anchor link
$password gaat eerst door md5(), dus die kan nooit gelijk zijn aan niks.
Lijn 5 t/m 7 keur ik nog wel goed door tussen mijn vingers te kijken. Daar gooi je in ieder geval nog een bewerking over de variabelen (md5, mysqli_real_escape_string).

Dit zijn dingen die pas na je validatie plaats moeten vinden, en niet vooraf.
Gewijzigd op 08/03/2014 12:58:14 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 12:57:41
Quote Anchor link
ehm.... ik ben nu ook aan het zoeken voor een goeie tut over dit maar kan op het moment niks vinden weet jij wat?
 
Peter  Flos

Peter Flos

08/03/2014 12:59:04
Quote Anchor link
Mathieu, OR bestaat niet. Je moet || Gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
        if($username == "" || $password == "" || $re_password == "" || $email == "" || $re_email == ""){
Gewijzigd op 08/03/2014 12:59:35 door Peter Flos
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 12:59:25
Quote Anchor link
http://phptuts.nl/view/39/8/
Kijk hier eens naar, als je een beginner bent voor PHP moet je zeker niet naar specifieke tuts zoeken, maar naar de basis van PHP.

@ Peter Flos: OR werkt ook, er zit wel een manier in dat OR en || voorrang krijgen, maar dat heb je pas bij een uitgebreidere constructie in je if met gegroepeerde voorwaarden.
Gewijzigd op 08/03/2014 13:00:38 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 13:00:23
Quote Anchor link
Sommige dingen weet ik wel en andere dingen niet zoals dit weet ik niet.!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2014 13:00:35
Quote Anchor link
Regel 5 zal een foutmelding moeten geven want er mist een parameter.

Zet de error_reporting eens aan.

Toevoeging op 08/03/2014 13:03:11:

Peter Flos op 08/03/2014 12:59:04:
Mathieu, OR bestaat niet. Je moet || Gebruiken.


En waar haal je dat vandaan?
Bestaat wel degelijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 13:05:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    //<div class="errorbox"></div>
    include 'config.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
        if($_POST['username'] == "" || $_POST['password'] == "" ||  $_POST['re_password'] == "" || $_POST['email'] == "" || $_POST['re_email'] == ""){
            echo '<div class="errorbox">Please fill in all fields!</div>';
        }
else{
            //gelukt.    
        }
    }
else{
    // formulier tonen
    }
?>

Dit moet beter werken.
Gewijzigd op 08/03/2014 13:07:07 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2014 13:07:21
Quote Anchor link
@Aar: Een $ teveel op regel 6.
Gewijzigd op 08/03/2014 13:07:47 door - SanThe -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 13:10:35
Quote Anchor link
Aar ik heb nu toegepast.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    //<div class="errorbox"></div>
    include 'config.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    if(mysql_real_escape_string($_POST['username']) == "" || md5($_POST['password'] == "") ||  md5($_POST['re_password']) == "" || $_POST['email'] == "" || $_POST['re_email'] == ""){
            echo '<div class="errorbox">Please fill in all fields!</div>';
        }
else{
                
        }
    }
else{
        
    }

?>


Maar als ik nu alles heb ingevuld geeft hij nogsteeds de foout aan!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2014 13:13:12
Quote Anchor link
Je moet zo te zien de antwoorden nog eens doorlezen, want je hebt alle antwoorden op deze vraag al gekregen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 13:14:12
 
Peter  Flos

Peter Flos

08/03/2014 13:48:01
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $username = mysqli_real_escape_string($_POST['username']);
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 13:49:38
Quote Anchor link
Ehm peter wat wil je hier nou mee want nu snap ik je even niet?
 
Peter  Flos

Peter Flos

08/03/2014 13:51:50
Quote Anchor link
Jij gebruikt mysqli_escape_string. Je mist het woord REAL ertussen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 13:54:06
Quote Anchor link
En gebruik die functie alleen in een query.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

08/03/2014 13:54:14
Quote Anchor link
oooh

Toevoeging op 08/03/2014 14:06:41:

Aar kan ik dus dit doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 $sql
= "
                        INSERT INTO table(
                              username,
                              password,
                              email
                        ) VALUES (
                              'mysqli_real_escape_string($_POST[username])',
                              'md5($_POST[password])',
                              '$_POST[email]'
                    )"
;
?>
Gewijzigd op 08/03/2014 14:16:20 door Mathieu Posthumus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2014 15:22:57
Quote Anchor link
Met de variabelen buiten je quotes wel.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.