Checken op fouten in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

03/06/2006 18:31:00
Quote Anchor link
Hoi,

Hoi allemaal,
Voor de veligeheid wil ik laten controleren of er per ongeluk nog ritten in de tabel ritten staan waar of geen taxi bij staat of een taxi die niet in de taxitable voorkomt waarna deze ritten getoond worden..

tabel taxis :
taxiID, Taxi, Contact
tabel ritten :
Datum, Start, Eind, Taxi, Bedrag

Beide Taxi velden zijn hetzelfde in de tabellen.

Ik zal dit uiteraard met een array moeten doen echter hoe maak ik de query waar de controle op deze array gedaan word ???

Voor het maken van de array gebruik ik het volgende :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$sql="SELECT Taxi FROM taxis";
$result=mysql_query($sql);
$count=mysql_num_rows($result);
while($rows=mysql_fetch_array($result))
{

$Taxi[]=$rows['Taxi'];
}

for($i=0;$i<$count;$i++){
$sql1="Select * FROM ritten WHERE '$Taxi[$i]' niet bestaat";
$result1=mysql_query($sql1);
?>


Het gaat dus om het laatse stukje van sql1 waar ik nu heb staan WHERE '$Taxi[$i]' niet bestaat.

Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:53:52
 
Ton

Ton

04/06/2006 09:46:00
Quote Anchor link
hmmm niemand ??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.