chmod map + query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J A

J A

30/03/2008 09:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand hoe je een map chmod met php ?? Ik krijg het niet voor mekaar om een map te chmodden.

Ik heb ook een fout met een query. Als ik hem gewoon direct in phpMyAdmin doe gaat hij goed. Maar als ik het via php doe, komt er een fout. Hoe kan dit??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
$query
= "
                    CREATE TABLE portfolio (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        voorbeeld varchar(255) NOT NULL default '',
                        naam varchar(255) NOT NULL default '',
                        opdracht text NOT NULL,
                        resultaat varchar(255) NOT NULL default '',
                        lyte varchar(255) NOT NULL default '',
                        lytewidth int(11) NOT NULL default '0',
                        lyteheight int(11) NOT NULL default '0',
                        PRIMARY KEY  (id)
                    ) ;

                    CREATE TABLE portfolio_gemaakt (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id int(11) NOT NULL default '0',
                        techniek_id int(11) NOT NULL default '0',
                        PRIMARY KEY  (id)
                    ) ;

                    CREATE TABLE ratings (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        portfolio_id varchar(80) NOT NULL default '',
                        rating_num int(11) NOT NULL default '0',
                        IP varchar(25) NOT NULL default '',
                        PRIMARY KEY  (id)
                    ) ;

                    CREATE TABLE techniek (
                        id int(11) NOT NULL auto_increment,
                        omschrijving varchar(255) NOT NULL default '',
                        PRIMARY KEY  (id)
                    ) ;

                    INSERT INTO techniek VALUES (1, 'PSD');
                    INSERT INTO techniek VALUES (2, 'HTML');
                    INSERT INTO techniek VALUES (3, 'CSS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (4, 'JS');
                    INSERT INTO techniek VALUES (5, 'FLASH');
                    INSERT INTO techniek VALUES (6, 'PHP');
                "
;

                if(!$res = mysql_query($query))
                {

                    $errors[] = 'Er ging iets fout tijdens de tabellen toevoegen aan de database.';
                }


                else
                {
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:35:09
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/03/2008 10:12:00
 
J A

J A

30/03/2008 10:13:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 30.03.2008 10:12:


Dat kan toch niet met een map met chmod ?
 
Jelmer -

Jelmer -

30/03/2008 10:19:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zou ik zeggen. Als het goed is werkt het gewoon. Zet ook even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>

op de pagina, dan kan je zien wat er mis gaat.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

30/03/2008 10:23:00
Quote Anchor link
mysql_error()

Kijk eens wat daar uit komt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
J A

J A

30/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 30.03.2008 10:23:
mysql_error()

Kijk eens wat daar uit komt.


Dan krijg ik deze error. Maar ik zie niks verkeerds aan CREATE TABLE portfolio_gemaakt (

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'CREATE TABLE portfolio_gemaakt ( id int
In query: CREATE TABLE portfolio ( id int(11) NOT NULL auto_increment, voorbeeld varchar(255) NOT NULL default '', naam varchar(255) NOT NULL default '', opdracht text NOT NULL, resultaat varchar(255) NOT NULL default '', lyte varchar(255) NOT NULL default '', lytewidth int(11) NOT NULL default '0', lyteheight int(11) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (id) ) CREATE TABLE portfolio_gemaakt ( id int(11) NOT NULL auto_increment, portfolio_id int(11) NOT NULL default '0', in /home/jordi/domains/jordi.frih.net/public_html/PortfolioSystem/install.php on line 168


En bij die chmod krijg ik deze error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: chmod() [function.chmod]: Operation not permitted in /home/jordi/domains/jordi.frih.net/public_html/PortfolioSystem/test.php on line 6


Edit:
Het chmod probleem is ondertussen opgelost, was dat ik geen rechten had ofzo. Nu alleen de query fout nog.

Edit:
Ik heb nu ook geprobeerd overal bij de query de ' vervangen door de \', maar dat werkt ook al niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.