chmod op een map...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

23/10/2005 22:00:00
Quote Anchor link
Ik moet een geautomatiseerde manier vinden om een map te "chmodden"
Ik weet wel dat je het via een FTPprog kan doen maar daar heb ik geen baat bij

ik heb wel al de ftp funcite van chmod geprobeerd maar dat gaf geen resultaat ...
En ik bereik zelfs de Else lus niet van de functie wat hij toch zou moeten tonen als de map niet gechmod is?

Kan iemand mij helpen ???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$conn_id
= ftp_connect("ftp.server.be");


$login_result = ftp_login($conn_id, "username", "wachtwoord");


if (ftp_chmod($conn_id, 0777, $dir) ) {
echo "De map werd klaargemaakt voor uploads !";
}

else {
echo "Error : de map kan niet veranderd worden in een<br>Upload-map";
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:11:24
 
Winston Smith

Winston Smith

23/10/2005 22:02:00
Quote Anchor link
Werkt chmod("dir", 0777) niet gewoon?
 
Niels Beckers

Niels Beckers

23/10/2005 22:02:00
Quote Anchor link
het verrichten van zoekwerk kan je heel wat opleveren

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/4/87/154/
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

23/10/2005 22:32:00
Quote Anchor link
de MAP blijft 755 ...
zelf met die chmod ()
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/10/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Ja klopt. Het PHP script heeft die map waarschijnlijk niet aangemaakt dus heeft het script ook niet de rechten om de map te chmodden.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

24/10/2005 21:44:00
Quote Anchor link
Jawel :)
ik maak met het script ook de map :d
mss weet je er dan wel raad mee ...
hier dus de volledige code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require("safe_status.php");
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require("headeradmin.php");
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require("default.css");
?>


<h2 align="center">Seizoen toevoegen</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?
include("config.php");

if(isset($_POST['submit'])) {

 
$insert = "INSERT INTO seizoenen (seizoen) VALUES ('".$_POST['seizoen']."')";
mysql_query($insert) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");
echo "Seizoen werd toegevoegd";
$seizoen = $_POST['seizoen'];

    
$dir = "httpdocs/".$seizoen;

// set up basic connection
$conn_id = ftp_connect("ftp.server.be");

// login with username and password
$login_result = ftp_login($conn_id, "username", "wachtwoord");

// try to create the directory $dir
if (ftp_mkdir($conn_id, $dir)) {
 echo "<br>De map $dir werd succesvol aangemaakt";
}
else {
 echo "<br>Error : kan de map $dir  niet maken\n";
}


if (chmod($conn_id, 0777, $dir) ) {
echo "De map werd klaargemaakt voor uploads !";
}
else {
echo "Error : de map kan niet veranderd worden in een<br>Upload-map";
}





// close the connection
ftp_close($conn_id);



  }


?>



<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHPSELF']; ?>
">
<table>
<tr>
<td>Naam van het seizoen:</td><td><input type="text" name="seizoen"></td>
</tr>



<td><input type="submit" value="Toevoegen" name="submit"></td>
</tr>

</table>
</form>
<center>

</center>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/10/2005 23:19:00
Quote Anchor link
Hi Tommy,

ik heb hiervoor ook een script gemaakt. Het staat in de afdeling scripts op deze pagina.

edit: uiteraard met hulp van forumvrienden net zolang aangepast totdat iedereen tevreden was ;-)
Gewijzigd op 24/10/2005 23:20:00 door Jan Koehoorn
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

25/10/2005 21:04:00
Quote Anchor link
Dat ziet er uit van wat ik nodig heb :)
Dit zal mijn site terug wat "geautomatiseerder" worden. :)
Dat is toch het doel van programeren !

Thx All
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.