chmod() werkt niet op locahost met IIS 5.0 ofzo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SerpenT

SerpenT

06/07/2004 19:30:00
Quote Anchor link
ik heb windows XP met IIS 5.0 en PHP 4.3.7 en ik kan bestanden en mappen in mijn wwwroot niet chmodden, niet met de php functie chmod() en ook niet met de functies in een ftp client. kunnen jullie me helpen?

btw dit is de fout melding die ik krijg:

Warning: chmod(): Permission denied in c:\inetpub\wwwroot\chmod.php on line 11

thx in advance
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:45:31
 
Dbr Br

Dbr Br

06/07/2004 19:31:00
Quote Anchor link
Chmod is voor Linux.
 
SerpenT

SerpenT

06/07/2004 19:32:00
Quote Anchor link
k dus dan kan het niet:@ en hoe moet ik nu die upload script gebruiken waar je die shit chmod nodig hebt?
 
Dbr Br

Dbr Br

06/07/2004 19:34:00
Quote Anchor link
Die heb je dus niet nodig als je Windows gebruikt. Heeft met bestandsrechten te maken die windows (dacht ik) automatisch geeft.
 
Alfred -

Alfred -

06/07/2004 19:52:00
Quote Anchor link
Ik draai ook een local servertje, maar dan met PHPTriad... Het enige dat je moet doen, is (zoals Dave zei) De rechten aanpassen van de file via eigenschappen. Windows doet dit niet automatisch. Je moet gewoon gebruiker iedereen toevoegen, en die de nodige rechten geven (lezen, schrijven, ...)
 
Dbr Br

Dbr Br

06/07/2004 19:57:00
Quote Anchor link
Oja. Maar wat was de chmod die je moest hebben Thijs?
 
Mitch X

Mitch X

06/07/2004 23:06:00
Quote Anchor link
Pff, ik kan op me windows bakkiej gewo0n chmodden :)
 
Arend a

Arend a

07/07/2004 02:54:00
Quote Anchor link
Lachen, maar windows houd er een ander filesysteem op na. NTFS heeft al meer ondersteuning voor chmod achtige toestanden, maar dat je kan chmodden, betekend niet dat de eigenschappen van chmod daadwerkelijk gebruikt worden in windows: sterker nog.. het is bijna totaal zinloos.
 
Dbr Br

Dbr Br

07/07/2004 07:58:00
Quote Anchor link
Bron: "PHP 4, Het Complete Handboek". Bladzijde 236
----------
Functie chmod(): Schakelt over naar de opgegeven octale modus. Werkt niet op windows-systemen.
----------
Hoe doe jij het dan?
 
Mitch X

Mitch X

07/07/2004 13:31:00
Quote Anchor link
Tsja k weet het niej ...
Ik heb NTFS en eerst kon ik niet in een zelfaangemaakt .txt filetje schrijven, toen heb ik via php een chmod() gedaan en toen kon het wel ... verrastte mijn ook :P
 

07/07/2004 13:49:00
Quote Anchor link
idd
 

07/07/2004 13:50:00
Quote Anchor link
idd
 

07/07/2004 13:53:00
Quote Anchor link
hoe kan ik toegang krijgen tot de mysql database van een hostsite, ze hebben me een passwoord en login gegeven, maar hoe moet ik verder...
 

31/08/2004 16:22:00
Quote Anchor link
Hoe doe je dit dan. als ik een file upload staat er geen leesrechten voor de groep iedereen op. Je moet dus een login en paswoord geven vooraleer je de file kunt bekijken.

PS: dit is een server op internet, en ik heb geen remote access erop, dus het zou via php moeten php lukken.
 
Robbert

Robbert

31/08/2004 22:51:00
Quote Anchor link
als je ntfs schijven hebt is het wel mogelijk om chmod te gebruiken... het is mij ooit (een jaar geleden ofzo) wel gelukt om met chmod permissies te geven aan bestanden op een ntfs partitie... maar ik zou momenteel niet weten hoe het moet...

zal eens gaan kijken of ik het script nog heb, of dat ik ergens kan vinden hoe ik het heb gedaan of hoe je het moet doen...
 
Rick

Rick

31/08/2004 23:22:00
Quote Anchor link
ik kan ook chmodden onder windows hoor, en ls, grep, touch en al die andere standaard *nix commando's, gewoon eventjes unxutils downloaden
Gewijzigd op 31/08/2004 23:23:00 door Rick
 
Jojo

jojo

12/10/2004 15:24:00
Quote Anchor link
is het niet rechtermuisknop en dan alleen lezen uitschakelen?

enne. ff iets anders hoe kan ik in schakelen dat ik word gemaild als er een reactie is geplaatst
Gewijzigd op 12/10/2004 15:30:00 door jojo
 
Mary

mary

12/10/2004 15:38:00
Quote Anchor link
Quote:
pff, ik kan op me windows bakkiej gewo0n chmodden :)



Jij bent dan ook een bunny mitch :-p
 
Navy

navy

14/10/2004 16:44:00
Quote Anchor link
probeer Unix server voor windows je kan m downloade op microsoft site het ondsteunt chmod
 
Dbr Br

Dbr Br

14/10/2004 18:00:00
Quote Anchor link
Het kan dus blijkbaar ook gewoon op een NTSF-schijfje. Komt geen unix-server aan te pas dan.
 
Mitch X

Mitch X

14/10/2004 19:00:00
Quote Anchor link
Jah, en het is NTFS, maar dat zei ik dus al eerder ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.