CK Editor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

23/06/2013 09:16:56
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van CK Editor en ik kan perfect waarde opslaan in de database maar hoe kan ik die waarde als default instellen voor de textarea
Deze code heb ik voor het weergeven van CK Editor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
 session_start();
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

/******************
*Initialisatie
*******************/

$_srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
 $_output = "";
/******************
*        autoload
******************/

function __autoload($className) {
    require_once "../klassen/$className.class.php";
}


 include("../connections/pdo.inc.php");
 include("../php_lib/inlezen.inc.php");
 include("../php_lib/menu.inc.php");
try
{
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
 {

$_inhoud = $_POST['inhoud'];
$_result = $_PDO -> query("INSERT INTO t_pagina(d_inhoud) VALUES ('$_inhoud');");
$_output = $_inhoud;

}

echo $_output;
}

/*    $_inhoud = inlezen('../content/auto.txt');*/

//    $_inhoud = $_SESSION['user_name'] = $_row['d_logon'];

// Object instantieren

    $_smarty = new My_smarty();

// We kennen de variabelen toe

    $_smarty->assign('menuh',menu(16,'H'));
    $_smarty->assign('inhoud', $_output);
// display it
    $_smarty->display('home-edit.tpl');

}

 
  
catch( PDOexception $e ){
//doe iets met de foutmelding
//    log("../log/logfile.csv");
//    errorMessage();

echo $e->getMessage();

}
  

?>


Deze code zit in m'n home-edit.tpl (smarty template)
{include file="header.tpl"}

<section>
<script type='text/javascript' src='../ckeditor/ckeditor.js'></script>
<form method='post' action=''>
<table>
<tr>
<td>

<textarea id='inhoud' name='inhoud'>
</textarea>

</textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type='submit' value='Verzend' name='submit'>
</td>
</tr>
</table>
</form>

<script type='text/javascript'>
CKEDITOR.replace('inhoud');
</script>
</section>

{include file="footer.tpl"}

M'n vraag is dus hoe pas ik de default waarde van de textarea aan zodat hij de waarde van
SELECT d_inhoud FROM t_pagina WHERE d_pagina_id = 1 weergeeft
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:14:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2013 10:30:01
Quote Anchor link
Je kan je waarde toch tussen textarea-tags plaatsen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<textarea id='inhoud' name='inhoud'>Dit is mijn tekst.</textarea>
plaatsen?
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

23/06/2013 10:58:11
Quote Anchor link
Gewone text kan ik daar idd zo plaatsen maar hoe plaats ik de inhoud die uit m'n database komt in die textarea?


Toevoeging op 23/06/2013 12:32:20:

Ik heb nu deze code
{

$_result = $_PDO -> query("SELECT * FROM t_pagina WHERE d_pagina_id=1;");


if ($_result -> rowCount() > 0)
{
$_output.= " <script type='text/javascript' src='../ckeditor/ckeditor.js'></script><form id='club' method='post' action='$_srv'><fieldset><legend>Test CK Editor</legend><ol>";
while ($_row = $_result -> fetch(PDO:: FETCH_ASSOC))
{
$_output.= "<li><textarea id='inhoud' name='inhoud'>".$_row['d_inhoud']."</textarea><input type='submit' value='Verzend' name='submit'>";

}
$_output.= "</fieldset></form><script type='text/javascript'>
CKEDITOR.replace('inhoud');
</script>";
}

$_inhoud = $_POST['inhoud'];
$_result = $_PDO -> query("UPDATE t_pagina SET d_inhoud = '$_inhoud' WHERE d_pagina_id = 1;");





// Object instantieren
$_smarty = new My_smarty();

// We kennen de variabelen toe

$_smarty->assign('menuh',menu(16,'H'));
$_smarty->assign('inhoud', $_output);
// display it
$_smarty->display('home.tpl');

}
maar dan krijg ik
Notice: Undefined index: inhoud in /home/sna/domains/sna-webo.be/public_html/bert/fo/fo_test.php on line 42
hoe kan dit opgelost worden?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/06/2013 12:32:26
Quote Anchor link
Hoe geef je normaal de waarde van een gegeven uit de database weer? ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<textarea id="inhoud" name="inhoud">'.$hier_de_variabele_met_de_inhoud_vanuit_db.'</textarea>';
?>
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

23/06/2013 12:33:57
Quote Anchor link
Oh ja op lijn 42 staat dit
$_result = $_PDO -> query("UPDATE t_pagina SET d_inhoud = '$_inhoud' WHERE d_pagina_id = 1;");


Toevoeging op 23/06/2013 12:38:00:

De waarde wordt wel weergegeven maar ik krijg toch die foutmelding van
Notice: Undefined index: inhoud in /home/sna/domains/sna-webo.be/public_html/bert/fo/fo_test.php on line 42 hoe kan dit opgelost worden? - See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/ck-editor/91259/1/#653832
Lijn 42=$_result = $_PDO -> query("UPDATE t_pagina SET d_inhoud = '$_inhoud' WHERE d_pagina_id = 1;");
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.