Class aanroepen in een andere class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

03/04/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 bestanden: news.php en errors.php

De bedoeling is, als er iets misloopt in news.php, dat errors.php ervoor zorgt dat er een gepaste error komt, ik wil nu de klasse van errors.php aanroepen in de klasse van news.php, maar dit lukt me niet, hoe moet ik dit doen zodat ik aan de functies uit de klasses van errors.php kan?

ps: ik ben oop ant leren vandaar er soms "stomme fouten" kunnen inzitten :p

news.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php    
    require_once('errors.php');
    
    $ep = new errors;    
    
    class news
    {    
        var
$db = '';
        var
$host = "";
        var
$user = "";
        var
$password = "";
        
        function
__mysql_connect()
        {
            @
mysql_connect($this->host,$this->user,$this->password) or $ep-> __print_error('boe');

        }
        
        function
__get_data()
        {
            
        }
        
        function
__output()
        {
            
        }    
    }

    
    $a=new news;
    $a->__mysql_connect();
?>


errors.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    class errors
    {
        function
__print_error($message)
        {

            $error = '<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">';
            $error .= '<html>';
            $error .= '    <head>';
            $error .= '        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />';
            $error .= '        <title>Error</title>';
            $error .= '    </head>';
            $error .= '    <body>';
            $error .= '        <h1>An error occured!</h1> <br>';
            $error .= '        ' . $message . '<br>';
            $error .= '        <i>If this is the first time that you\'ve got the error, please reload this page by pressing the <strong>F5</strong> button or the <strong>refresh button</strong> of your browser.<br> Else contact the webmaster with this message included, please note wat you\'re doing and where you are!</i>';
            $error .= '    </body>';
            $error .= '</html>';
            
            die($error);
        }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:14:04
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

03/04/2007 15:40:00
Quote Anchor link
Gebruik de contructor! method __construct(). Om bijv mysql connectie te maken... Maar dat terzijde.

Waarom staat je error functie in een class?

Je kan, om de error class in de news class altijd beschikbaar te hebben, in de news class constructor een instance creeren van de error class en die opslaan in het news object (logisch toch? :)):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class news
{
  function
news()
  {

    require_once('errors.php');
    $this->errors = new errors;
  }
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.