Class efficiëntie [code review]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

04/05/2012 09:15:02
Quote Anchor link
Beste,

Aangezien het mijn eerste keer is dat ik, uit mezelf, begin met het bouwen van classes, zou ik graag willen weten of en hoe hij efficiënter kan?

Alvast bedankt!

Class 1: Mysql connection
Class 2: password beveiligin
class 3: Email verzenden - nog niet helemaal af..
class 4: Email validatie


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

class mysql_con{
    function
mysql($mysql){
        $db_host         = "place_your_db_host";
        $db_username     = "place_your_username";  
        $db_pass         = "place_your_db_password";  
        $db_name         = "place_your_db_name";

        if (mysql_connect("$db_host","$db_username","$db_pass") == false){
             return false;
}
    
        if(mysql_select_db("$db_name") or die(mysql_error()) == false){
            return false;        
        }
        
    }
}


class pass_secur{
    function
pass($pass){
            $pepper        =    uniqid() - 1002;
            $salt         =     'abcdefghijklmnopqrstuvwxzyABCDEGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1234567890';    
            $pass        =     $pass = $salt.sha1($_POST['password']).$pepper;
            
    }
}


class setmail{
    function
settingmail($setmail){
        $to      = "bob@domain_example.co.za";
        $subject = "Email from website";
        $message = $_REQUEST["body"];
        $subject = $_REQUEST["subject"];
        $email = $_REQUEST["email"];
        
        function
is_valid_email($email) {
          return preg_match('#^[a-z0-9.!\#$%&\'*+-/=?^_`{|}~]+@([0-9.]+|([^\s]+\.+[a-z]{2,6}))$#si', $email);
        }

        
        if (!is_valid_email($email)) {
          echo 'Sorry, invalid email';
          exit;
        }

        
        $headers = "From: $email";
        mail($to, $subject, $message, $headers);
        echo "Thanks for submitting.";
    }
}


class email_validate{
function
validate_email($val_mail){
        if (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $str)) return false;
        list($usr, $domain) = split('@', $str);
        if (!@checkdnsrr($domain, 'MX')) return false;
        return true;
    }
}

?>
Gewijzigd op 04/05/2012 09:15:51 door
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:58:03
 
Erwin H

Erwin H

04/05/2012 09:23:01
Quote Anchor link
Variabelen in strings zetten heeft natuurlijk geen enkele zin:
mysql_connect("$db_host","$db_username","$db_pass")
Dat moet zijn:
mysql_connect($db_host,$db_username,$db_pass)

Een die() in een class is echt not done. Je wilt nooit dat zomaar een object bepaalt dat je script stopt. Ofwel je gooit een error, ofwel je geeft een foutcode terug.

eregi (regel 54) kan je niet meer gebruiken in php, dat zal je dus moeten veranderen.

Waarom gebruik je een functie is_valid_email in de setmail class, terwijl je er een hele class vor gaat schrijven?

Toevoeging op 04/05/2012 09:25:17:

Maar misschien nog belangrijker, zoals je het nu opbouwt is het gewoon functioneel programmeren, maar dan elke functie in een class. Op deze manier OOP toepassen heeft niet zo heel veel nut, je gebruikt namelijk geen enkele meerwaarde van OOP.
 
M grootveld

M grootveld

04/05/2012 09:35:35
Quote Anchor link
Erwin H op 04/05/2012 09:23:01:
Variabelen in strings zetten heeft natuurlijk geen enkele zin:
mysql_connect("$db_host","$db_username","$db_pass")
Dat moet zijn:
mysql_connect($db_host,$db_username,$db_pass)

Een die() in een class is echt not done. Je wilt nooit dat zomaar een object bepaalt dat je script stopt. Ofwel je gooit een error, ofwel je geeft een foutcode terug.

eregi (regel 54) kan je niet meer gebruiken in php, dat zal je dus moeten veranderen.

Waarom gebruik je een functie is_valid_email in de setmail class, terwijl je er een hele class vor gaat schrijven?

Toevoeging op 04/05/2012 09:25:17:

Maar misschien nog belangrijker, zoals je het nu opbouwt is het gewoon functioneel programmeren, maar dan elke functie in een class. Op deze manier OOP toepassen heeft niet zo heel veel nut, je gebruikt namelijk geen enkele meerwaarde van OOP.


De variabelen was inderdaad een fout, die ik even over het hoofd gezien had, is aangepast.

Wat zou ik in de plaats van die() wel kunnen gebruiken? Wat is netjes in een class?

Eregi veranderd naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!preg_match("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $str)) return false;


Setmail is bij het verzenden van mail, bijvoorbeeld op de contact pagina. Email_validate is bijvoorbeeld voor het checken van de mail tijdens het registreren.

Je laatste alinea begrijp ik niet, zou je daar wat meer uitleg over kunnen geven?
 
Erwin H

Erwin H

04/05/2012 09:47:58
Quote Anchor link
M grootveld op 04/05/2012 09:35:35:
Wat zou ik in de plaats van die() wel kunnen gebruiken? Wat is netjes in een class?

Dat heb ik al gezegd, een error gooien of een foutcode teruggeven (kan ook gewoon false zijn).
M grootveld op 04/05/2012 09:35:35:
Je laatste alinea begrijp ik niet, zou je daar wat meer uitleg over kunnen geven?

Dan is het misschien beter om nog niet met OOP te gaan beginnen. Sorry dat ik het zeg, maar dit kan ik niet zo simpel uitleggen. Het gebruik van OOP is niet gewoon een class om een functie zetten zoals jij nu aan het doen bent. Classes hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheid en functionaliteit. Dat gaat een stuk verder dan gewone functies. Ik vind het moeilijk om het precies uit te leggen (misschien dat iemand anders daar beter in is), maar als dit helemaal nieuw voor je is dan raad ik je aan om eerst eens wat boeken en tutorials door te gaan nemen.
 
Wouter J

Wouter J

04/05/2012 10:48:06
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.