Class mail probleem...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 22:51:03
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik ben zo goed als klaar met een mailsysteem vanop mijn site. Eerst testte ik hem apart er er ging niks aan. Nu ik hem echter include vanop een andere php pagina (testenvanfunctie1.php) krijg ik wel een foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare class mail in /home/u943035619/public_html/Mailsysteem_ZWAT/Mailtesten/mailsturen1.php on line 24


De code die ik gebruik is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
<?php





$file1
='./Downloads/'.$name_of_uploaded_file;
$head = array(
       'to'      =>array($row[Email1] => $row[Voornaam].$row[Naam]  , $row[Email2] => $row[Voornaam].$row[Naam]),
       'from'    =>array('[email protected]' => 'ZWAT Jeugdcomité'),
       'cc'      =>array(''=>''),
//       'bcc'     =>array('[email protected]'=>'ZWAT Jeugdcomite'),
       );
$subject = $_POST["subject"];
$body = $_POST["message"];
$files = array($file1,$file2);

mail::send($head, $subject ,$body, $files);
// mail::send($head,$subj,$body);//$files are optional param


// Hieronder dus niks, maar dan ook niks wijzigen!!!


class mail {
 static $mimetypes=array();

  public static function send($head, $subject, $body, $attachments=array())
  {

    if (count($head['from'])!=1) return false;
    if (count($head['to'  ])==0) return false;
  

    $to='';
    foreach($head['to'] as $cc_addr=>$cc_name)
        $to.= $cc_name . "<" . $cc_addr . ">";
    $fromaddress = array_pop( array_keys  ($head['from']) );
    $fromname    = array_pop( array_values($head['from']) );
    $eol="\r\n";
    $mime_boundary=md5(time())."-2";
    $mime_boundary2= $mime_boundary."-3";

    # Common Headers
    $headers='';
    $headers .= "Message-ID: <".time()."-".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "Date: ".date('r').$eol;
    $headers .= "From: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;
    if (isset($head['cc']))
        foreach($head['cc'] as $cc_address=>$cc_name)
            $headers .= "Cc: ".$cc_name."<".$cc_address.">".$eol;
    if (isset($head['bcc']))
        foreach($head['bcc'] as $cc_address=>$cc_name)
            $headers .= "Bcc: ".$cc_name."<".$cc_address.">".$eol;
    $headers .= "Reply-To: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "Return-Path: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;    // these two to set reply address
    $headers .= "Message-ID: <".time()."-".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "X-Mailer: PHP v".phpversion().$eol;          // These two to help avoid spam-filters

    # Boundry for marking the split & Multitype Headers

    $headers .= 'Mime-Version: 1.0'.$eol;
    $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$mime_boundary."\"".$eol.$eol;
    #$headers .= "To: ".$to.$eol;
    #$headers .= "Subject: ".$subject.$eol.$eol;

    $headers .= "This is a MIME-formatted message.  If you see this text it means that your".$eol;
    $headers .= "E-mail software does not support MIME-formatted messages.".$eol.$eol;

    # Open the first part of the mail
    $msg ='';

    $msg .= "--".$mime_boundary.$eol;
    $msg .= "Content-Type: multipart/alternative; boundary=\"$mime_boundary2\"".$eol.$eol;
   $msg .= "This is a MIME-formatted message.  IF you see this text it means that your".$eol;
    $msg .= "E-mail softare does not support MIME-formatted messages.".$eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2.$eol;
    $msg .= "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1; format=flowed".$eol;
    $msg .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit".$eol;
    $msg .= "Content-Disposition: inline".$eol.$eol;
    $msg .= strip_tags(str_replace("<br>", "\n", $body ));
    $msg .= $eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2.$eol;
    $msg .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1;".$eol;
    $msg .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable".$eol;
    $msg .= "Content-Disposition: inline".$eol.$eol;
    $msg .= "<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">".$eol;
    $msg .= "<html>".$eol;
    $msg .= "<body>".$eol;
    $msg .= mail::mime_html_encode($body).$eol;
    $msg .= "</body>".$eol;
    $msg .= "</html>".$eol;
    $msg .= $eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2."--".$eol.$eol;


    for($i=0; $i < count($attachments); $i++)
    {

        if (is_file($attachments[$i]))
        {
  
          # File for Attachment
          $file_name = basename($attachments[$i]);
        
          $handle=fopen($attachments[$i], 'rb');
          $f_contents=fread($handle, filesize($attachments[$i]));
          $f_contents=chunk_split(base64_encode($f_contents));    //Encode The Data For Transition using base64_encode();
          $f_type=filetype($attachments[$i]);
          fclose($handle);

          $mime_type = mail::get_mimetype( array_pop( explode(".", $attachments[$i] ) ) );
        
          # Attachment
          $msg .= "--".$mime_boundary.$eol;
          $msg .= "Content-Type: ".$mime_type."; name=\"".$file_name."\"".$eol;
          $msg .= "Content-Transfer-Encoding: base64".$eol;
          $msg .= "Content-Description: inline; $eol filename=\"".$file_name."\"".$eol.$eol; // !! This line needs TWO end of lines !! IMPORTANT !!
          $msg .= $f_contents.$eol.$eol;
        }
    }

  

    # Finished
    $msg .= "--".$mime_boundary."--".$eol.$eol;  // finish with two eol's for better security. see Injection.
  
    # SEND THE EMAIL

    ini_set('sendmail_from',$fromaddress);  // the INI lines are to force the From Address to be used !
    $mail_sent = mail($to, $subject, $msg, $headers);
  
//    ini_restore('sendmail_from');
       return $mail_sent;
  }



  public static function get_mimetype($ext)
  {

    if (count(mail::$mimetypes)==0)
        mail::$mimetypes = mail::mimelist();
    $ext_lower = strtolower(str_replace(".","",$ext));
    if (isset( mail::$mimetypes[$ext_lower] ))
        return mail::$mimetypes[$ext_lower];

    return "application/octet-stream";
  }



  private static function mimelist()
  {

    $arr['323'  ]='text/h323';
    $arr['acx'  ]='application/internet-property-stream';
    $arr['ai'   ]='application/postscript';
    $arr['aif'  ]='audio/x-aiff';
    $arr['aifc' ]='audio/x-aiff';
    $arr['aiff' ]='audio/x-aiff';
    $arr['asf'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['asr'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['asx'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['au'   ]='audio/basic';
    $arr['avi'  ]='video/x-msvideo';
    $arr['axs'  ]='application/olescript';
    $arr['bas'  ]='text/plain';
    $arr['bcpio']='application/x-bcpio';
    $arr['bin'  ]='application/octet-stream';
    $arr['bmp'  ]='image/bmp';
    $arr['c'    ]='text/plain';
    $arr['cat'  ]='application/vnd.ms-pkiseccat';
    $arr['cdf'  ]='application/x-cdf';
    $arr['cer'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['class']='application/octet-stream';
    $arr['clp'  ]='application/x-msclip';
    $arr['cmx'  ]='image/x-cmx';
    $arr['cod'  ]='image/cis-cod';
    $arr['cpio' ]='application/x-cpio';
    $arr['crd'  ]='application/x-mscardfile';
    $arr['crl'  ]='application/pkix-crl';
    $arr['crt'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['csh'  ]='application/x-csh';
    $arr['css'  ]='text/css';
    $arr['dcr'  ]='application/x-director';
    $arr['der'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['dir'  ]='application/x-director';
    $arr['dll'  ]='application/x-msdownload';
    $arr['dms'  ]='application/octet-stream';
    $arr['doc'  ]='application/msword';
    $arr['docx' ]='application/msword';
    $arr['dot'  ]='application/msword';
    $arr['dvi'  ]='application/x-dvi';
    $arr['dxr'  ]='application/x-director';
    $arr['eps'  ]='application/postscript';
    $arr['etx'  ]='text/x-setext';
    $arr['evy'  ]='application/envoy';
    $arr['exe'  ]='application/octet-stream';
    $arr['fif'  ]='application/fractals';
    $arr['flr'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['gif'  ]='image/gif';
    $arr['gtar' ]='application/x-gtar';
    $arr['gz'   ]='application/x-gzip';
    $arr['h'    ]='text/plain';
    $arr['hdf'  ]='application/x-hdf';
    $arr['hlp'  ]='application/winhlp';
    $arr['hqx'  ]='application/mac-binhex40';
    $arr['hta'  ]='application/hta';
    $arr['htc'  ]='text/x-component';
    $arr['htm'  ]='text/html';
    $arr['html' ]='text/html';
    $arr['htt'  ]='text/webviewhtml';
    $arr['ico'  ]='image/x-icon';
    $arr['ief'  ]='image/ief';
    $arr['iii'  ]='application/x-iphone';
    $arr['ins'  ]='application/x-internet-signup';
    $arr['isp'  ]='application/x-internet-signup';
    $arr['jfif' ]='image/pipeg';
    $arr['jpe'  ]='image/jpeg';
    $arr['jpeg' ]='image/jpeg';
    $arr['jpg'  ]='image/jpeg';
    $arr['js'   ]='application/x-javascript';
    $arr['latex']='application/x-latex';
    $arr['lha'  ]='application/octet-stream';
    $arr['lsf'  ]='video/x-la-asf';
    $arr['lsx'  ]='video/x-la-asf';
    $arr['lzh'  ]='application/octet-stream';
    $arr['m13'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['m14'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['m3u'  ]='audio/x-mpegurl';
    $arr['man'  ]='application/x-troff-man';
    $arr['mdb'  ]='application/x-msaccess';
    $arr['me'   ]='application/x-troff-me';
    $arr['mht'  ]='message/rfc822';
    $arr['mhtml']='message/rfc822';
    $arr['mid'  ]='audio/mid';
    $arr['mny'  ]='application/x-msmoney';
    $arr['mov'  ]='video/quicktime';
    $arr['movie']='video/x-sgi-movie';
    $arr['mp2'  ]='video/mpeg';
    $arr['mp3'  ]='audio/mpeg';
    $arr['mpa'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpe'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpeg' ]='video/mpeg';
    $arr['mpg'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpp'  ]='application/vnd.ms-project';
    $arr['mpv2' ]='video/mpeg';
    $arr['ms'   ]='application/x-troff-ms';
    $arr['mvb'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['nws'  ]='message/rfc822';
    $arr['oda'  ]='application/oda';
    $arr['p10'  ]='application/pkcs10';
    $arr['p12'  ]='application/x-pkcs12';
    $arr['p7b'  ]='application/x-pkcs7-certificates';
    $arr['p7c'  ]='application/x-pkcs7-mime';
    $arr['p7m'  ]='application/x-pkcs7-mime';
    $arr['p7r'  ]='application/x-pkcs7-certreqresp';
    $arr['p7s'  ]='application/x-pkcs7-signature';
    $arr['pbm'  ]='image/x-portable-bitmap';
    $arr['pdf'  ]='application/pdf';
    $arr['pfx'  ]='application/x-pkcs12';
    $arr['pgm'  ]='image/x-portable-graymap';
    $arr['pko'  ]='application/ynd.ms-pkipko';
    $arr['pma'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmc'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pml'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmr'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmw'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pnm'  ]='image/x-portable-anymap';
    $arr['pot'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['ppm'  ]='image/x-portable-pixmap';
    $arr['pps'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['ppt'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['pptx' ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['prf'  ]='application/pics-rules';
    $arr['ps'   ]='application/postscript';
    $arr['pub'  ]='application/x-mspublisher';
    $arr['qt'   ]='video/quicktime';
    $arr['ra'   ]='audio/x-pn-realaudio';
    $arr['ram'  ]='audio/x-pn-realaudio';
    $arr['ras'  ]='image/x-cmu-raster';
    $arr['rgb'  ]='image/x-rgb';
    $arr['rmi'  ]='audio/mid';
    $arr['roff' ]='application/x-troff';
    $arr['rtf'  ]='application/rtf';
    $arr['rtx'  ]='text/richtext';
    $arr['scd'  ]='application/x-msschedule';
    $arr['sct'  ]='text/scriptlet';
    $arr['sh'   ]='application/x-sh';
    $arr['shar' ]='application/x-shar';
    $arr['sit'  ]='application/x-stuffit';
    $arr['snd'  ]='audio/basic';
    $arr['spc'  ]='application/x-pkcs7-certificates';
    $arr['spl'  ]='application/futuresplash';
    $arr['src'  ]='application/x-wais-source';
    $arr['sst'  ]='application/vnd.ms-pkicertstore';
    $arr['stl'  ]='application/vnd.ms-pkistl';
    $arr['stm'  ]='text/html';
    $arr['svg'  ]='image/svg+xml';
    $arr['swf'  ]='application/x-shockwave-flash';
    $arr['t'    ]='application/x-troff';
    $arr['tar'  ]='application/x-tar';
    $arr['tcl'  ]='application/x-tcl';
    $arr['tex'  ]='application/x-tex';
    $arr['texi' ]='application/x-texinfo';
    $arr['tgz'  ]='application/x-compressed';
    $arr['tif'  ]='image/tiff';
    $arr['tiff' ]='image/tiff';
    $arr['tr'   ]='application/x-troff';
    $arr['trm'  ]='application/x-msterminal';
    $arr['tsv'  ]='text/tab-separated-values';
    $arr['txt'  ]='text/plain';
    $arr['uls'  ]='text/iuls';
    $arr['ustar']='application/x-ustar';
    $arr['vcf'  ]='text/x-vcard';
    $arr['vrml' ]='x-world/x-vrml';
    $arr['wav'  ]='audio/x-wav';
    $arr['wcm'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wdb'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wks'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wmf'  ]='application/x-msmetafile';
    $arr['wps'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wri'  ]='application/x-mswrite';
    $arr['wrl'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['wrz'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xaf'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xbm'  ]='image/x-xbitmap';
    $arr['xla'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlc'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlm'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xls'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlsx' ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlt'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlw'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xof'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xpm'  ]='image/x-xpixmap';
    $arr['xwd'  ]='image/x-xwindowdump';
    $arr['z'    ]='application/x-compress';
    $arr['zip'  ]='application/zip';
    return $arr;
  }


  private function mime_html_encode($input , $line_max = 76)
  {

  
    $eol    = "\r\n";//MAIL_MIMEPART_CRLF
    $output = '';
    $line   = '';
    $intag  = false;
  
  
    for($i=0; $i<strlen($input); $i++)
    {

      $ip=$input{$i};
      $op='';
        
      if ($intag)
      {

          if ($ip=="=") $op="=3D";
          else $op= $ip;
      }

      else
      {
          if ($ip=="\"") $op='"';//'
          else if ($ip=="&") $op="&";
          else if ($ip=="'") $op="'";
          else $op= $ip;
      }



      if ((strlen($line)+strlen($op))>=$line_max)
      {

          $output.=$line.'='.$eol;
          //if ($intag) $output.=$line.'='.$eol;
          //else  $output.=$line.$eol;

          $line='';
      }

      $line.=$op;

      if($ip=='<')
          $intag=true;
      else if ($ip=='>')
          $intag=false;
    }

    return $output.$line.$eol;
  }
}

?>


Wie kan helpen?

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
Gewijzigd op 06/01/2012 22:53:13 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 02:58:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:03:45
Quote Anchor link
Je roept je class twee keer aan?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 23:05:31
Quote Anchor link
Ik include de pagina 3 maal op deze site, ik verzend dan ook 3 verschillende mails. Is dat het probleem dan?

Groeten,
Olivier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:22:45
Quote Anchor link
Grootswaarschijnlijk wel.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 23:24:31
Quote Anchor link
En hoe kan ik dit dan oplossen en drie verschillende mails tegelijk versturen?

Groeten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:27:23
Quote Anchor link
Je class maar 1 keer laten includeren.
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2012 23:31:00
Quote Anchor link
door require_once of include_once te gebruiken?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/01/2012 11:14:52
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar ik kom er niet uit, ik blijf tegen dezelfde fout aanlopen.

Dit is de code die ik gebruik om de mailpagina aan te roepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
<?php
//Uitlezen van emailadressen BEN
if($_POST[BEN]=='1') {
    $sqlB = " SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE BEN ='1' ";
    $results = $db->query($sqlB);

    // Resultaten van de BEN echo'en
    foreach($results as $row)
    {

        echo 'id = '. $row[id].'<br />';
        echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
        echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
        echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
        echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
        echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
        echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
        echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
        $id[] = $row[id];
        $mail[] = $row[Email1];
        if (empty($row[Email2])) {
        }
else {
            $mail[] = $row[Email2];
        }

    include 'mailsturen1.php';
    }

    echo '<hr>';
}


//Uitlezen van emailadressen PUP
if($_POST[PUP]=='1') {
    $sqlP = "SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE PUP ='1' ";
    $results = $db->query($sqlP);

foreach($results as $row)
{

    if (!empty($id)) {
        if(array_search($row[id],$id) !== false) {
        
            $nr=array_search($row[id],$id);
            // Einde van de array_search
    } else {
    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
    $id[] = $row[id];
    $mail[] = $row[Email1];
    if (empty($row[Email2])) {  } else { $mail[] = $row[Email2]; }
    include 'mailsturen1.php';
    }
    }
    else {
    // echo"De waarde was niet gevonden in de array";
    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
    $id[] = $row[id];
    $mail[] = $row[Email1];
    if (empty($row[Email2])) {     } else { $mail[] = $row[Email2]; }
    include 'mailsturen1.php';
    }
    }

echo '<hr>';
}


//Uitlezen van emailadressen MIN
if($_POST[MIN]=='1') {
    $sqlM = "SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE MIN ='1' ";
    $results = $db->query($sqlM);

foreach($results as $row)
    {

        if (!empty($id)) {
            if(array_search($row[id],$id) !== false) {
                $nr=array_search($row[id],$id);
                // Einde van de array_search
                } else {
                    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
                    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
                    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
                    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
                    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
                    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
                    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
                    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
                $id[] = $row[id];
                $mail[] = $row[Email1];
                if (empty($row[Email2])) {    } else { $mail[] = $row[Email2]; }
                include 'mailsturen1.php';
                }
                }
else {
                //    echo"De waarde was niet gevonden in de array";
                echo 'id = '. $row[id].'<br />';
                echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
                echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
                echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
                echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
                echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
                echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
                echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
                $id[] = $row[id];
                $mail[] = $row[Email1];
                if (empty($row[Email2])) { } else { $mail[] = $row[Email2]; }
                include 'mailsturen1.php';
                }
    }

echo '<hr>';
}

?>


Wat kan ik aanpassen zodat het wel lukt?

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
Gewijzigd op 07/01/2012 11:20:11 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2012 11:23:03
Quote Anchor link
Je hoeft maar 1 keer mailsturen1.php te includen. En wat je nu doet is hem stoppen in 2 foreach loops, zal hij dan maar 1 keer worden aangeroepen?

Je hoeft het dus maar 1 keer te includen, en dat doe je ergens bovenin je script en dan ben je klaar. Of mocht je dat niet willen, wat me zeer vreemd lijkt, dan kun je wat ik hierboven zei include_once of require_once gebruiken.

Verder fouten:
- Getallen buiten quotes, ook in SQL
- Geen * gebruiken, maar selecteren wat je wilt.
- Je gebruikt allemaal constants? Of wil je strings gebruiken? Strings horen altijd tussen quotes, $_POST['ben'] is totaal wat anders als $_POST[ben]
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/01/2012 11:52:00
Quote Anchor link
Hallo Wouter,

ik denk niet dat ik hem maar een keer moet includen... Dat heb ik nu gedaan, op het einde includen en er word geen enkele mail meer verzonden.

Hoe het script werkt is alsvolgt: Ik geef in een formulier in aan wie ik een mail wil versturen (in een ander HTML-bestand).
Daarna haal ik alle emailadressen die ik wil bereiken uit de database. Per emailadres word er een (persoonlijke) email verzonden. (daarom ook die foreach loop en telkens die include => mail zenden erachter)

Hopelijk verduidelijkt dit wat de code? En weten jullie een oplossing, want ik zie het niet...
Die fouten die je aangeeft, zal ik aanpassen.

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 07/01/2012 22:15:26 door Olivier Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.