Class mail probleem...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 22:51:03
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik ben zo goed als klaar met een mailsysteem vanop mijn site. Eerst testte ik hem apart er er ging niks aan. Nu ik hem echter include vanop een andere php pagina (testenvanfunctie1.php) krijg ik wel een foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare class mail in /home/u943035619/public_html/Mailsysteem_ZWAT/Mailtesten/mailsturen1.php on line 24


De code die ik gebruik is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
<?php





$file1
='./Downloads/'.$name_of_uploaded_file;
$head = array(
       'to'      =>array($row[Email1] => $row[Voornaam].$row[Naam]  , $row[Email2] => $row[Voornaam].$row[Naam]),
       'from'    =>array('[email protected]' => 'ZWAT Jeugdcomité'),
       'cc'      =>array(''=>''),
//       'bcc'     =>array('[email protected]'=>'ZWAT Jeugdcomite'),
       );
$subject = $_POST["subject"];
$body = $_POST["message"];
$files = array($file1,$file2);

mail::send($head, $subject ,$body, $files);
// mail::send($head,$subj,$body);//$files are optional param


// Hieronder dus niks, maar dan ook niks wijzigen!!!


class mail {
 static $mimetypes=array();

  public static function send($head, $subject, $body, $attachments=array())
  {

    if (count($head['from'])!=1) return false;
    if (count($head['to'  ])==0) return false;
  

    $to='';
    foreach($head['to'] as $cc_addr=>$cc_name)
        $to.= $cc_name . "<" . $cc_addr . ">";
    $fromaddress = array_pop( array_keys  ($head['from']) );
    $fromname    = array_pop( array_values($head['from']) );
    $eol="\r\n";
    $mime_boundary=md5(time())."-2";
    $mime_boundary2= $mime_boundary."-3";

    # Common Headers
    $headers='';
    $headers .= "Message-ID: <".time()."-".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "Date: ".date('r').$eol;
    $headers .= "From: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;
    if (isset($head['cc']))
        foreach($head['cc'] as $cc_address=>$cc_name)
            $headers .= "Cc: ".$cc_name."<".$cc_address.">".$eol;
    if (isset($head['bcc']))
        foreach($head['bcc'] as $cc_address=>$cc_name)
            $headers .= "Bcc: ".$cc_name."<".$cc_address.">".$eol;
    $headers .= "Reply-To: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "Return-Path: ".$fromname."<".$fromaddress.">".$eol;    // these two to set reply address
    $headers .= "Message-ID: <".time()."-".$fromaddress.">".$eol;
    $headers .= "X-Mailer: PHP v".phpversion().$eol;          // These two to help avoid spam-filters

    # Boundry for marking the split & Multitype Headers

    $headers .= 'Mime-Version: 1.0'.$eol;
    $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$mime_boundary."\"".$eol.$eol;
    #$headers .= "To: ".$to.$eol;
    #$headers .= "Subject: ".$subject.$eol.$eol;

    $headers .= "This is a MIME-formatted message.  If you see this text it means that your".$eol;
    $headers .= "E-mail software does not support MIME-formatted messages.".$eol.$eol;

    # Open the first part of the mail
    $msg ='';

    $msg .= "--".$mime_boundary.$eol;
    $msg .= "Content-Type: multipart/alternative; boundary=\"$mime_boundary2\"".$eol.$eol;
   $msg .= "This is a MIME-formatted message.  IF you see this text it means that your".$eol;
    $msg .= "E-mail softare does not support MIME-formatted messages.".$eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2.$eol;
    $msg .= "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1; format=flowed".$eol;
    $msg .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit".$eol;
    $msg .= "Content-Disposition: inline".$eol.$eol;
    $msg .= strip_tags(str_replace("<br>", "\n", $body ));
    $msg .= $eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2.$eol;
    $msg .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1;".$eol;
    $msg .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable".$eol;
    $msg .= "Content-Disposition: inline".$eol.$eol;
    $msg .= "<!DOCTYPE html PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">".$eol;
    $msg .= "<html>".$eol;
    $msg .= "<body>".$eol;
    $msg .= mail::mime_html_encode($body).$eol;
    $msg .= "</body>".$eol;
    $msg .= "</html>".$eol;
    $msg .= $eol.$eol;
    $msg .= "--".$mime_boundary2."--".$eol.$eol;


    for($i=0; $i < count($attachments); $i++)
    {

        if (is_file($attachments[$i]))
        {
  
          # File for Attachment
          $file_name = basename($attachments[$i]);
        
          $handle=fopen($attachments[$i], 'rb');
          $f_contents=fread($handle, filesize($attachments[$i]));
          $f_contents=chunk_split(base64_encode($f_contents));    //Encode The Data For Transition using base64_encode();
          $f_type=filetype($attachments[$i]);
          fclose($handle);

          $mime_type = mail::get_mimetype( array_pop( explode(".", $attachments[$i] ) ) );
        
          # Attachment
          $msg .= "--".$mime_boundary.$eol;
          $msg .= "Content-Type: ".$mime_type."; name=\"".$file_name."\"".$eol;
          $msg .= "Content-Transfer-Encoding: base64".$eol;
          $msg .= "Content-Description: inline; $eol filename=\"".$file_name."\"".$eol.$eol; // !! This line needs TWO end of lines !! IMPORTANT !!
          $msg .= $f_contents.$eol.$eol;
        }
    }

  

    # Finished
    $msg .= "--".$mime_boundary."--".$eol.$eol;  // finish with two eol's for better security. see Injection.
  
    # SEND THE EMAIL

    ini_set('sendmail_from',$fromaddress);  // the INI lines are to force the From Address to be used !
    $mail_sent = mail($to, $subject, $msg, $headers);
  
//    ini_restore('sendmail_from');
       return $mail_sent;
  }



  public static function get_mimetype($ext)
  {

    if (count(mail::$mimetypes)==0)
        mail::$mimetypes = mail::mimelist();
    $ext_lower = strtolower(str_replace(".","",$ext));
    if (isset( mail::$mimetypes[$ext_lower] ))
        return mail::$mimetypes[$ext_lower];

    return "application/octet-stream";
  }



  private static function mimelist()
  {

    $arr['323'  ]='text/h323';
    $arr['acx'  ]='application/internet-property-stream';
    $arr['ai'   ]='application/postscript';
    $arr['aif'  ]='audio/x-aiff';
    $arr['aifc' ]='audio/x-aiff';
    $arr['aiff' ]='audio/x-aiff';
    $arr['asf'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['asr'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['asx'  ]='video/x-ms-asf';
    $arr['au'   ]='audio/basic';
    $arr['avi'  ]='video/x-msvideo';
    $arr['axs'  ]='application/olescript';
    $arr['bas'  ]='text/plain';
    $arr['bcpio']='application/x-bcpio';
    $arr['bin'  ]='application/octet-stream';
    $arr['bmp'  ]='image/bmp';
    $arr['c'    ]='text/plain';
    $arr['cat'  ]='application/vnd.ms-pkiseccat';
    $arr['cdf'  ]='application/x-cdf';
    $arr['cer'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['class']='application/octet-stream';
    $arr['clp'  ]='application/x-msclip';
    $arr['cmx'  ]='image/x-cmx';
    $arr['cod'  ]='image/cis-cod';
    $arr['cpio' ]='application/x-cpio';
    $arr['crd'  ]='application/x-mscardfile';
    $arr['crl'  ]='application/pkix-crl';
    $arr['crt'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['csh'  ]='application/x-csh';
    $arr['css'  ]='text/css';
    $arr['dcr'  ]='application/x-director';
    $arr['der'  ]='application/x-x509-ca-cert';
    $arr['dir'  ]='application/x-director';
    $arr['dll'  ]='application/x-msdownload';
    $arr['dms'  ]='application/octet-stream';
    $arr['doc'  ]='application/msword';
    $arr['docx' ]='application/msword';
    $arr['dot'  ]='application/msword';
    $arr['dvi'  ]='application/x-dvi';
    $arr['dxr'  ]='application/x-director';
    $arr['eps'  ]='application/postscript';
    $arr['etx'  ]='text/x-setext';
    $arr['evy'  ]='application/envoy';
    $arr['exe'  ]='application/octet-stream';
    $arr['fif'  ]='application/fractals';
    $arr['flr'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['gif'  ]='image/gif';
    $arr['gtar' ]='application/x-gtar';
    $arr['gz'   ]='application/x-gzip';
    $arr['h'    ]='text/plain';
    $arr['hdf'  ]='application/x-hdf';
    $arr['hlp'  ]='application/winhlp';
    $arr['hqx'  ]='application/mac-binhex40';
    $arr['hta'  ]='application/hta';
    $arr['htc'  ]='text/x-component';
    $arr['htm'  ]='text/html';
    $arr['html' ]='text/html';
    $arr['htt'  ]='text/webviewhtml';
    $arr['ico'  ]='image/x-icon';
    $arr['ief'  ]='image/ief';
    $arr['iii'  ]='application/x-iphone';
    $arr['ins'  ]='application/x-internet-signup';
    $arr['isp'  ]='application/x-internet-signup';
    $arr['jfif' ]='image/pipeg';
    $arr['jpe'  ]='image/jpeg';
    $arr['jpeg' ]='image/jpeg';
    $arr['jpg'  ]='image/jpeg';
    $arr['js'   ]='application/x-javascript';
    $arr['latex']='application/x-latex';
    $arr['lha'  ]='application/octet-stream';
    $arr['lsf'  ]='video/x-la-asf';
    $arr['lsx'  ]='video/x-la-asf';
    $arr['lzh'  ]='application/octet-stream';
    $arr['m13'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['m14'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['m3u'  ]='audio/x-mpegurl';
    $arr['man'  ]='application/x-troff-man';
    $arr['mdb'  ]='application/x-msaccess';
    $arr['me'   ]='application/x-troff-me';
    $arr['mht'  ]='message/rfc822';
    $arr['mhtml']='message/rfc822';
    $arr['mid'  ]='audio/mid';
    $arr['mny'  ]='application/x-msmoney';
    $arr['mov'  ]='video/quicktime';
    $arr['movie']='video/x-sgi-movie';
    $arr['mp2'  ]='video/mpeg';
    $arr['mp3'  ]='audio/mpeg';
    $arr['mpa'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpe'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpeg' ]='video/mpeg';
    $arr['mpg'  ]='video/mpeg';
    $arr['mpp'  ]='application/vnd.ms-project';
    $arr['mpv2' ]='video/mpeg';
    $arr['ms'   ]='application/x-troff-ms';
    $arr['mvb'  ]='application/x-msmediaview';
    $arr['nws'  ]='message/rfc822';
    $arr['oda'  ]='application/oda';
    $arr['p10'  ]='application/pkcs10';
    $arr['p12'  ]='application/x-pkcs12';
    $arr['p7b'  ]='application/x-pkcs7-certificates';
    $arr['p7c'  ]='application/x-pkcs7-mime';
    $arr['p7m'  ]='application/x-pkcs7-mime';
    $arr['p7r'  ]='application/x-pkcs7-certreqresp';
    $arr['p7s'  ]='application/x-pkcs7-signature';
    $arr['pbm'  ]='image/x-portable-bitmap';
    $arr['pdf'  ]='application/pdf';
    $arr['pfx'  ]='application/x-pkcs12';
    $arr['pgm'  ]='image/x-portable-graymap';
    $arr['pko'  ]='application/ynd.ms-pkipko';
    $arr['pma'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmc'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pml'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmr'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pmw'  ]='application/x-perfmon';
    $arr['pnm'  ]='image/x-portable-anymap';
    $arr['pot'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['ppm'  ]='image/x-portable-pixmap';
    $arr['pps'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['ppt'  ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['pptx' ]='application/vnd.ms-powerpoint';
    $arr['prf'  ]='application/pics-rules';
    $arr['ps'   ]='application/postscript';
    $arr['pub'  ]='application/x-mspublisher';
    $arr['qt'   ]='video/quicktime';
    $arr['ra'   ]='audio/x-pn-realaudio';
    $arr['ram'  ]='audio/x-pn-realaudio';
    $arr['ras'  ]='image/x-cmu-raster';
    $arr['rgb'  ]='image/x-rgb';
    $arr['rmi'  ]='audio/mid';
    $arr['roff' ]='application/x-troff';
    $arr['rtf'  ]='application/rtf';
    $arr['rtx'  ]='text/richtext';
    $arr['scd'  ]='application/x-msschedule';
    $arr['sct'  ]='text/scriptlet';
    $arr['sh'   ]='application/x-sh';
    $arr['shar' ]='application/x-shar';
    $arr['sit'  ]='application/x-stuffit';
    $arr['snd'  ]='audio/basic';
    $arr['spc'  ]='application/x-pkcs7-certificates';
    $arr['spl'  ]='application/futuresplash';
    $arr['src'  ]='application/x-wais-source';
    $arr['sst'  ]='application/vnd.ms-pkicertstore';
    $arr['stl'  ]='application/vnd.ms-pkistl';
    $arr['stm'  ]='text/html';
    $arr['svg'  ]='image/svg+xml';
    $arr['swf'  ]='application/x-shockwave-flash';
    $arr['t'    ]='application/x-troff';
    $arr['tar'  ]='application/x-tar';
    $arr['tcl'  ]='application/x-tcl';
    $arr['tex'  ]='application/x-tex';
    $arr['texi' ]='application/x-texinfo';
    $arr['tgz'  ]='application/x-compressed';
    $arr['tif'  ]='image/tiff';
    $arr['tiff' ]='image/tiff';
    $arr['tr'   ]='application/x-troff';
    $arr['trm'  ]='application/x-msterminal';
    $arr['tsv'  ]='text/tab-separated-values';
    $arr['txt'  ]='text/plain';
    $arr['uls'  ]='text/iuls';
    $arr['ustar']='application/x-ustar';
    $arr['vcf'  ]='text/x-vcard';
    $arr['vrml' ]='x-world/x-vrml';
    $arr['wav'  ]='audio/x-wav';
    $arr['wcm'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wdb'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wks'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wmf'  ]='application/x-msmetafile';
    $arr['wps'  ]='application/vnd.ms-works';
    $arr['wri'  ]='application/x-mswrite';
    $arr['wrl'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['wrz'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xaf'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xbm'  ]='image/x-xbitmap';
    $arr['xla'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlc'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlm'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xls'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlsx' ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlt'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xlw'  ]='application/vnd.ms-excel';
    $arr['xof'  ]='x-world/x-vrml';
    $arr['xpm'  ]='image/x-xpixmap';
    $arr['xwd'  ]='image/x-xwindowdump';
    $arr['z'    ]='application/x-compress';
    $arr['zip'  ]='application/zip';
    return $arr;
  }


  private function mime_html_encode($input , $line_max = 76)
  {

  
    $eol    = "\r\n";//MAIL_MIMEPART_CRLF
    $output = '';
    $line   = '';
    $intag  = false;
  
  
    for($i=0; $i<strlen($input); $i++)
    {

      $ip=$input{$i};
      $op='';
        
      if ($intag)
      {

          if ($ip=="=") $op="=3D";
          else $op= $ip;
      }

      else
      {
          if ($ip=="\"") $op='"';//'
          else if ($ip=="&") $op="&";
          else if ($ip=="'") $op="'";
          else $op= $ip;
      }



      if ((strlen($line)+strlen($op))>=$line_max)
      {

          $output.=$line.'='.$eol;
          //if ($intag) $output.=$line.'='.$eol;
          //else  $output.=$line.$eol;

          $line='';
      }

      $line.=$op;

      if($ip=='<')
          $intag=true;
      else if ($ip=='>')
          $intag=false;
    }

    return $output.$line.$eol;
  }
}

?>


Wie kan helpen?

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
Gewijzigd op 06/01/2012 22:53:13 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:51:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:03:45
Quote Anchor link
Je roept je class twee keer aan?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 23:05:31
Quote Anchor link
Ik include de pagina 3 maal op deze site, ik verzend dan ook 3 verschillende mails. Is dat het probleem dan?

Groeten,
Olivier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:22:45
Quote Anchor link
Grootswaarschijnlijk wel.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

06/01/2012 23:24:31
Quote Anchor link
En hoe kan ik dit dan oplossen en drie verschillende mails tegelijk versturen?

Groeten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2012 23:27:23
Quote Anchor link
Je class maar 1 keer laten includeren.
 
Wouter J

Wouter J

06/01/2012 23:31:00
Quote Anchor link
door require_once of include_once te gebruiken?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/01/2012 11:14:52
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar ik kom er niet uit, ik blijf tegen dezelfde fout aanlopen.

Dit is de code die ik gebruik om de mailpagina aan te roepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
<?php
//Uitlezen van emailadressen BEN
if($_POST[BEN]=='1') {
    $sqlB = " SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE BEN ='1' ";
    $results = $db->query($sqlB);

    // Resultaten van de BEN echo'en
    foreach($results as $row)
    {

        echo 'id = '. $row[id].'<br />';
        echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
        echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
        echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
        echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
        echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
        echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
        echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
        $id[] = $row[id];
        $mail[] = $row[Email1];
        if (empty($row[Email2])) {
        }
else {
            $mail[] = $row[Email2];
        }

    include 'mailsturen1.php';
    }

    echo '<hr>';
}


//Uitlezen van emailadressen PUP
if($_POST[PUP]=='1') {
    $sqlP = "SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE PUP ='1' ";
    $results = $db->query($sqlP);

foreach($results as $row)
{

    if (!empty($id)) {
        if(array_search($row[id],$id) !== false) {
        
            $nr=array_search($row[id],$id);
            // Einde van de array_search
    } else {
    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
    $id[] = $row[id];
    $mail[] = $row[Email1];
    if (empty($row[Email2])) {  } else { $mail[] = $row[Email2]; }
    include 'mailsturen1.php';
    }
    }
    else {
    // echo"De waarde was niet gevonden in de array";
    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
    $id[] = $row[id];
    $mail[] = $row[Email1];
    if (empty($row[Email2])) {     } else { $mail[] = $row[Email2]; }
    include 'mailsturen1.php';
    }
    }

echo '<hr>';
}


//Uitlezen van emailadressen MIN
if($_POST[MIN]=='1') {
    $sqlM = "SELECT * FROM `u943035619_10` WHERE MIN ='1' ";
    $results = $db->query($sqlM);

foreach($results as $row)
    {

        if (!empty($id)) {
            if(array_search($row[id],$id) !== false) {
                $nr=array_search($row[id],$id);
                // Einde van de array_search
                } else {
                    echo 'id = '. $row[id].'<br />';
                    echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
                    echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
                    echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
                    echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
                    echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
                    echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
                    echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
                $id[] = $row[id];
                $mail[] = $row[Email1];
                if (empty($row[Email2])) {    } else { $mail[] = $row[Email2]; }
                include 'mailsturen1.php';
                }
                }
else {
                //    echo"De waarde was niet gevonden in de array";
                echo 'id = '. $row[id].'<br />';
                echo 'Voornaam = '. $row[Voornaam].'<br />';
                echo 'Naam = '. $row[Naam].'<br />';
                echo 'Emailadres 1 = '. $row[Email1].'<br />';
                echo 'Emailadres 2 = '. $row[Email2].'<br />';
                echo 'Abonnement op benjamins = '. $row[BEN].'<br />';
                echo 'Abonnement op pupillen = '. $row[PUP].'<br />';
                echo 'Abonnement op miniemen = '. $row[MIN].'<br /><br />';
                $id[] = $row[id];
                $mail[] = $row[Email1];
                if (empty($row[Email2])) { } else { $mail[] = $row[Email2]; }
                include 'mailsturen1.php';
                }
    }

echo '<hr>';
}

?>


Wat kan ik aanpassen zodat het wel lukt?

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
Gewijzigd op 07/01/2012 11:20:11 door Olivier Peeters
 
Wouter J

Wouter J

07/01/2012 11:23:03
Quote Anchor link
Je hoeft maar 1 keer mailsturen1.php te includen. En wat je nu doet is hem stoppen in 2 foreach loops, zal hij dan maar 1 keer worden aangeroepen?

Je hoeft het dus maar 1 keer te includen, en dat doe je ergens bovenin je script en dan ben je klaar. Of mocht je dat niet willen, wat me zeer vreemd lijkt, dan kun je wat ik hierboven zei include_once of require_once gebruiken.

Verder fouten:
- Getallen buiten quotes, ook in SQL
- Geen * gebruiken, maar selecteren wat je wilt.
- Je gebruikt allemaal constants? Of wil je strings gebruiken? Strings horen altijd tussen quotes, $_POST['ben'] is totaal wat anders als $_POST[ben]
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

07/01/2012 11:52:00
Quote Anchor link
Hallo Wouter,

ik denk niet dat ik hem maar een keer moet includen... Dat heb ik nu gedaan, op het einde includen en er word geen enkele mail meer verzonden.

Hoe het script werkt is alsvolgt: Ik geef in een formulier in aan wie ik een mail wil versturen (in een ander HTML-bestand).
Daarna haal ik alle emailadressen die ik wil bereiken uit de database. Per emailadres word er een (persoonlijke) email verzonden. (daarom ook die foreach loop en telkens die include => mail zenden erachter)

Hopelijk verduidelijkt dit wat de code? En weten jullie een oplossing, want ik zie het niet...
Die fouten die je aangeeft, zal ik aanpassen.

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 07/01/2012 22:15:26 door Olivier Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.