cms meerdere websites

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/08/2011 16:10:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ga beginnen met het maken van een eigen cms / framework.

Nu wil ik gaan werken met 3 "secties". Klinkt misschien onduidelijk, maar hopelijk spreekt de uitleg voor zich.

1. in het "www" gedeelte van de server zet ik een aantal bestanden: index.php en images en dergelijke. Met uitzondering van index.php, komen in deze directory (vrijwel) geen php bestanden te staan (uit veiligheidsoverwegingen).

2. in het privé gedeelte van de server maak ik een directory en hier komen de project specifieke bestanden in te staan. Denk aan het mvc model: models, controllers, views... maar dan SPECIFIEK voor het betreffende project / de betreffende website.

3. in het privé gedeelte van de website maak ik nog een directory en hierin komt het framework / cms te staan, denk aan een library en aan het mvc model, maar dan SPECIFIEK voor het framework en cms.

In een schemaatje krijg je dan bijvoorbeeld zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/rootvanserver/bestanden/www/index.php
/rootvanserver/bestanden/www/images/
/rootvanserver/bestanden/project1/
/rootvanserver/bestanden/frameworkcms/


Nu zat ik me te bedenken dat het best zo zou kunnen zijn dat er een 2e project komt. Eigenlijk zou het dan raar zijn als ik voor dat 2e project een nieuwe directory zou maken waarin ik nogmaals het framework / cms zou plaatsen. Waarom zou project 2 immers niet gebruik kunnen maken van hetzelfde framework / cms als project 1? Het schemaatje zou er dan als volgt uit zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
/rootvanserver/bestanden/www/index.php
/rootvanserver/bestanden/www/images/
/rootvanserver/bestanden/www/project2/index.php
/rootvanserver/bestanden/www/project2/images/
/rootvanserver/bestanden/project1/
/rootvanserver/bestanden/project2/
/rootvanserver/bestanden/frameworkcms/


Nu vraag ik me alleen af hoe het framework weet of hij wordt aangeroepen door project 1 of door project 2? Als het even kan dan wil ik niet handmatig in een configuratiebestandje een website id hoeven in te vullen of iets dergelijks. Ik wil eigenlijk dat dat allemaal automatisch door het framework geregeld wordt. Dus het framework ziet, hé een nieuw project... voor dit project maak ik een nieuw id aan in de database. Als je dan vervolgens via de browser dat project aanroept dan moet het framework op de een of andere manier herkennen dat het om project 1 of project 2 gaat. Maar hoe? Misschien aan de hand van de url, maar dat lijkt me lastig omdat het domein hetzelfde is... project 1 is www.mijnsite.nl en project2 is www.mijnsite.nl/project2. Heeft iemand een goede suggestie hoe ik dit het beste kan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:34:05
 
The Force

The Force

04/08/2011 18:52:33
Quote Anchor link
Of je gaat HMVC implementeren in plaats van MVC. Of je ondersteund mappen in controllers, models en views.

/rootvanserver/application/controllers voor project1
/rootvanserver/application/controllers/project2 voor project2

Of je begint met het maken in plaats van al dat groot denken, weinig doen. Hoeveel maanden zeg je nu al niet dat je begint met het maken van je CMS/framework? Ben zelf ook een denker, wil het ook graag allemaal goed doen, maar soms moet je gewoon die knop om kunnen zetten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/08/2011 21:55:41
Quote Anchor link
Wat is HMVC? Daarnaast stel ik gewoon een vraag hoe ik iets moet oplossen en daar geef je geen antwoord op. Ik kan dus niks met jouw antwoord.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2011 22:01:38
Quote Anchor link
http://en.wikipedia.org/wiki/Presentation-abstraction-control

Hierarchical-Model-View-Controller (HMVC)

Quote:
A variation of MVC similar to PAC was published in an article[2] in JavaWorld Magazine, the authors apparently unaware[3] of PAC which was published 13 years earlier. The main difference between HMVC and PAC is that HMVC is less strict in that it allows the view and model of each agent to communicate directly, thus bypassing the controller.

The Controller has some oversight. The Controller selects the Model and then selects the View, so there is an approval mechanism by the Controller. The Model prevents the View from accessing the data source directly.


Ikzelf zit ook te denken aan een nieuwe CMS die ik 'from scratch af' ga bouwen, waarbij de core, alle classes e.d. buiten de webroot vallen. Ikzelf ga in de config dan bepalen staat binnen de webroot. welke classes map hij gebruikt. Zo kan je op die manier in de configuratie bepalen welke versie van je CMS te wilt gebruiken. Desnoods kan je zelfs 'forken'...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/08/2011 22:10:57
Quote Anchor link
@Aar: ik weet niet of ik mijn vraag helemaal duidelijk gesteld heb. Maar stel ik heb 2 projecten (/websites) op 1 domein. Eén project staat gewoon in de root op www.mijnsite.nl en het andere project staat in een subfolder www.mijnsite.nl/subfolder/. Nu wil ik dat beide projecten draaiten op één en hetzelfde framework. Beide projecten moeten dus connecten met het framework. Mijn vraag is... hoe weet het framework of hij door project 1 of door project 2 is aangeroepen (zodat het framework de juiste instellingen, gebruikers etc. kan inladen)?
 
The Force

The Force

04/08/2011 23:19:41
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/08/2011 21:55:41:
Wat is HMVC?

Een beetje googlen van tijd tot tijd kan toch ook geen kwaad? Anders moet ik overal een uitgebreide uitleg bij gaan typen terwijl je het voor hetzelfde geld helemaal niet gaat gebruiken...

Ozzie PHP op 04/08/2011 21:55:41:
Daarnaast stel ik gewoon een vraag hoe ik iets moet oplossen en daar geef je geen antwoord op. Ik kan dus niks met jouw antwoord.

Ik geef je zelfs twee oplossingen. Hierbij nog een derde oplossing: het ondersteunen van packages die bestaan uit models, controllers, views, config, enz. (wordt ook ondersteund in CodeIgniter vanaf v2.0). Dan maak je dus een 'project2' package die je in het framework kan inladen.

Als ik jou was zou ik voor oplossing nummer twee gaan. De hoofd controller map is voor project1. Maak een map 'project2' en zet daar alle controllers in van project2. Je framework moet er dan voor zorgen dat als je naar http://jewebsite.com/project2/ gaat dat je dan in 'project2' map terecht komt. Zo kan je dat ook doen in CodeIgniter. Neem eens een kijkje (ter inspiratie) op http://codeigniter.com/user_guide/general/controllers.html en dan met name http://codeigniter.com/user_guide/general/controllers.html#subfolders .
Gewijzigd op 04/08/2011 23:20:53 door The Force
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/08/2011 23:36:48
Quote Anchor link
Thanks... maar het gaat me niet zozeer om de controllers etc. want daar heb ik al een idee voor zoals ik in mijn beginpost typte. Ik ga het nog duidelijker proberen uit te leggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
/rootvanserver/bestanden/www/index.php // dit is de index van project 1
/rootvanserver/bestanden/www/images/ // dit zijn de plaatjes van project 1
/rootvanserver/bestanden/www/project2/index.php dit is de index van project 2
/rootvanserver/bestanden/www/project2/images/ dit zijn de plaatjes van project 2
/rootvanserver/bestanden/project1/ // models, views, controllers project 1  
/rootvanserver/bestanden/project2/ // models, views, controllers project 2
/rootvanserver/bestanden/frameworkcms/


In de index.php van project 1 geef ik het pad aan naar het frameworkcms en ik include '/rootvanserver/bestanden/project1/index.php'. Ditzelfde doe ik ook voor project 2. Tot nu toe loopt alles dus goed. Project 1 en 2 hebben allebei hun eigen models, views en controllers en maken daarnaast gebruik van het (zelfde) frameworkcms.

Mijn enige vraag is... vanuit '/rootvanserver/bestanden/project1/' en vanuit '/rootvanserver/bestanden/project2/' zal het (zelfde) frameworkcms worden aangeroepen. Echter, hoe weet frameworkcms of hij is aangeroepen door project1 of door project2. Wat is zeg maar de unieke identifier? Moet ik daarvoor het pad van de projecten gebruiken? Dus if $pad == '/rootvanserver/bestanden/project1/' dan ben je website nummer 1 en als het pad '/rootvanserver/bestanden/project2/' is dan ben je website nummer 2? En dan vervolgens het pad in de database opslaan en aan de hand daarvan bepalen om welke website het gaat?

Nogmaals, het gaat mij dus helemaal niet om de structuur, maar alleen maar om de vraag hoe frameworkcms weet door welke project hij is aangeroepen (zodat hij weet welke settings / users in het cms van toepassing zijn).
 
Joakim Broden

Joakim Broden

05/08/2011 00:12:24
Quote Anchor link
je kunt in je CMS een config maken die alleen voor een bepaalde domein geldig is.

Is domein url.nl/project1 pak je de config voor die url is url.nl/project2 pak je de confing voor die url.

Of bedoel je dit niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/08/2011 00:38:00
Quote Anchor link
Ja, dat is exact wat ik bedoel!

Maar ik weet dus niet of ik dat inderdaad zoals jij zegt aan de hand van de url moet doen, of op een andere manier, bijvoorbeeld aan de hand van het pad van het bestand dat het framework aanroept. Het voordeel van het gebruik van een pad is dat dit altijd hetzelfde is, terwijl een url "variabel" is: www.mijnsite.nl/project2, www.mijnsite.nl/project2/contact, www.mijnsite.nl/project2/producten, www.mijnsite.nl/project2/producten/siemens/snelkookpannen enzovoorts. Je moet dan telkens die url gaan ontleden en bepalen bij welk project het hoort. Dan is het gebruik van een pad denk ik handiger.

Alleen ik vraag me dus af of er een handigere / betere manier is. Stel dat je inderdaad aan de hand van het pad zou bepalen om welk project het gaat, dan moet je wel bij iedere pagina-aanroep het pad opvragen. Op de een of andere manier heb ik daar m'n twijfels over...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/08/2011 19:11:19
Quote Anchor link
Hallo,

Zoals ik dus al eerder zei had ik bedacht dat je op mijn framework / cms meerdere projecten kunt draaien (zolang ze op dezelfde server staan uiteraard).

Dus...

www.mijnsite.nl
www.mijnsite.nl/project1
www.mijnsite.nl/project2
project3.mijnsite.nl
enz.

...moeten allemaal kunnen draaien op hetzelfde framework (ze gebruiken dus dezelfde framework php bestanden).

Nu zit ik me alleen iets af te vragen, en dat is het volgende. Het framework heeft een aantal instellingen die worden opgeslagen in de database en ieder project heeft natuurlijk ook eigen instellingen en gegevens in de database staan.

Nu had ik in eerste instantie in al mijn enthousiasme bedacht dat als ik meerdere projecten heb, dat ik dan gewoon alle gegevens in 1 database zet en dat ik dan aan de hand van een website_id bijhoud welke gegevens van toepassing zijn. Dus zit je bijvoorbeeld in project 2 dan zijn alleen de instellingen van project 2 van toepassing.

Maar nu ik er nog eens over nadenk vraag ik me af of dit wel handig is. Stel project 1 gaat over "bijzondere gerechten" en project 2 gaat over "goudvissen"...

Ten eerste moet ik dan alle cms / framework instellingen bij gaan houden met behulp van een website_id. Stel dat je de browser titel van project 1 standaard instelt op "Smakelijk eten!", dan wil je natuurlijk niet dat deze titel ook bij project 2 verschijnt boven een afbeelding van een vissekom gevuld met 10 goudvissen. Kortom, je zult dus voor ieder project alles afzonderlijk bij moeten gaan houden.

Ten tweede komen komen project-specifieke tabellen in 1 database terecht. Dus de tabel "goudvissen" en "gerechten" staan beide in dezelfde database.

Is het dan toch beter om per project gewoon 1 database te hanteren? En dan gewoon alle gegevens (dus zowel de framework instellingen als de project data) telkens in een afzonderlijke database opslaan? (Wat betreft het delen van dezelfde framework bestanden zie ik geen problemen.) Wat is hierover jullie mening? Klopt het wat ik zeg?
 
Fabian M

Fabian M

10/08/2011 22:28:42
Quote Anchor link
Wat is het probleem met het hebben van kernklassen of klassenbibliotheek in een publieke map?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/08/2011 22:42:25
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je met "publieke map" een map bedoelt die in de WWW directory staat? Nou, dat is dus precies het probleem. Je hebt je bestanden liever buiten de www directory (dus op het privé deel van de server) in verband met veiligheid. Alles wat buiten de www directory staat, kan namelijk nooit rechtstreeks via een url worden benaderd.
 
Fabian M

Fabian M

11/08/2011 00:27:03
Quote Anchor link
Als jij een PHP class hebt en je benaderd hem via een url is er geen output. Even veilig dus.
Gewijzigd op 11/08/2011 00:27:18 door Fabian M
 
Write Down

Write Down

11/08/2011 00:55:17
Quote Anchor link
Fabian M op 11/08/2011 00:27:03:
Als jij een PHP class hebt en je benaderd hem via een url is er geen output. Even veilig dus.


Helemaal mee eens, er zijn tevens nog andere work-arounds. Ik ken trouwens hosts waar je niet anders kan dan bestanden in www-root te zetten, dus als je je CMS wilt gaan commercialiseren wordt het al lastiger. Maak tevens maar is wijs aan je klant waar hij dan de bestanden moet uploaden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/08/2011 01:08:39
Quote Anchor link
Nou, dan heb je maar een trieste host :-s
Ik ben niet van plan om het te gaan vercommercialiseren op dit moment.

De meningen zijn blijkbaar verdeeld. Er zijn hier genoeg leden op het forum die altijd aanraden om bestanden zoveel mogelijk buiten de www directory te zetten en dat zal vast niet voor niets zijn. Maar goed, als jij ze in de www directory wil zetten dan moet je dat gewoon lekker doen natuurlijk.
 
Write Down

Write Down

11/08/2011 09:37:42
Quote Anchor link
Offtopic: mijn host kan het wel, meer nog, ik kan het kiezen. Maar er zijn hosts waar hier (vreemd genoeg) niet kan.

Ontopic: Maar het punt is, dat het geen echte meerwaarde heeft naar mijn mening. Dat je een config buiten www-root plaatst, oké... Maar de andere bestanden zie ik echt geen nut in. Ik denk als je gewoon netjes programmeert, alles veilig houdt er niet veel meer kan gebeuren. Maar natuurlijk, alles is hackbaar...
 
The Force

The Force

11/08/2011 10:48:53
Quote Anchor link
Zet de config van een project gewoon in de projectmap, niet in het framework. Daar hoort het ook. Geef elk project zijn eigen database. Het framework vraagt aan de config van het project de database op en gebruikt die. Dan zijn je projecten ook beter gescheiden dan dat je alles in één database gaat proppen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/08/2011 11:33:31
Quote Anchor link
@TheForce: ja, dat is inderdaad precies zoals ik het in gedachten had. Goed om te horen dat jij er ook zo over denkt, dan ga ik het op die manier aanpakken. Ieder project maakt dan dus gebruik van dezelfde framework bestanden, maar heeft wel zijn eigen projectmap met daarin z'n eigen config + ieder project heeft z'n eigen database. Lijkt me een goede oplossing :) Thanks!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.