cms systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ronnie Vos

Ronnie Vos

02/07/2011 23:45:55
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben nieuw hier.

Heb ik een cms script ik kan pagina's aanmaken en tekst toevoegen.
Nu was mijn vraag hoe krijg ik die tekst uit de database en op een pagina in mijn website.

hier onder het script.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$username
     = '';
$password     = '';
$host        = '';
$database    = '';

define('BR',"\r\n");
$paginaid         = 1;
$referentieid     = 1;
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Administratie Systeem</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-15">

<style type="text/css">
html,body {
margin: 0;
padding: 0;
font: 12px verdana;
text-align: center;
background: url('afbeeldingen/achtergrond.gif');
background-repeat: repeat;
background-position: center 0%;
}

div#container {
width: 760px;
margin: 0px auto;
}

div#adminmenu {
width: 200px;
float: left;
text-align: left;
margin: 15px;
}

div#adminmenu img {
vertical-align: middle;
border: 0px;
margin-right: 2px;
}

div#content {
width: 500px;
float: left;
text-align: justify;
margin: 15px;
}
</style>

<script language="javascript" type="text/javascript" src="tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
tinyMCE.init({
mode : "textareas",
theme : "advanced",
language : "nl",
convert_fonts_to_spans : false,


theme_advanced_buttons1 : "bold,italic,underline,bullist,numlist,outdent,indent,cut,copy,paste,undo,redo,link,unlink,code,formatselect",
theme_advanced_buttons2 : "",
theme_advanced_buttons3 : "",
theme_advanced_toolbar_location : "top",
theme_advanced_toolbar_align : "left",
extended_valid_elements : "a[name|href|target|title|onclick],img[class|src|border=0|alt|title|hspace|vspace|width|height|align|onmouseover|onmouseout|name],hr[class|width|size|noshade],font[face|size|color|style],span[class|align|style]"
});
</script>
</head>
<body>
<div id="container">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
if(mysql_connect($host,$username,$password))
{

    if(!mysql_select_db($database))
    {

        echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databasetabel!';
    }
}
else{
    echo 'Sorry, ik kon helaas geen verbinding maken met de databaseserver!';
}


if(isset($_GET['actie']) && !empty($_GET['actie']))
{

    $acties = array('verhogen','verlagen','verwijderen','toevoegen','wijzigen');
    
    if(in_array($_GET['actie'],$acties))
    {

        $actie = mysql_real_escape_string($_GET['actie']);
    
        switch($actie)
        {
            case
'toevoegen':
                if(isset($_GET['volgordeid']) && !empty($_GET['volgordeid']))
                {

                    if(is_numeric($_GET['volgordeid']))
                    {

                        $volgordeid = mysql_real_escape_string($_GET['volgordeid']);
                        
                        $query         = "INSERT INTO content (volgordeid, titel, content) VALUES (".$volgordeid.",'voorbeeld titel','voorbeeld content')";
                        $resultaat     = mysql_query($query);
                        
                        if($resultaat && mysql_affected_rows() == 1)
                        {

                            $paginaid = mysql_insert_id();
                            
                            echo '<p>De pagina is succesvol toegevoegd! Hieronder kunt u hem aanpassen.</p>'.BR;
                        }
else{
                            echo '<p>Sorry, er ging iets mis bij het toevoegen van een nieuwe pagina.</p>'.BR;
                        }                    
                    }
else{
                        echo '<p>Sorry, de variabele volgordeid hoort numeriek te zijn!</p>'.BR;
                    }
                }
else{
                    echo '<p>Sorry, ik verwacht op zijn minst iets van een volgordeid!</p>'.BR;
                }

            break;
        
            case
'wijzigen':
                if(isset($_GET['paginaid']) && !empty($_GET['paginaid']))
                {

                    if(is_numeric($_GET['paginaid']))
                    {

                        $paginaid = mysql_real_escape_string($_GET['paginaid']);
                        
                        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
                        {

                            if(isset($_POST['titel']) && !empty($_POST['titel']))
                            {

                                $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
                            }
else{
                                $titel = 'voorbeeld titel';
                            }

                            
                            if(isset($_POST['content']) && !empty($_POST['content']))
                            {

                                $content = mysql_real_escape_string($_POST['content']);
                            }
else{
                                $content = 'voorbeeld content';
                            }

                            
                            $query         = "UPDATE content SET titel = '".$titel."', content = '".$content."', datum = NOW() WHERE paginaid = ".$paginaid."";
                            $resultaat     = mysql_query($query);
                            
                            if($resultaat && mysql_affected_rows() == 1)
                            {

                                echo '<p>De pagina is succesvol geupdate.</p>'.BR;
                            }
else{
                                echo '<p>Sorry, de pagina kon niet geupdate worden!</p>'.BR;
                            }
                        }                    
                    }
else{
                        echo '<p>Sorry, de variabele paginaid hoort numeriek te zijn!</p>'.BR;
                    }
                }
else{
                    echo '<p>Sorry, ik verwacht op zijn minst iets van een paginaid!</p>'.BR;
                }

            break;
        
            case
'verwijderen':
                if(isset($_GET['paginaid']) && !empty($_GET['paginaid']))
                {

                    if(is_numeric($_GET['paginaid']))
                    {

                        $paginaid     = mysql_real_escape_string($_GET['paginaid']);
                        
                        $query         = "DELETE FROM content WHERE paginaid = ".$paginaid."";
                        $resultaat     = mysql_query($query);
                        
                        if($resultaat && mysql_affected_rows() == 1)
                        {

                            echo '<p>Deze pagina is succesvol verwijderd!</p>'.BR;
                        }
else{
                            echo '<p>Sorry, ik kon deze pagina niet verwijderen!</p>'.BR;
                        }
                    }
else{
                        echo '<p>Sorry, de variabele paginaid hoort numeriek te zijn!</p>'.BR;
                    }
                }
else{
                    echo '<p>Sorry, ik verwacht op zijn minst iets van een paginaid!</p>'.BR;
                }

            break;
            
            case
'verhogen' || 'verlagen':
                if(isset($_GET['volgordeid']) && !empty($_GET['volgordeid']))
                {

                    if(is_numeric($_GET['volgordeid']))
                    {

                        $volgordeid = mysql_real_escape_string($_GET['volgordeid']);
            
                        switch($actie)
                        {
                            case
'verhogen':
                                $query         = "SELECT paginaid, volgordeid FROM content WHERE volgordeid <= ".$volgordeid." ORDER by volgordeid DESC LIMIT 2";
                                $resultaat     = mysql_query($query);
                            break;
                                
                            case
'verlagen':
                                $query         = "SELECT paginaid, volgordeid FROM content WHERE volgordeid >= ".$volgordeid." ORDER by volgordeid ASC LIMIT 2";
                                $resultaat     = mysql_query($query);
                            break;    
                        }

                
                        if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 2)
                        {

                            $paginaid     = array();
                            $volgordeid = array();
                            
                            while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
                            {

                                $paginaid[]     = $rij['paginaid'];
                                $volgordeid[]     = $rij['volgordeid'];
                            }
            
                        
                            $query         = "UPDATE content SET volgordeid = ".$volgordeid[0]." WHERE paginaid = ".$paginaid[1]."";
                            $resultaat     = mysql_query($query);
                                
                            $query         = "UPDATE content SET volgordeid = ".$volgordeid[1]." WHERE paginaid = ".$paginaid[0]."";
                            $resultaat     = mysql_query($query);
                                                    
                        }
else{
                            echo '<p>Sorry, maar deze actie is voor mij onmogelijk!</p>'.BR;
                        }
                    }
else{
                        echo '<p>Sorry, de variabele volgordeid hoort numeriek te zijn!</p>'.BR;
                    }
                }
else{
                    echo '<p>Sorry, ik verwacht op zijn minst iets van een volgordeid!</p>'.BR;
                }

            break;    
        }        
    }
}

?>


<div id="adminmenu">
<b>Menuitems</b>:<br><br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$query
         = "SELECT titel, paginaid, volgordeid FROM content ORDER BY volgordeid";
$resultaat     = mysql_query($query);

$menuvolgordeid = 0;

if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
{

    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $menupaginaid     = $rij['paginaid'];
        $menutitel         = $rij['titel'];
        $menuvolgordeid    = $rij['volgordeid'];
        
        if(strlen($menutitel) > 20)
        {

            $menutitel         = substr($menutitel, 0, 17);
            $menutitel        .= "...";
        }

                
        echo '<a href="?actie=verhogen&amp;volgordeid='.$menuvolgordeid.'"><img src="afbeeldingen/omhoog.gif" title="Verhogen" alt="Verhogen"></a> <a href="?actie=verlagen&amp;volgordeid='.$menuvolgordeid.'"><img src="afbeeldingen/omlaag.gif" title="Verlagen" alt="Verhogen"></a> <a href="?actie=verwijderen&amp;paginaid='.$menupaginaid.'"><img src="afbeeldingen/paginaverwijderen.gif" title="Pagina verwijderen" alt="Verhogen"></a> <a href="?actie=wijzigen&amp;paginaid='.$menupaginaid.'">'.ucfirst($menutitel).'</a><br>'.BR;
    }
}
    

echo '<br><a href="?actie=toevoegen&amp;volgordeid='.($menuvolgordeid +1).'">Pagina toevoegen</a><br><br><br>'.BR;
?>


</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if(isset($actie) && ($actie == 'toevoegen' || $actie == 'wijzigen'))
{

    $query         = "SELECT titel, content FROM content WHERE paginaid = ".$paginaid."";
    $resultaat     = mysql_query($query);
    
    if($resultaat && mysql_num_rows($resultaat) == 1)
    {

        $rij         = mysql_fetch_array($resultaat);
        
        $titel        = stripslashes($rij['titel']);
        $content     = stripslashes($rij['content']);
        
?>


<div id="content">
<form name="formulier" action="?actie=wijzigen&amp;paginaid=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $paginaid; ?>
" method="post">
Titel: <input type="text" id="titel" name="titel" size="35" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $titel; ?>
" title="De gewenste titel."><br><br>
<textarea name="content" rows="20" style="width: 100%;" id="content" title="De gewenste content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $content; ?>
</textarea><br>
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen" id="versturen"> <INPUT type="reset" id="wissen" name="wissen" value="Wissen">
</form>
</div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php    
    }else{
        echo '<p>Sorry, er gaat hier iets mis wat eigenlijk niet fout kan gaan...</p>'.BR;
    }
}

?>


</div>
</body>
</html>



Database:

CREATE TABLE `content` (
`paginaid` int(11) NOT NULL auto_increment,
`volgordeid` int(11) NOT NULL default '0',
`titel` varchar(255) NOT NULL default '',
`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`content` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`paginaid`)
);
Gewijzigd op 02/07/2011 23:47:20 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:45:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2011 00:57:29
Quote Anchor link
Verdiep je eens in SQL?
http://www.phptuts.nl/view/41/

En geef voortaan relevante code i,p.v. 500 regels...
 
Ronnie Vos

Ronnie Vos

03/07/2011 18:33:22
Quote Anchor link
Hallo, Aar

ja sorry voor die code kreeg het niet voor elkaar zo als het moest.

bedankt voor die site ben nu aant het proberen en het lukt aardig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.