cms-je

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Mrhocoma

mrhocoma

27/11/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik ben voor een kleine site een simpel cms systeempje aan het maken.
De pagina's voor de site zijn er, en de $titel en $content staan in een database. De gebruiker kan vervolgens het content gedeelte zelf invullen. Dit gaat middels een wijzig-pagina met fckeditor in het form.

Mijn idee is als volgt:
admin-pagina / met inlog
op die pagina een lijst met links naar de te wijzigen pagina's
wijzigen kan op de pagina wijzig.php_1, 2, etc.
op die opagina wordt middels onderstaand script de $titel en $content opgehaald en door de gruiker aangepast en opgeslagen.

Ik heb middels onderstaand script het basis idee werkend.
Ik heb met mijn beperkte php kennis enkele scripts aan elkaar geknoopt (onder andere een stukje uit simpel cms van phphulp en een topic van webmastercity een oude tuttorial voor een gastenboek) Tevens heb ik de tuto van phphulp beterffende php & mysql gelezen.

Ik heb echter het idee dat er an de invoerkant nog wel iets verbetert kan worden kwa veiligheid? Ook denk ik dat de gebruikt scriptdelen wellicht niet helemaal goed in elkaar zaten / zitten.
Mijn vraag: is dit systeempje veilig genoeg? Er is maar een gebruiker.
Kan het admindeel nog wat beter opgezet worden (niet te ingewikkeld)

dit is wijzig.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
ini_set ('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL);
?>

<?php
// hier de eenvoudige pagina beveiliging
session_start();
if($_SESSION['login'] == 1 && $_SESSION['sid'] == session_id()){
?>


<?php // verbinden met de database
require_once("connect.php");?>

<?php
//  hier de fckeditor invoegen
include_once("fckeditor/fckeditor.php") ;
?>

<html>
<head>
<title>Content pagina 1 wijzigen</title>
</head>
<body>
<h1>Kop en Inhoud van de pagina wijzigen</h1>

<?php // de aangepaste gegevens weer in de database zetten - updaten
if($_POST['submit']){
    if ($_POST['titel'] == ""){
    print("U hebt geen naam ingevuld, wat vereist is. Klik <a href=\"javascript:history.go(-1)\">hier</a> om terug te keren en uw naam in te vullen.<br>");
    }

    else if ($_POST['content'] == ""){
    print("U heeft geen bericht ingevuld, wat vereist is. Klik <a href=\"javascript:history.go(-1)\">hier</a> om terug te keren en uw bericht in te vullen.<br>");
    }

else{
    $query="UPDATE content SET titel='".($_POST['titel'])."', content='".($_POST['content'])."' WHERE paginaid=1";
    $wijzig=mysql_query($query) or die(mysql_error());
    print("Pagina-inhoud gewijzigd<br>Klik <a href=\"admin_page.php\">hier</a> om terug te keren naar de admin_page.<br/> Of <a href=\"loguit.php\">hier</a> om uit te loggen");
}
}

// de gegevens uit de database ophalen om in het formulier  te tonen
else{
    $select = mysql_query("SELECT * FROM content WHERE paginaid=1");
    $data = mysql_fetch_array($select);
?>


<form name="data" method="POST" enctype="multipart/form-data" action="wijzig.php?id=1">
<table class="main" cellspacing="0" width="800" hight="300" align="center">
  <tr class="light">
    <td class="main" width="200">Koptekst*:</td>
    <td class="main" width="800"><input type="text" size="30" name="titel" value="<?php print($data['titel']);?>"></td>
  </tr>
    <tr class="dark">
    <td class="main" width="100" valign="top">Pagina inhoud*:</td>
     <td class="main" width="800" height="300">
     <?php
    $oFCKeditor
= new FCKeditor('content') ;
    $oFCKeditor->BasePath = '/fckeditor/' ;
    //$oFCKeditor->CustomConfigurationsPath = '/pad naar mijn eigen_fckconfig.js' ;  werkt nog niet nog uitzoeken.
    $oFCKeditor->Value = $data['content']; // Hier komt dus de tekst in die geupdate kan worden.
    $oFCKeditor->Width = "100%";
    $oFCKeditor->Height = 500;
    $oFCKeditor->Create() ;?>

    </td>
  </tr>
  <tr class="title">
    <td class="main" colspan="2">
      <font size="3">* Hier moet altijd een tekst staan.</font>
      <input type="submit" value="Voeg toe">
    </td>
  </tr>
</table>
</form>
<?php
}
?>

</body>
</html>
<?php
}
else{
?>

<html>
<head>
<title>Verboden Toegang eerst inloggen</title>
<link rel="stylesheet" href="/tg.css">
</head>
<body>
<h1>Toegang gewijgerd</h1>
U bent niet gemachtigd om deze pagina te bekijken.</br>
Klik <a href="login.php">hier</a> om in te loggen.
</body>
</html>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mrhocoma
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:12:36
 
Mrhocoma

mrhocoma

28/11/2008 13:48:00
Quote Anchor link
Had nog niet getest met de error_melding aan. Krijg nu dit:

Notice: Undefined index: submit in wijzig.php on line 24

Hoe los ik die op?
 
Tamara

Tamara

28/11/2008 14:13:00
Quote Anchor link
if(isset($_POST['submit'])){

ipv

if($_POST['submit']){
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/11/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 28.11.2008 14:13:
if(isset($_POST['submit'])){

ipv

if($_POST['submit']){


Nog beter:

if($_SERVER['request_method'] == 'POST')
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Mrhocoma

mrhocoma

28/11/2008 15:33:00
Quote Anchor link
@Tamara mooi dat werkt.
Iemand nog wat verbeter tips of tips m.b.t. de veiligheid?
 
Tikkes C

Tikkes C

28/11/2008 15:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_real_escape_string()


voor je iets in je db zet, altijd escapen!!
 
Mrhocoma

mrhocoma

28/11/2008 16:22:00
Quote Anchor link
Staat er inmiddels ook in. :) Moest wel het script aanpassen omdat nu bij opvragen in wijzig.php eerst stripslashes moest worden toegepast omdat anders de opmaak niet meer zichtbaar was door de toegepaste escapes.
Dat gebeurd overigens ook op de webpagina waar de bewerkte tekst / afbeeldingen te zien zijn.
 
Mrhocoma

mrhocoma

17/12/2008 09:07:00
Quote Anchor link
Ben inmiddels weer een stuk verder met het CMS-je. Heb de basis werkend. Echter wil ik nog een stukje toevoegen (zie onder). Maar krijg het niet helemaal goed. In onderstaand scriptje wordt er wel netjes iets in de database gezet, maar vervolgens kom ik weer op de zelfde invoerpagina terug. Bij het script zoals dat hierboven staat, krijg je na het invoegen (submit) alleen te zien dat de invoer gelukt is, met een optie om terug te gaan of om uit te loggen. Ik krijg dat dus niet voor elkaar om dat bij bij dit scriptje ook zo te doen (er zou wellicht nog ergens een Else moeten komen?).

Waar gaat het fout?

het script (zonder opmaak)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php // verbinden met de database
require_once("connect.php");?>

<?php
//  hier de fckeditor invoegen
include_once("fckeditor/fckeditor.php") ;
?>

<?php
//wat vliegt de tijd?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

$sql = "
    UPDATE
        content
    SET
        box_1_titel='"
.mysql_real_escape_string($_POST['box_1_titel'])."', box_1_inhoud='".mysql_real_escape_string($_POST['box_1_inhoud'])."',box_2_titel='".mysql_real_escape_string($_POST['box_2_titel'])."', box_2_inhoud='".mysql_real_escape_string($_POST['box_2_inhoud'])."'
    WHERE
        paginaid=2
"
;
}

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql;
}

else
//alleen dit stukje tonen als het updaten is gelukt
{
    echo 'Update was succesvol!';
}


// de (gewijzigde) gegevens uit de database ophalen om in het formulier  te tonen
$sql = "        
        SELECT *

        FROM
            content

        WHERE
            paginaid = 2
        "
;
        
//de gegevens in een array zetten
$resultaat  = mysql_query($sql);
$rij  = mysql_fetch_array($resultaat);
        $page_name         = stripslashes($rij['page_name']);
        $box_1_titel      = stripslashes($rij['box_1_titel']);
        $box_1_inhoud     = stripslashes($rij['box_1_inhoud']);
        $box_2_titel      = stripslashes($rij['box_2_titel']);
        $box_2_inhoud     = stripslashes($rij['box_2_inhoud']);        
//kijken of het gelukt is?
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
};

?>


<form name="data" method="POST" enctype="multipart/form-data" action="?actie=wijzig1_boxes_nl&id=2">
<input type="hidden" name="submit" value="1">
Koptekst* / Hier de box_1 titel:</br>
    <input type="text" size="30" name="box_1_titel" value="<?php print($box_1_titel);?>"></br>
    Inhoud* / Hier de box_1 inhoud typen:
     </br>
     <?php
    $oFCKeditor
= new FCKeditor('box_1_inhoud') ;
    $oFCKeditor->BasePath = '/fckeditor/' ;
    //$oFCKeditor->CustomConfigurationsPath = '/pad naar mijn eigen_fckconfig.js' ;  werkt nog niet nog uitzoeken.
    $oFCKeditor->Value = $box_1_inhoud; // Hier komt dus de tekst in die geupdate kan worden.
    $oFCKeditor->Width = "100%";
    $oFCKeditor->Height = 500;
    $oFCKeditor->Create() ;?>
    
   </br>
Koptekst* / Hier de box_2 titel:</br>
    <input type="text" size="30" name="box_2_titel" value="<?php print($box_2_titel);?>"></br>
    Inhoud* / Hier de box_2 inhoud typen:
     </br>
     <?php
    $oFCKeditor
= new FCKeditor('box_2_inhoud') ;
    $oFCKeditor->BasePath = '/fckeditor/' ;
    //$oFCKeditor->CustomConfigurationsPath = '/pad naar mijn eigen_fckconfig.js' ;  werkt nog niet nog uitzoeken.
    $oFCKeditor->Value = $box_2_inhoud; // Hier komt dus de tekst in die geupdate kan worden.
    $oFCKeditor->Width = "100%";
    $oFCKeditor->Height = 500;
    $oFCKeditor->Create() ;?>
    
   </br>
Klaar? Klick dan hieronder op: <b>voeg toe</b> om de pagina op te slaan!</br></br>
    <input title="klick hier om de pagina op te slaan!" type="submit" value="Voeg toe">
</form>
<?php
[/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mrhocoma
 
Frank -

Frank -

17/12/2008 11:13:00
Quote Anchor link
if(isset($_POST['submit']))

Daar mag je van maken:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

En dat is een paar weken geleden ook al gezegd... Jammer dat je niets doet met de hulp die je wordt aangeboden.
 
Flip --

Flip --

17/12/2008 13:05:00
Quote Anchor link
@pgFrank

is er dan een voordeel bij ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/12/2008 13:15:00
Quote Anchor link
@Flip

Het voordeel is dat je dan de enige juiste methode gebruikt om te kijken of er gepost is.

Ik kan in een pagina best $_POST['waarde'] = 'inhoud'; doen, maar dat wil niet zeggen dat er ook echt gepost is. -> Controleren of er een post actie is gedaan doe je op de manier zoals Frank het je voor deed.
 
Flip --

Flip --

17/12/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Ok dus het is nuttig in de situatie dat je samenwerkt met iemand of 3th party scripts die zich totaal niet aan conventies houden en onlogische dingen doen :)
maar wie werkt daar nou mee ?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

17/12/2008 14:55:00
Quote Anchor link
luister, eigenwijs! :P

dit heeft niks met 3th party scripts dit heeft temaken maar met je input controleren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Rens nvt

Rens nvt

17/12/2008 15:01:00
Quote Anchor link
Flip schreef op 17.12.2008 14:49:
Ok dus het is nuttig in de situatie dat je samenwerkt met iemand of 3th party scripts die zich totaal niet aan conventies houden en onlogische dingen doen :)
maar wie werkt daar nou mee ?

@Flip: Is er een voordeel aan het checken van onjuiste data dan?

Als je wilt weten of je autobanden lek zijn kijk je toch ook naar de band? Niet naar de sporen?
 
Mrhocoma

mrhocoma

17/12/2008 16:18:00
Quote Anchor link
@pgFrank wat vliegt de tijd? Maar altijd goed iets te verbeteren :)
Verder blijft het probleem nog hetzelfde, na een submit van de form worden de gegevens wel in de database gezet en kom ik weer op de zelfde pagina terug, die "zo lijkt het", niet aangepast is maar nog steeds de oude inhoud laat zien. Laad ik de pagina dan vervolgens nogmaals dan staat de juiste (lees aangepaste) inhoud er wel.. Bij het aanroepen van de pagina staat er al zonder dat er iets verzonden is: Update was succesvol! (da's best snel...:)
hoe verder...
 
Frank -

Frank -

17/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Flip schreef op 17.12.2008 13:05:
@pgFrank

is er dan een voordeel bij ?
Dat je script ook werkt met verschillende browsers en verschillende manieren voor het verzenden van een formulier. Er zijn browsers die een enter anders verwerken dan een muisklik op de submit-button. Met een enter wordt de submit-button (waar in bovenstaande code op wordt gecontroleerd) niet meegestuurd. Je kunt dan controleren tot je een ons weegt, het formulier zal nooit worden verwerkt. Rara hoe kan dat...
 
Rens nvt

Rens nvt

17/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
@mrhocoma: en wat als je eerst de verwerking van je post doet, en dan pas de pckeditor.php inlaadt? Het lijkt erop alsof de gegevens al in de editor staan voor je de update uitvoert...

of als je $data['content'] vult met $_POST['juiste_index']
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
Mrhocoma

mrhocoma

17/12/2008 17:52:00
Quote Anchor link
Heb nog even getest met het script zoals ik hierboven heb gepost(de tweede) dan krijg ik bij het openen van de bewerk pagina deze melding:
Geen records gewijzigd.
Query: SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'

Als ik dan iets wijzig en submit krig ik te zien de update was ok en zie ik dat de gegevens in het formulier ook zijn aangepast.

Ik heb geprobeerd met de editor later te laten of er verschil is maar dat maakt niet uit. Je tweede optie snapte ik niet.

Overigens krijg ik bovenstaande melding niet in het formulier dat ik zelf aan het testen ben. Wellicht door de HTML die er om heen staat?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.