Code gebruiken in je post.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

CNEPHP -

CNEPHP -

17/04/2015 11:04:03
Quote Anchor link
Beste leden,

Vaak wanneer ik het forum door lees, merk ik dat een heleboel leden niet de [*code][*/code] tags gebruiken wanneer zij code gebruiken in zijn/haar bericht.

Om dit te voorkomen leek het mij slim, om gewoon een optie bij het richtextbox te maken dat je gewoon met een druk op de knop de tags in de textarea krijgt. Gezien het feit dat dit nu nog niet het geval is weten 'nieuwere' leden vaak ook niet dat het überhaupt mogelijk is.

Hopelijk vinden meerdere mensen dit een goed idee, en dit scheelt - Aar - weer veel posts te wijzigen.


Corné
- Aar -:
Dit topic is verplaatst naar de juiste categorie.
Gewijzigd op 17/04/2015 14:05:04 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:06:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2015 11:11:53
Quote Anchor link
Dat is al eens voorgesteld, en moet inderdaad eens worden toegevoegd.
Ik zal even een heads-up achter de schermen geven ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2015 13:35:17
Quote Anchor link
Naar mijn mening moet het forum juist "dommer" worden, in die zin dat deze gewoon niets op eigen houtje moet gaan interpreteren. Bijvoorbeeld: als ik een PHP blok in een lopende tekst zet, dan wordt hier een codeblok van gemaakt. Soms wil je gewoon dingen inline typen en niet in een codeblok zetten. Dit moet een gebruiker *zelf* aangeven.

Wat nog veel storender is zijn de onzichtbare "blacklists" voor zowel lopende tekst alsmede code-blokken. Sommige tekstpassages geven de befaamde "forbidden error". Het is te zot voor woorden dat bepaalde input niet wordt geaccepteerd. De hele manier waarop er met user input om wordt gegaan zou dus eigenlijk op de schop moeten.

En ja, het kan helpen om een soort van legenda of wat dan ook toe te voegen, zodat gebruikers vertrouwd zijn met de mogelijkheden voor formattering van je bericht.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2015 13:48:08
Quote Anchor link
Ikzelf vind de automatische herkenning van <?php en ?> juist best handig. Echter moet er een duidelijke aanduiding komen over het gebruik van de code-tag.

De ontzichtbare 'blacklists' stoor ik me ook aan, en ligt dieper dan we dachten en valt buiten de software van PHPhulp om. De developers zouden natuurlijk nooit dergelijke dingen inbouwen omdat ze drommels goed weten hoe ze met SQL om moeten gaan. Het is in ieder geval een punt die ik op de achtergrond even nogmaals aan ga halen.

Een legenda hebben we overigens al, howel we wel even een anchor-link kunnen plaatsen op enkele plaatsen.
Gewijzigd op 17/04/2015 13:52:27 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/04/2015 14:00:25
Quote Anchor link
- Aar - op 17/04/2015 13:48:08:
De ontzichtbare 'blacklists' stoor ik me ook aan, en ligt dieper dan we dachten en valt buiten de software van PHPhulp om. De developers zouden natuurlijk nooit dergelijke dingen inbouwen omdat ze drommels goed weten hoe ze met SQL om moeten gaan. Het is in ieder geval een punt die ik op de achtergrond even nogmaals aan ga halen.

O'rly, deze site heeft anders best veel moeite met exotische karakters, dat duidt op (serieuze) problemen met character encoderingen. En wat betekent dit voor PHPhulp.nl, gaan deze problemen gerepareerd worden (en waar komen deze dan wel vandaan?!) of valt dit buiten de garantie en mag er verder niemand aan deze code komen? Mijn aanbod staat nog steeds trouwens.
- Aar - op 17/04/2015 13:48:08:
Een legenda hebben we overigens al, howel we wel even een anchor-link kunnen plaatsen op enkele plaatsen.

Ik bedoelde meer een legenda bij de reactieformulieren zelf inderdaad :).
Gewijzigd op 17/04/2015 14:01:40 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2015 14:02:44
Quote Anchor link
Character-encodingen staan los van inputvalidatie. Maar dit zou ook zeker nagekeken moeten worden, vind ik.
 
CNEPHP -

CNEPHP -

11/03/2016 16:57:51
Quote Anchor link
Mooi
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.