Code is te lang kan hij korter.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

25/05/2010 21:31:14
Quote Anchor link
Ik heb nu onderstaande code (grotendeels) geschreven maar als ik nu 20 pagina's heb dan word de code al weer een stuk langer dus ik vroeg me af kan dit korter?

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<style>
#home
{
    display: none;
}
#games
{
    display: none;
}
#software
{
    display: none;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function home()
{
document.getElementById('home').style.display = 'block';
document.getElementById('games').style.display = 'none';
document.getElementById('software').style.display = 'none';
}

function games()
{
document.getElementById('home').style.display = 'none';
document.getElementById('games').style.display = 'block';
document.getElementById('software').style.display = 'none';
}

function software()
{
document.getElementById('home').style.display = 'none';
document.getElementById('games').style.display = 'none';
document.getElementById('software').style.display = 'block';
}
</script>


<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="home();">Home</a>
<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="games();">Games</a>
<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="software();">Software</a>

    <div id="tabs">
        <div id="home">Tab 1
        </div>
        <div id="games">Tab 2
        </div>
                <div id="software">Tab 3
        </div>
    </div>


Staat het verkeerd? Ik wist niet zeker of dit goed geplaatst is maar dit is het enige forum waarvan ik vind dat het bij past.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:09:26
 
Aron K

Aron K

25/05/2010 21:36:02
Quote Anchor link
Ja het kan korter, kijk maar hoe vaak je hetzelfde doet, met alleen andere variabelen. Daar kan je ook gewoon 1 methode van maken waar je een paar parameters aan mee geeft.
Je CSS met dezelfde inhoud kan je ook gewoon opsommen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#home, #games, #software
{
    display: none;
}
 
Jesse Degger

Jesse Degger

25/05/2010 21:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<style>
#home
{
    display: none;
}
#games
{
    display: none;
}
#software
{
    display: none;
}
</style>

<script type="text/javascript">
var opened;
function toggle(open)
{
    document.getElementById(open).style.display = 'block';
    document.getElementById(opened).style.display = 'none';
    opened = open;
}

</script>


<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="toggle('home');">Home</a>
<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="toggle('games');">Games</a>
<a onmouseover="this.style.cursor='hand'" onclick="toggle('software');">Software</a>

    <div id="tabs">
        <div id="home">Tab 1
        </div>
        <div id="games">Tab 2
        </div>
                <div id="software">Tab 3
        </div>
    </div>


goed kijken wat ik gedaan heb ;)
 
Aron K

Aron K

25/05/2010 21:38:24
Quote Anchor link
Nou, gebruik dat van Jesse en van mij, haal wat onnodige enters weg en je bent een regel of 20 lichter.
Gewijzigd op 25/05/2010 21:42:29 door Aron K
 
Jesse Degger

Jesse Degger

25/05/2010 21:40:02
Quote Anchor link
Ik denk dat hij efficiënter bedoelde, niet zo zeer echt 'korter'.

-edit-
ik had je reactie niet gezien, voor de CSS gebruik zijn methode & qua JS mijne ;)

-edit2-
ik heet Jesse :P.
Gewijzigd op 25/05/2010 21:41:30 door Jesse Degger
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

25/05/2010 21:41:03
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeert maar als ik nu op home druk en dan op software zijn ze allebij in beeld inplaats van alleen software.
Hij geeft het volgens mij niet goed door aan de variable.


( http://www.robinvandervliet.hostoi.com/newestthema.php )
Gewijzigd op 25/05/2010 21:54:36 door Robin van der Vliet
 
Aron K

Aron K

25/05/2010 21:45:16
Quote Anchor link
Oew, dat ziet er niet goed uit. Als er zulke dingen mogelijk zijn zou ik nog maar eens heel goed nadenken over je code. Je probeert echt veel te veel met Javascript te doen. Linkjes maken moet je gewoon aan html of php (uiteindelijk ook html) overlaten. Niet met Javascript doen.

@Jesse, uw naam is aangepast in mijn vorige topic, mijn excuses.
Gewijzigd op 25/05/2010 21:46:06 door Aron K
 
Jesse Degger

Jesse Degger

25/05/2010 22:24:18
Quote Anchor link
Op het feit na dat je site totaal inefficiënt is moet je inderdaad doen wat je nu ook al doet:

var opened = "home";

je hebt er alleen nu "Home" staan, maak hier gewoon "home" van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.