code-snippets plakken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 00:29:26
Quote Anchor link
Ik vroeg me iets af. Bestaat er software of hardware waarmee je shortcuts kunt instellen waarmee je specifieke code kunt plakken? Ik weet dat je in sommige editors code-snippets kunt instellen, maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel echt software of hardware waarmee je die code-snippets overal in kunt plakken, dus in Kladblok/Notepad, Word, je internet browser enz.

Software:

Een programma waarmee je keyboards shortcuts kunt instellen die een stukje code plakken. Bijvoorbeeld, door op CTRL + p te drukken plakt ie de volgende code:

<p>

</p>

Of, bijvoorbeeld door CTRL + u te drukken plakt ie:

<ul>

</ul>

Hardware:

Dan denk ik aan een soort van extern toetsenbordje waarbij je op een knop drukt en dat ie dan een stukje code plakt net als in het voorbeeld hierboven.

Ben benieuwd of iemand weet of zoiets bestaat. Alvast dank voor de reacties.
Gewijzigd op 17/10/2022 00:33:17 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:42:12
 
Jan R

Jan R

17/10/2022 07:24:04
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 08:18:14
Quote Anchor link
Softwarematig kan dat gelukkig niet, al was het maar omdat je vanuit veiligheidsoverwegingen tegen begrenzingen van het besturingssysteem en virtualisatie aanloopt. Dus ben je aangewezen op hardware.

Je bent zoals altijd niet de enige die zoiets vraagt. Vanuit de gaming hoek worden er macro pads aangeboden.

Mooier zou zijn wanneer je die macro's niet nodig zou hebben, en dat PHP gewoon macro's zou ondersteunen net zoals andere talen als C en Rust dat doen. Tot die tijd moet je je behelpen met traits, of door zelf een objectje te schrijven dat prettiger code kan schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$dom
= Dom::new("<!DOCTYPE html">);
// ...
$dom
  ->tag("ul")
  ->
in()
  ->
tag("li", "optie tekst")
  ->
uit();  // ul
// ...

$dom->render();  // print HTML5
?>
Gewijzigd op 17/10/2022 08:19:45 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 11:52:17
Quote Anchor link
Thanks heren.

Dat code-voorbeeld is niet wat ik bedoel. Ik bedoel echt iets waarmee je overal (dus ook buiten je editor) een bepaalde vooraf ingestelde code-snippet kunt plakken.

Zo'n macro pad is inderdaad zoiets wat ik zelf in gedachten had. Daar kan ik eens op verder gaan zoeken. Dankjewel!

Ik ben wel eens flinke lappen tekst aan het omzetten naar html. En dan lijkt het me handig als ik niet iedere keer <h2> </h2> en <p> </p> handmatig hoef in te typen, maar dat ik gewoon via zo'n pad op een toets kan drukken en dat ie dan zelf de begin- en eindtag invoegt.

Mochten jullie nog meer suggesties hebben of concrete apparaatjes kennen waarmee dit kan, hoor ik het graag.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 13:39:37
Quote Anchor link
Ok, als je het begrip "alles" beperkt tot binnen 1 Windows omgeving, dan schijn je dat in te kunnen programmeren in .mhm -bestanden. En voor Windows zijn er van derden ook macro recorders te vinden. En nog meer macro recorders. (Je moest even de goede zoekterm hebben)

Overigens kan ik het niet testen helaas, Ik ben vanwege de licentievoorwaarden na Windows 8 overgestapt op Debian..
Gewijzigd op 17/10/2022 13:42:16 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

17/10/2022 13:43:58
Quote Anchor link
Ik gebruik (enkel voor h1 en h2) een functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
h1("Dit is een h1 titel");


Ook voor print_r doe ik dat samen met pre tag
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
p($var);


En dan gewoon debuggen

Voor mij nog een paar handige zijn fout en msg. deze geven direct een divje met hun classe in de uitvoer

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 13:56:22
Quote Anchor link
@Jan R

Het gaat niet om code/functies. Het gaat erom dat ik overal in mijn applicaties een code-snippet wil kunnen plakken.

Inmiddels heb ik mede dankzij jullie input wel het volgende apparaat gevonden. Ik moet er nog even over nadenken of ik het ook daadwerkelijk ga aanschaffen. Maar hiermee schijn je dus zelf van alles aan de knoppen te kunnen verbinden. Als het goed is ook het outputten van tekst, maar bijvoorbeeld ook het starten van een programma.

https://www.elgato.com/nl/stream-deck
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/10/2022 16:00:16
Quote Anchor link
Zet de 150 euro af tegen de (gratis) programma's die ik heb gelinkt, die ook tekst kunnen plakken in je editor.
En reken jezel even voor of dat je het ding binnen de afschrijving hebt terugverdiend (plus het risico dat-ie minder goed kan werken dan dat je verwacht).
En dan weet je het of je hem moet aanschaffen of niet.

Als je echt vaart wilt maken met HTML kan je doorgaans beter de code er omheen goed organiseren, of investeren in een typdiploma, daarmee gaan AL je toetsaanslagen sneller. Maar die afweging moet je zelf maken. Wel coole LEDjes trouwens :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2022 18:17:17
Quote Anchor link
Een bedrag van 150 hoef je niet af te schrijven ;-)

Ik moet wel eens teksten omzetten naar html, niet in een editor, maar in de back-end van een website. Dat zijn die wysiwyg-editors. Dat betekent dus gewoon handmatig alles er goed in zetten aan de hand van een tekst in Word. Dus dan zit je heel vaak html-tags in te kloppen voor titels, paragrafen, lijstjes enz. Als dat met een druk op de knop kan, zou dat best nice zijn. Of het apparaat handig werkt, geen idee. Tot nu toe lijkt dit wel hetgeen te zijn wat het dichtst in de buurt komt. De goedkopere keypads hebben letters of cijfers erop staan. Da's niet echt handig.

Er is ook nog een LoupeDeck Live. Dat ziet er ook wel nice uit, maar is weer duurder.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/10/2022 00:24:33
Quote Anchor link
Dag Ozzie,
Ik kan je niet echt helpen maar ik vind het wel een leuk probleem.
Je spreekt over een Worddocument.
En ik neem aan dat door toevoeging van html-tags het uiteindelijk een .html document wordt.
Dus ik heb het even geprobeerd in StarOffice, of OpenOffice zoals het tegenwoordig heet.
En verdomd! Een testje gedaan met aan- en opmaken van een kop, een tabelletje en een lijst.
Opgeslagen als .html en dit komt eruit.
Het staat nog in de oude KAPITALEN maar het werkt wel gewoon.
Weer wat geleerd... :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; charset=windows-1252">
    <TITLE></TITLE>
    <META NAME="GENERATOR" CONTENT="OpenOffice 4.1.6  (Win32)">
    <META NAME="AUTHOR" CONTENT="Paul Ulj&eacute;">
    <META NAME="CREATED" CONTENT="20221018;161623">
    <META NAME="CHANGEDBY" CONTENT="Paul Ulj&eacute;">
    <META NAME="CHANGED" CONTENT="20221018;185093">
    <STYLE TYPE="text/css">
    <!--
        @page { margin: 2cm }
        P { margin-bottom: 0.21cm }
        H1 { margin-bottom: 0.21cm }
        H1.western { font-family: "Calibri", sans-serif; font-size: 16pt }
        H1.cjk { font-family: "Microsoft YaHei"; font-size: 16pt }
        H1.ctl { font-family: "Lucida Sans"; font-size: 16pt }
        TD P { margin-bottom: 0cm }
        A:link { so-language: zxx }
    -->
    </STYLE>
</HEAD>
<BODY LANG="nl-NL" DIR="LTR">
<H1 CLASS="western">Dit is een kop</H1>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm">en dit is platte tekst</P>
<TABLE WIDTH=100% BORDER=1 BORDERCOLOR="#000000" CELLPADDING=4 CELLSPACING=0>
    <COL WIDTH=128*>
    <COL WIDTH=128*>
    <TR VALIGN=TOP>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>Kopregel</P>
        </TD>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>En nog een</P>
        </TD>
    </TR>
    <TR VALIGN=TOP>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>inhoud</P>
        </TD>
        <TD WIDTH=50%>
            <P>inhoud</P>
        </TD>
    </TR>
</TABLE>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<P STYLE="margin-bottom: 0cm"><BR>
</P>
<UL>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">Een</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">twee</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">drie</P>
    <LI><P STYLE="margin-bottom: 0cm">vier</P>
</UL>
</BODY>
</HTML>
Gewijzigd op 18/10/2022 00:31:44 door Paul Ulje
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2022 01:23:35
Quote Anchor link
@Paul Ulje

Ik weet dat Word en andere text-editors tekst kunnen omzetten naar html. Alleen krijg je er allerlei sh!t bij, zoals ook in jouw voorbeeld te zien is. En dat wil je dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.