Colum namen ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jimbo

Jimbo

14/12/2005 15:10:00
Quote Anchor link
Hoi mensen

Ik wil graag kollomnamen ophalen uit een database en dat in een een optionbox plaatsen.

Ik heb al gevonden dat het met mysql_field_name kan maar het lukt me alleen het uit te echo'en maar niet in een optionbox te plaatsen. Kheb een NAW tabel met 9 kollom.

Als iemand me kan helpen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 09:05:26
 
Maarten

Maarten

14/12/2005 22:06:00
Quote Anchor link
bedoel je hier een database entrie of de namen van de invoer waardes voor de database.
misschien kan je die 9 rijen met een loop doen:
(wel natuurlijk eerst verbinding maken en kolomnamen opvragen
$db= mysql_connect("localhost","user","pass");
mysql_select_db("db naam",$db);
$sql="SELECT * FROM tabel ORDER BY id";
$res=mysql_query($sql, $db);
while ($regel = mysql_fetch_object ($res)) {
?>
<form method="get" action="verwerkedit.php">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for ( $i = 0; $i <= 9; $i++ ) {
?>

<label>
<input type="radio" name="RadioGroup2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $regel->kolomnaam; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $regel->kolomnaam; ?>
</label>
<br>
}
<input type="submit" value="stuur nieuws in">
</form>
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/12/2005 22:10:00
Quote Anchor link
Hij wil juist de kolomnamen in de optionboxen....
Dus niet de inhoud! en niet een radiobutton!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/12/2005 22:13:00
Quote Anchor link
Bedoel je zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
# haal de namen en het aantal velden op
$fields = mysql_list_fields ($db_name, $tb_name);
$columns = mysql_num_fields ($fields);

for ($i = 0; $i < $columns; $i++) {
  $fieldname[] = mysql_field_name ($fields, $i);
}

?>
Gewijzigd op 14/12/2005 22:13:00 door Jan Koehoorn
 
Jimbo

Jimbo

15/12/2005 01:45:00
Quote Anchor link
Bedankt Jan, heb het met wat aanpassingen werkend gekregen.

Bedankt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2005 01:48:00
Quote Anchor link
Mooi zo Jimbo!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 16:36:00
Quote Anchor link
Kan je op deze manier (of ongeveer zo) ook het bijbehorende type van velden ophalen?

Stel je hebt een tabel:
id (INT)
naam (varchar(50))
verhaal (text)

dat ik dan een array krijg met:
id-->int
naam --> varchar
verhaal --> text

Eventueel de lengte erbij mag ook wel..
Gewijzigd op 15/12/2005 16:39:00 door Robert Deiman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2005 16:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
# haal de eigenschappen en het aantal velden op
$fields = mysql_list_fields ($db_name, $tb_name);
$columns = mysql_num_fields ($fields);

for ($i = 0; $i < $columns; $i++) {
  $fieldname[] = mysql_field_name ($fields, $i);
  $fieldtype[] = mysql_field_type ($fields, $i);
  $fieldlen[] = mysql_field_len ($fields, $i);
  $fieldflags[] = mysql_field_flags ($fields, $i);
}

?>


Kan beter in een multidimensionale array, maar even als voorbeeld ...
 

15/12/2005 16:47:00
Quote Anchor link
Leuk! Weer iets geleerd :)
Ik gebruik nooit veldfuncties :)
 
Han eev

Han eev

15/12/2005 16:49:00
Quote Anchor link
je kan toch ook dit met gewoon mysql doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$res
= mysql_query("SHOW COLLUMS FROM table FROM db");
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 16:49:00
Quote Anchor link
Haha, dankuwel Jan.. Hier kan ik heel wat mee.. Ben aan het proberen een CMS te maken, maar dan is het wel heel handig als gegevens kunnen worden uitgelezen, om automatisch het juiste type formveld te gebruiken.
Denk dat ik ondertussen wel redelijke ervaring met PHP heb, en wil eens wat leuks gaan proberen.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 16:59:00
Quote Anchor link
Han:
je kan toch ook dit met gewoon mysql doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$res
= mysql_query("SHOW COLLUMS FROM table FROM db");
?>


Ik weet niet of ik het goed doe zo, maar het werkt niet bij mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// er wordt WEL verbinding gemaakt ;)
$res = mysql_query("SHOW COLLUMS FROM ".$tb_name." FROM ".$db_name);
while($result = mysql_fetch_array($res)){
echo $result[1]."<br>";
}


?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2005 17:01:00
Quote Anchor link
Het lijkt me dat je COLUMNS moet schrijven?
Gewijzigd op 15/12/2005 17:01:00 door Jan Koehoorn
 
Han eev

Han eev

15/12/2005 17:01:00
Quote Anchor link
ik zoek ff ;)

edit: @jan: jdat dat was het ;) ik wou net posten... je bent erg snel
Gewijzigd op 15/12/2005 17:02:00 door Han eev
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 17:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include ("verbinden.php");
# haal de eigenschappen en het aantal velden op
$fields = mysql_list_fields ($db_name, $tb_name);
$columns = mysql_num_fields ($fields);

for ($i = 0; $i < $columns; $i++) {
  $fieldname[] = mysql_field_name ($fields, $i);
  $fieldtype[] = mysql_field_type ($fields, $i);
  $fieldlen[] = mysql_field_len ($fields, $i);
  $fieldflags[] = mysql_field_flags ($fields, $i);
 echo $fieldname[$i].' '.$fieldtype[$i].' '.$fieldlen[$i].' '.$fieldflags[$i].'<br>';
 
}


$sql="SHOW COLUMS FROM ".$tb_name." FROM ".$db_name;
echo $sql."<br>";
$res = mysql_query($sql);
while($result = mysql_fetch_array($res)){
echo $result[1]."<br>";
}


?>


Wat is hier fout aan? hij geeft nos steeds:
mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in E:\website\kaarten\database.php on line 19
(script van Jan werkte wel, staat er boven.)
Gewijzigd op 15/12/2005 17:12:00 door Robert Deiman
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2005 17:11:00
Quote Anchor link
COLUMNS!!!!!!!

:-))))

eerst een M, dan een N
 
Jelmer -

Jelmer -

15/12/2005 17:15:00
Quote Anchor link
$res = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error(), E_USER_ERROR);
Dan komje wel achter de fout!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 17:16:00
Quote Anchor link
Haha, dommmm van me... :S Wel weten hoe je het zou moeten schrijven en het toch niet goed doen :S..
Werkt inderdaad ook goed.. maar wel iets dat jammer is is dat je dan bijv varchar(150) krijgt, voor het CMS wil ik dan bijvoorbeeld een
<input name=$fieldname[] type=$fieldtype[] maxlength=$fieldlen[]>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 17:16:00
Quote Anchor link
@ JELMER

dan geeft die dat de query niet goed is, maar zover was ik al :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/12/2005 17:19:00
Quote Anchor link
Bij de naam en de lengte zou dat wel kunnen, maar bij het type moet je vertaalslag maken van 'varchar' naar 'text', of bv van 'mediumtext' naar 'textarea'.

De HTML van formulierelement verschilt ook per element dus dat is nog een secuur werkje.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/12/2005 17:39:00
Quote Anchor link
Dat weet ik Jan, ben er al mee bezig.. Meeste van de formelementen hebben wel een standaardindeling, eigenlijk is textarea de "boosdoener".
Ik heb nu al ff wat gemaakt waarbij die OF een textarea maakt wanneer nodig, de rest van de formelementen moet ik nog gaan regelen :) Alleen werk je voor de content van een pagina over het algemeen wel met text, int, date of varchar. Dus radiobuttons weergeven is (eerst) nog helemaal niet nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include ("verbinden.php");
// haal de eigenschappen en het aantal velden op
$fields = mysql_list_fields ($db_name, $tb_name);
$columns = mysql_num_fields ($fields);

for ($i = 0; $i < $columns; $i++) {
    $fieldname[] = mysql_field_name ($fields, $i);
      $fieldtype[] = mysql_field_type ($fields, $i);
      $fieldlen[] = mysql_field_len ($fields, $i);
      $fieldflags[] = mysql_field_flags ($fields, $i);
 
     if ($i != 0){
        if ($fieldtype[$i] == "text" ||$fieldtype[$i] == "tinytext" ||$fieldtype[$i] == "longtext" ||$fieldtype[$i] == "mediumtext"){
            echo $fieldname[$i];
            ?>

<textarea name="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $fieldname[$i]?>
">Oké, tekstarea</textarea>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
            }
        else{
            $type= "text";
            echo $fieldname[$i];
            ?>

<input type="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $type?>
" name="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $fieldname[$i]?>
" maxlength="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $fieldlen[$i]?>
">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
            }
        }
     }


?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.