Column count doesn't match value count at row 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Danny@dw-designs.n

[email protected]

29/03/2009 21:08:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een simpele query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
                $dQuery = "INSERT INTO news_reactions (id_news, creator, email, content) VALUES
                ('"
. mysql_real_escape_string($_GET['news_id']) . "'),
                ('"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "'),
                ('"
. mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "'),
                ('"
. mysql_real_escape_string($_POST['content']) . "')";
            mysql_query($dQuery) or die (mysql_error());
            echo "Added";
}
?>


Dit is mijn database..

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `news_reactions` (
`id_news` varchar(5) NOT NULL,
`creator` varchar(35) NOT NULL,
`email` varchar(35) NOT NULL,
`content` varchar(85) NOT NULL,
`t_date` date NOT NULL,
`t_time` time NOT NULL,
UNIQUE KEY `t_time` (`t_time`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Iemand enig idee waarom ik dan de error: Column count doesn't match value count at row 1 krijg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door [email protected]
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:23:37
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/03/2009 21:24:00
Quote Anchor link
doe eens:

mysql_query($dQuery) or die ('de volgende query: '.$dQuery.' levert deze fout '.mysql_error());

Waarom trouwens hoofdletters voor $vars. Dat is vragen om problemen.

Voor de rest ziet het er niet raar uit
 
GaMer B

GaMer B

29/03/2009 21:26:00
Quote Anchor link
@Klaasjan, ik doe dat ook hoor. Het is een soort van nettere stijl van programmeren voor mijj. Bijvoorbeeld een variabel die bestaat uit twee woorden:

$helloWorld of $aWords of $oUsers

Waar bij 'a' staat voor array en 'o' voor object.
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

29/03/2009 21:30:00
Quote Anchor link
Klaasjan,

ik krijg deze error, en over het met hoofdletters, dat doe ik altijd, nooit problemen mee gehad;)!

de volgende query: levert deze fout Query was empty

Maar ik snap er niks van, alvast bedankt :P!
Ik heb ook all gegoogled.
Vond er niks speciaals over, alleen dat het iets met DB was zag ik ergens..
 
GaMer B

GaMer B

29/03/2009 21:31:00
Quote Anchor link
Doe eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $dQuery;
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/03/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Dat is een andere melding dat Column count doesnt match

GaMer13 schreef op 29.03.2009 21:31:
Doe eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $dQuery;


dat doet ie als het goed is
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

29/03/2009 21:35:00
Quote Anchor link
Nog een keer de code met dit;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
                $dquery = "INSERT INTO news_reactions (id_news, creator, email, content) VALUES
                ('" . mysql_real_escape_string($_GET['news_id']) . "'),
                ('" . mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "'),
                ('" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "'),
                ('" . mysql_real_escape_string($_POST['content']) . "')";
            mysql_query($dquery) or die ('de volgende query: '.$dQuery.' levert deze fout '.mysql_error());
            echo $dquery;
            } ?>


de fout:
de volgende query: levert deze fout Column count doesn't match value count at row 1
 
GaMer B

GaMer B

29/03/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Zet die echo voor de mysql_query. Die stopt het script namelijk en daardoor zal die echo $dQuery niet uitgevoerd worden.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/03/2009 21:36:00
Quote Anchor link
mysql_query($dquery) or die ('de volgende query: '.$dQuery.' levert deze fout '.mysql_error());

hier heb je nog een hoofdletter
maak daar van

mysql_query($dquery) or die ('de volgende query: '.$dquery.' levert deze fout '.mysql_error());
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

29/03/2009 21:42:00
Quote Anchor link
de volgende query: INSERT INTO news_reactions (id_news, creator, email, content, t_date, t_time) VALUES ('2'), ('123'), ('123'), ('123') levert deze fout Column count doesn't match value count at row 1
 
GaMer B

GaMer B

29/03/2009 21:43:00
Quote Anchor link
Ah tuurlijk :P

Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
                $dQuery = "INSERT INTO news_reactions (id_news, creator, email, content) VALUES
                ('"
. mysql_real_escape_string($_GET['news_id']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($_POST['content']) . "')";
            mysql_query($dQuery) or die (mysql_error());
            echo "Added";
}
?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/03/2009 21:46:00
Quote Anchor link
stom ik had die extra haakjes ook nooit gezien... Ik denk dat het met de code van Gamer13 ogelost is
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

29/03/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Aha!
Dat werkt
Wat was het probleem?

Dankje!
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

29/03/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Het probleem was, dat je nu als het ware 5 rijen aan wilde maken, met bij de eerste rij id_news = $_GET['news_id'], de 2e id_news = $_GET['name'] , waar bij een string al mis gaat. Verder kan je de rest van de vakken natuurlijk niet leeg laten.

Je wilde echter 1 rij, met alle gegevens erin. als je "INSER INTO (kollommen) VALUES" wilt gebruiken, moet je de rijen door de haakjes scheiden, en de kollomen door komma's.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/03/2009 22:05:00
Quote Anchor link
Uitgeschreven:

INSERT INTO
tabelnaam (kolom1,kolom2,kolom13,kolom18)
VALUES
(waarde1,waarde2,waarde13,waarde18)
 
Frank -

Frank -

30/03/2009 19:48:00
Quote Anchor link
`t_date` date NOT NULL,
`t_time` time NOT NULL,

Weet je wel heel erg zeker dat dit goed is? Dit kan alleen wanneer de tijd helemaal niets te maken heeft met de datum, dan maak je 2 kolommen aan. Wanneer je een tijdstip op een bepaalde dag wilt opslaan, dan moet je dit in één kolom van het type DATETIME zetten. Het is tenslotte 1 gegeven en dus komt het in één kolom. Of sla je de voornaam "danny" ook op in 5 verschillende kolommen? eerste_letter, tweede_letter, derde_letter, vierde_letter, vijfde_letter...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.