Column count doesn't match value count at row 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Olivier -

olivier -

02/03/2012 18:17:57
Quote Anchor link
Beste ,

ik heb deze Query

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
mysql::query("INSERT INTO winkel_items (naam,cat,prijs,img,health,power)
    values
        ('"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_naam'])."'
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_catagorie'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_prijs'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_afbeelding'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_healt'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['power'])."'
        )"
) or die(mysql_error()); ?>

en dit is mijn sql :

Quote:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `winkel_items` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`cat` varchar(255) NOT NULL,
`naam` varchar(255) NOT NULL,
`prijs` varchar(255) NOT NULL,
`img` varchar(255) NOT NULL,
`health` varchar(255) NOT NULL,
`power` varchar(255) NOT NULL,
`exp` varchar(255) NOT NULL,
`type` varchar(255) NOT NULL,
`geldig_tot` datetime NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


Iemand die het probleem weet?

mvg ,

Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:35:12
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 18:23:31
Quote Anchor link
Ten eerste heb je $_POST['item_healt'] staan in de escape, ik ga er even vanuit dat het $_POST['item_health'] moet zijn. Daarnaast zal je dan alsnog een foutmelding krijgen omdat je database 9 kolommen bevat (10 inclusief de id kolom) die NOT NULL zijn. Met andere woorden ook daar dien je waardes voor in te vullen bij het aanmaken van een nieuw record. Wil je dat niet dan zal je je database moeten aanpassen.
Gewijzigd op 02/03/2012 18:23:57 door Jurgen B
 
Olivier -

olivier -

02/03/2012 18:27:53
Quote Anchor link
Beste ,

ik heb de healtH nu gemaakt maar ik heb geen idee hoe ik de column goed doe?

Mvg ,

Olivier
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/03/2012 18:36:26
Quote Anchor link
Olivier - op 02/03/2012 18:17:57:
Iemand die het probleem weet?

Je probleem weet ik wel; dat is hetgeen je in je topic-titel aangeeft.....

Echo je query eens naar het scherm --> klopt dan hetgeen je ziet met wat je zou verwachten? Klopt het aantal velden met de input die je wilt doen?
 
Olivier -

olivier -

02/03/2012 18:47:01
Quote Anchor link
beste ,
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
mysql::query("INSERT INTO winkel_items (naam,cat,prijs,img,health,power)
    values
        ('"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_naam'])."'
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_catagorie'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_prijs'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_afbeelding'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['item_healt'])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['power'])."'
        )"
) or die(mysql_error());
?>

is mijn query,
 
Frank WD

Frank WD

02/03/2012 19:32:13
Quote Anchor link
Zoals Jurgen B aan geeft.
Jij hebt in je mysql 10 velden gemaakt met de waarde NOT NULL.
Jij wilt in je Query 6 waarden in je Mysql zetten. 10-6=4
Je houd nu nog 4 velden over die NOT NULL (Vertaald = Niet leeg laten)mogen zijn.

Kijk daar eens na.
Gewijzigd op 02/03/2012 19:32:53 door Frank WD
 
Jurgen B

Jurgen B

02/03/2012 20:05:01
Quote Anchor link
En bij de vraag 'echo je query eens' wordt niet bedoeld 'echo je code' maar letterlijk 'echo je query'. Wat je nu laat zien is wat je aannames/verwachting/code denkt/wilt dat het doet maar zegt helemaal niks over het resultaat. Echo je query en je ziet (in string vorm) hoe je query er uit ziet. Daarnaast blijft het punt staan dat je minder kolommen invult dan de database wil hebben.
 
Olivier -

olivier -

02/03/2012 22:27:54
Quote Anchor link
Ik heb de fout ontdenkt ,

na item_naam was er geen , voor de volgende .
bedankt voor jullie hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.