Column count fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thymen

thymen

27/12/2009 22:27:00
Quote Anchor link
hey iedeeen nog een fijne kers en alvast gelukkig nieuwjaar;)

ik zit met een irritante fout:
Column count doesn't match value count at row 1
ik kom er niet uit kan iemand mij helpen?
dit is mijn db:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
--
-- Tabel structuur voor tabel `menu`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `menu` (
  `ID` int(3) NOT NULL auto_increment,
  `MenuNaam` varchar(150) NOT NULL default '',
  `url` varchar(150) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`ID`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=8 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `menu`
--

INSERT INTO `menu` (`ID`, `MenuNaam`, `url`) VALUES
(1, 'test', 'bla');




en dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

include("config.php");

if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $smenu        =    addslashes($_POST['menu']);
    $surl        =    addslashes($_POST['url']);
        mysql_query("
        INSERT INTO menu
        (ID,MenuNaam,url)
            VALUES
                (''),
                ('"
.$smenu."'),
                ('"
.$surl."')")
            or die
        (mysql_error());

    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst klik <a href"menu.php">hier</a>';
  }

else
  {
?>

Menu item toevoegen
<form action=" <?=$_SERVER['PHP_SELF']?>  " method="POST">
    Menunaam:
        <input type="text" name="menu"><br />
        url:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="url"><br />    
        <input type="submit" name="verzenden" >
</form>
<?
  }
?>

bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:35:14
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Als ID autoincrement is, hoef je die niet expliciet op te geven. Dat regelt je db voor je.
 
Thymen

thymen

27/12/2009 22:30:00
Quote Anchor link
dus die kan gewoon not null zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Beetje veel (..) bij values.

Edit:
addslashes() moet mysql_real_escape_string() zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Thymen

thymen

27/12/2009 22:32:00
Quote Anchor link
santhe hoe bedoel je ? ja ik dacht mischien moet hij die ook hebben bij id

(ik ben beetje noob ;) hehe )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
     $smenu        =    mysql_real_escape_string($_POST['menu']);
    $surl        =    mysql_real_escape_string($_POST['url']);


thnx maar ik zit nog steeds met de colum probleem ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thymen
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2009 22:33:00
Quote Anchor link
(''),
('".$smenu."'),
('".$surl."')

Moet zijn

('',
'".$smenu."',
'".$surl."')
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2009 22:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO menu
        (
            MenuNaam,
            url
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($smenu) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($surl) . "'
        }
    "
;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2009 22:39:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Zet dan gelijk de POST-var er ook in lijkt mij.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO menu
        (
            MenuNaam,
            url
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['menu']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['url']) . "'
        }
    "
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Thymen

thymen

27/12/2009 22:39:00
Quote Anchor link
santhe dan krijg ik allemaal t-strings fouten en flipt mn hele script
 
Thymen

thymen

27/12/2009 22:43:00
Quote Anchor link
waar halen jullie nou die $sql vandaan ¿
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2009 22:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

include("config.php");

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $sql = "
        INSERT INTO menu
        (
            MenuNaam,
            url
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['menu']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['url']) . "'
        )
        "
;
    $result = mysql_query($sql);
    if($result)
    {

        echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst klik <a href"menu.php">hier</a>';
    }

    else
    {
        echo 'Error: ' . mysql_error();
    }
}

else
{
?>

Menu item toevoegen
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
    Menunaam:
        <input type="text" name="menu"><br />
        url:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="url"><br />    
        <input type="submit" name="verzenden" >
</form>
<?
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Thymen

thymen

27/12/2009 23:03:00
Quote Anchor link
bedankt maar nu kan ik er niet meer dan 2 toevoegen hehe

leuk dit xD
Error: Duplicate entry '0' for key 1
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2009 23:09:00
Quote Anchor link
Je hebt toch een auto_increment ingesteld op ID.
Zaten er al 'oude' gegevens in?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Thymen

thymen

27/12/2009 23:10:00
Quote Anchor link
er zaten wat oude gegevens in maar die heb ik idd net ffe gewist maar dan geeft hij het nog steeds edit xD
ik had nog niet op de submit button gedrukt lol thnx ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thymen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.