column optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »
Jaap evidor

Jaap evidor

06/06/2016 19:55:54
Quote Anchor link
hey allemaal,

hier ben ik weer met een andere vraag.
heb achteraf gezien niet goed nagedacht, ik wil namelijk het volgende

ik heb een tabel kosten. hier staan meerdere velden in, alleen zal ik nu alleen de velden opnoemen die betrekking hebben op me vraag/probleem

accountid
soort (invest/profit)
bedrag

///voorbeeld

soort----bedrag
invest | 5,30
profit | 7,30
profit | 11,30
invest | 2,30
invest | 2,10

nu wil simpel weg de invest en profit berekenen(totaal invest en totaal profit) zodat ik uiteindelijk de 'winst' kan berekenen.

ik had het beter in dit geval beter zo kunnen doen dat de invest(uitgave)in de - werden opgeslagen zodat ik de hele rij in 1 x bij elkaar kon optellen. maar in de toekomst zal ik dit nog wel vaker nodig hebben voor meerdere soorten verschillende bedragen.

wat ik nu probeer is het volgende.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
    $qry
= mysql_query(" SELECT SUM(bedrag) AS total_profit FROM kosten WHERE accountid = $id AND soort = profit");
    $row = mysql_fetch_row($qry);
    echo $row['total_profit'];
?>


krijg alleen de volgende foutmelding
Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in
Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in



ik probeer in deze query alleen de profit op te halen, in een volgende query komt dan de invest, of kan dit ook handiger?

waarbij de foutmelding
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 12:18:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2016 20:00:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $qry
= mysql_query(" SELECT SUM(bedrag) AS total_profit FROM kosten WHERE accountid = ".$id." AND soort = 'profit'");
?>

Dit zal dan wel moeten werken, maar ik zou wel goede foutafhandeling op je $qry plaatsen.
Tevens raad ik hard aan om van de mysql_*() functies af te stappen en mysqli_*() te gebruiken.
 
Jaap evidor

Jaap evidor

06/06/2016 20:20:57
Quote Anchor link
- Ariën - op 06/06/2016 20:00:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $qry
= mysql_query(" SELECT SUM(bedrag) AS total_profit FROM kosten WHERE accountid = ".$id." AND soort = 'profit'");
?>

Dit zal dan wel moeten werken, maar ik zou wel goede foutafhandeling op je $qry plaatsen.
Tevens raad ik hard aan om van de mysql_*() functies af te stappen en mysqli_*() te gebruiken.


'' hoeft toch niet persee? heb andere query's ook zonder. welke werken.

met jou query krijg ik nog steeds de zelfde foutmelding, weet niet of het wat veranderend maar de bedragen staan in float, aangezien ik anders niet met , kan werken.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

06/06/2016 20:27:12
Quote Anchor link
Quote:
de bedragen staan in float, aangezien ik anders niet met , kan werken.
Daar zul je dan echt vanaf moeten stappen. php/mysql kunnen niet rekenen met een komma, wel met een punt. Gebruik dus geen komma maar een punt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/06/2016 20:27:51
Quote Anchor link
* = een joker die je voor alles kan inzetten. Dus mysqli_query, mysqli_num_rows etc...

Als ik jouw was zou ik maar eens met foutafhandeling inbouwen met: mysqli_error
 
Jaap evidor

Jaap evidor

06/06/2016 20:59:41
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 06/06/2016 20:27:12:
Quote:
de bedragen staan in float, aangezien ik anders niet met , kan werken.
Daar zul je dan echt vanaf moeten stappen. php/mysql kunnen niet rekenen met een komma, wel met een punt. Gebruik dus geen komma maar een punt.


sorry bedoelde ook . ipv ,


Toevoeging op 06/06/2016 21:07:09:

- Ariën - op 06/06/2016 20:27:51:
* = een joker die je voor alles kan inzetten. Dus mysqli_query, mysqli_num_rows etc...

Als ik jouw was zou ik maar eens met foutafhandeling inbouwen met: mysqli_error



heb als het goed is nu een foutafhandeling ingebouwd en overgestapt naar mysqli met pdo.
volgens mij zou dit moeten werken(doet het natuurlijk niet) blijf de zelfde foutmelding als hier boven krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?

$profit
= ("SELECT SUM(bedrag) AS total_profit FROM kosten WHERE accountid = ".$id." AND soort = 'profit'");
$result = $con->query($profit);
$result->execute();
if($result)
{

  $resultSet = mysqli_fetch_assoc($result);
  echo 'profit:'.$resultSet['total_profit'];
}

else
{
  echo 'MYSQL FOUT IN QUERY:'.$profit.PHP_EOL.'ERROR: '.mysqli_error();
}

?>
Gewijzigd op 06/06/2016 21:07:54 door Jaap evidor
 
Ivo P

Ivo P

07/06/2016 15:13:05
Quote Anchor link
je mist nu pdo of in elk geval de oop manier van werken van mysql
met de procedurele mysqli_fetch_assoc()

$result is immers een object (je doet iets met ->execute() )

en dat object stop je in de fetch functie die een resultset wil hebben....
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/06/2016 15:19:18
Quote Anchor link
@Ivo, toegegeven, je zou procedureel en object georiënteerd niet door elkaar moeten gebruiken, maar in dit geval maakt het voor de werking niet uit denk ik - MySQLi bedient zich enkel van objecten.

mysqli_fetch_object verwacht als parameter een mysql_result object, daar wordt in bovenstaande code aan voldaan.
Actually, scrap that. Het object is waarschijnlijk van de verkeerde klasse :D.

Het probleem is denk ik dat je $resultSet wilt gebruiken als array, terwijl dit een object is, omdat je deze ook als zodanig gefetched hebt :).
EDIT: het gaat wss daarvoor al mis. Je gebruikt enerzijds prepared statements en anderzijds de normale variant.

EDIT: even stap voor stap:
De query() methode retourneert in dit geval ofwel een mysqli_result object, ofwel false.
Vervolgens wil je hier execute() op loslaten, maar dat is een methode van de mysqli_statement klasse... dat lijkt mij niet kloppen...

Je gooit hier twee werkwijzen door elkaar en koppelt methoden aan objecten van de verkeerde klasse.
Gewijzigd op 07/06/2016 15:34:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.