Combobox gemiddelde scores van een spel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Test

Johnny Test

13/10/2014 19:21:58
Quote Anchor link
Ik heb een combobox gemaakt waarin je een score kan kiezen van 1 tot en met 10. Deze score kunnen mensen geven aan een spel. Zo zal mijn php bestand de gemiddelde score berekenen van alle scores die bezoekers geven.

De gemiddelde score berekenen lukt wanneer ik handmatig scores ingeef via mijn database (phpmyadmin). Het probleem is dat ik geen score kan invoeren in mijn database via mijn html/php bestand. Kan iemand mij even helpen?


Dit is mijn html bestand
Quote:
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h2>Counter strike: GO</h2>
<form action="scoredropbox.php" method="POST">
<select name="score">

<h1>Score</h1>
<option value="score">score</option>
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10</option>
<input type="hidden" name="naamspel" value="1" />
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
</select>

</body>
</html>

("naamspel" wordt gebruikt als het GameID.
GameID "1" is "Counter Strike: GO" in mijn database
Zo is GameID "2" bijvoorbeeld "Minecraft")


Dit is mijn php bestand
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// Create connection

$con=mysqli_connect("localhost","root","", "games");

// Check connection
if ($con) {
$naamspel = 1;
$score = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['score']);


    $som=0;
    $i = 0;
    
    //gemiddelde score berekenen
    $query = mysqli_query($con, "SELECT * FROM scores WHERE GameID='1'");
        while($result = mysqli_fetch_assoc($query)){
            $som = $som + $result['score'];
            $i++;
        }

  
    echo round(($som/$i), 1);
    
    //gekozen score invoegen
    mysqli_query($con,"INSERT INTO scores (GameID, score)
    VALUES ('$naamspel', '$score', )"
);

  
}


?>
Gewijzigd op 13/10/2014 19:22:57 door Johnny Test
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:57:44
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 19:24:54
Quote Anchor link
Waar controleer je of het formulier gepost is?

Tevens, regel 27 zit er nog een komma achter, haal die eerst eens weg. Krijg je geen error's te zien of controleer je je error log niet?
 
Johnny Test

Johnny Test

13/10/2014 19:32:00
Quote Anchor link
Ohja blijkbaar was enkel de komma de oorzaak, dankuwel!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2014 19:41:19
Quote Anchor link
Niet echt de juiste volgorde lijkt mij:

</form>
</select>

En volgens mij mag <h1> niet tussen <select> en </select> staan.
 
Johnny Test

Johnny Test

13/10/2014 19:50:27
Quote Anchor link
Dat is inderdaad een rare volgorde maar het werkt blijkbaar wel zonder enig probleem nu :),
toch bedankt voor het reageren.
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 19:51:12
Quote Anchor link
Dat iets werkt zegt niet dat het technisch juist geprogrammeerd is ;)
 
Johnny Test

Johnny Test

13/10/2014 19:55:39
Quote Anchor link
Dat is waar, ik heb de </select>, </form> van plaats gewisseld, het ging mij vooral om derest van de code natuurlijk ;)
 
Peter  Flos

Peter Flos

13/10/2014 19:56:34
Quote Anchor link
Top, als je maar leert dat als iets werkt het niet altijd juist is en het aanpast :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.