Commando uitvoeren met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 15:28:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb zelf een pctje staan als server met XP Pro erop en XAMPP als webserver. Nou wil ik dmv php een bepaald commando kunnen uitvoeren:

C:\Program Files\Gembird\Power Manager\pm.exe" -on -Kamer -Bedlamp

Het is voor een stekkerdoos die via usb te bediene is :) en die zit uiteraard aangesloten/geinstalleerd op de server pc.

Ik heb al wat geprobeerd met exec() maar mij lukt het niet echt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:51:40
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

14/12/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('C:\\Program Files\\Gembird\\Power Manager\\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


Probeer dat eens...
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 15:46:00
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

14/12/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Grote kans is dat je aan de slag moet met progra~1 meuk enzo. Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
exec('dir c:\\', $output);
echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';
?>
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
exec('dir C:\\Program Files\\Gembird\\Power Manager\\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';
?>


Zo dus? Dat doet niks iniedergeval.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/12/2008 16:29:00
Quote Anchor link
Nee, Arjan bedoelt zoiets:
Arjan Kapteijn schreef op 14.12.2008 15:47:
Grote kans is dat je aan de slag moet met progra~1 meuk enzo. Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
exec('dir c:\\', $output);
echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';
?>
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 16:38:00
Quote Anchor link
Dan heb ik dit :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    [0] =>  Het volume in station C heeft geen naam.
    [1] =>  Het volumenummer is A074-0F71
    [2] =>
    [3] =>  Map van c:\
    [4] =>
    [5] => 07-12-2008  09:36                 0 AUTOEXEC.BAT
    [6] => 07-12-2008  09:36                 0 CONFIG.SYS
    [7] => 07-12-2008  10:00    
Documents and Settings [8] => 07-12-2008 10:35
Inetpub [9] => 07-12-2008 10:04
Intel [10] => 14-12-2008 16:22
Program Files [11] => 14-12-2008 00:42
Temp [12] => 14-12-2008 16:22
WINDOWS [13] => 14-12-2008 14:44
xampp [14] => 2 bestand(en) 0 bytes [15] => 7 map(pen) 115.739.267.072 bytes beschikbaar )
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

14/12/2008 16:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('"C:\\Program Files\\Gembird\\Power Manager\\pm.exe" -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


Of anders iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('C:\\Program~1\\Gembird\\Power~1\\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


O.i.d. Maar ik gok die eerste
 
Yorick17

yorick17

14/12/2008 16:50:00
Quote Anchor link
Waarom zou je zo een actie willen uitvoeren met een serer?
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 14.12.2008 16:44:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('"C:\\Program Files\\Gembird\\Power Manager\\pm.exe" -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


Of anders iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('C:\\Program~1\\Gembird\\Power~1\\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


O.i.d. Maar ik gok die eerste


Doet allebei niks helaas...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

14/12/2008 17:01:00
Quote Anchor link
Ik zeg 'iets als'... niet rechtstreeks copy-pasten. Wat gebeurd er als je het volgende in je command prompt ramt?

C:\Program~1\Gembird\Power~1\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp
 
Yorick17

yorick17

14/12/2008 17:02:00
Quote Anchor link
In de command promt werkt dit altijd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
C:\Program~1\Gembird\Power~1\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp
 
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

14/12/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('C:\Program~1\Gembird\Power~1\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>


Doet niks maar dit staat er in de browser:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( )
 
- SanThe -

- SanThe -

14/12/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/12/2008 17:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
exec('C:\\Program~1\\Gembird\\Power~1\\pm.exe -on -Kamer -Bedlamp', $output);
print_r($output);
?>

Dubbele \ gebruiken omdat de \ ook gebruikt wordt voor het escapen van het volgende teken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.