Comment systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Kim Van Drom

Kim Van Drom

23/11/2011 11:25:33
Quote Anchor link
Ik heb reeds een comment script echter wil ik deze nu voor een totaal andere site gaan gebruiken en moet hier enkele aanpassingen aan doen echter ben ik het noorden kwijt geraakt ondertussen :-) Opzet is dat ik 2 tabellen heb 'gegevens' & 'comments'. De tabel gegevens heeft een unieke id (1,2,3,...) ... nu zou ik als je op de pagina van id 1 een comment toevoegt dit in de tabel 'comments' wordt toegevoegd maar linkt aan de 'gegevens' tabel. Hieronder een overzichtje wat ik heb momenteel. Het de tabel 'comments' al een kolom 'gegevens_id' toevoegd. Maar hoe moet ik tijdens de POST de 'gegevens_id' ophalen etc?

SUBMIT
--------
<CODE>
<form id="addCommentForm" method="post" action="">
<div>
<label for="name">Your Name</label>
<input type="text" name="name" id="name" />

<label for="email">Your Email</label>
<input type="text" name="email" id="email" />


<label for="body">Comment Body</label>
<textarea name="body" id="body" cols="20" rows="5"></textarea>

<input type="submit" id="submit" value="Submit" />
</div>
</form>
</CODE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
$arr
= array();
$validates = Comment::validate($arr);

if($validates)
{

    /* Everything is OK, insert to database: */
    
    mysql_query("    INSERT INTO comments(name,url,email,body)
                    VALUES (
                        '"
.$arr['name']."',
                        '"
.$arr['url']."',
                        '"
.$arr['email']."',
                                                '"
.$arr['body']."',
                        '"
.$arr['gegevens_id']."'
                    )"
);
    
    $arr['dt'] = date('r',time());
    $arr['id'] = mysql_insert_id();
    
    /*
    /    The data in $arr is escaped for the mysql query,
    /    but we need the unescaped variables, so we apply,
    /    stripslashes to all the elements in the array:
    /*/

    
    $arr = array_map('stripslashes',$arr);
    
    $insertedComment = new Comment($arr);

    /* Outputting the markup of the just-inserted comment: */

    echo json_encode(array('status'=>1,'html'=>$insertedComment->markup()));

}

else
{
    /* Outputtng the error messages */
    echo '{"status":0,"errors":'.json_encode($arr).'}';
}


?>


SELECT
-------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$comments
= array();
$result = mysql_query("SELECT * FROM comments ORDER BY id ASC");

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $comments[] = new Comment($row);
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:52:07
 
Tim Fendt

Tim Fendt

23/11/2011 11:29:15
Quote Anchor link
Als je bij de gegevens pagina de gegevens ophaalt kun je het id in een hidden input veld zetten.
 
Erwin H

Erwin H

23/11/2011 11:29:40
Quote Anchor link
Een mogelijkheid is om een hidden input toe te voegen aan je form waarin je als waarde de pagina id zet. Als het binnen het form staat dan komt de waarde automatisch in je $_POST array terecht en kan je het uitlezen net als de andere input.
 
Kim Van Drom

Kim Van Drom

23/11/2011 11:35:43
Quote Anchor link
thx voor de reacties... heb dat idd geprobeerd maar blijk steeds een fout te maken in de code. Kunnen jullie even de lijn voor de hidden input geven en de SELECT * aanpassing maken?
 
Erwin H

Erwin H

23/11/2011 11:40:25
Quote Anchor link
<input type="hidden" value="1" id="gegevens_id" />

Wat wil je aan je select * doen?

Toevoeging op 23/11/2011 11:41:08:

Darn, heb je waarschijnlijk ook nog een name="gegevens_id" in nodig....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2011 11:46:04
Quote Anchor link
Als je een INSERT hebt gedaan, dan kan je met mysql_insert_id() de gebruiktte ID opvragen.
 
Kim Van Drom

Kim Van Drom

23/11/2011 12:59:14
Quote Anchor link
- Aar - op 23/11/2011 11:46:04:
Als je een INSERT hebt gedaan, dan kan je met mysql_insert_id() de gebruiktte ID opvragen.


Moet ik bij de SELECT dan geen optie where gegevens_id = $id ofzo iets hebben?

Dat hij enkel de commenteer geeft die bij die gegevens_id horen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2011 13:18:33
Quote Anchor link
Als je na die INSERT een SELECT wilt doen, kan je mysql_insert_id() gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2011 13:41:30
Quote Anchor link
- Aar - op 23/11/2011 13:18:33:
Als je na die INSERT een SELECT wilt doen, kan je mysql_insert_id() gebruiken.


Waarom zou je direct na een INSERT een SELECT willen doen. Je hebt alle gegevens nog lijkt mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.