compacte database en uitgebreide query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Renzo Massaro

Renzo Massaro

14/07/2010 09:52:33
Quote Anchor link
Hallo,

In drupal is een module webform en daar word in een tabel de submitted_data opgeslagen. Nu staan er maar een paar velden in en is het dan ook niet gemaakt om gegevens makkelijk uit te halen, maar ik heb nu de volgende vraag:

Ik heb hier een select query die uit de row cid[13] een emailadres haalt. Nu wil ik alleen het mailadres uit de database halen waar cid[177] is ontwerp en niet cid[177 is anders, hoe kan ik dit nu in deze query verwerken? Is dat mogelijk dmv een soort subquery ofzo???

De cid heeft dus verschillende nummers waar dan bij elke cid een dataveld achter staat met de ingevoerede gegevens, zie database indeling hieronder

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
select data from webform_submitted_data where  nid = '30' and cid = '13'
?>



<Database>
nid sid cid no data
30 362 13 0 [email protected]
30 362 177 0 ontwerp
Gewijzigd op 14/07/2010 09:54:26 door Renzo Massaro
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:05:03
 
John D

John D

14/07/2010 10:30:22
Quote Anchor link
eigenlijk is hier sprake van onjuiste modellering. Dit wordt nogal vaak gedaan om het ontwerp flexibel te houden maar leidt veelal tot excessief i/o.
Je kan het oplossen door de tabel met zich zelf te joinen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
select a.data
from webform_submitted_data a, webform_submitted_data b
where a.nid=b.nid
and a.sid=b.sid
and a.nid=30
and a.sid=362
and b.cid='ontwerp'
?>
Gewijzigd op 14/07/2010 10:31:33 door John D
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

14/07/2010 10:34:29
Quote Anchor link
Dat ziet eruit als MSSQL, of zit ik er nou naast?
 
John D

John D

14/07/2010 10:37:13
Quote Anchor link
@Peter: Yep, je zit volledig naast. Ik ben Oracle DBA en heb een gezonde afkeer van alles wat van Bill afkomstig is :) Ben wel oldskool DBA en niet zo thuis in het fancy LEFT en RIGHT join gedoe...
Gewijzigd op 14/07/2010 10:39:38 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.