complexe vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

16/02/2023 23:30:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een vrij eenvoudig lijstje, maar die komt op een (voor mij) complexe manier tot stand.
Ik heb een werkende SQL code die ik hier zo zal delen.
Maar eerst even wat uitleg wat ik wil en wat ik heb.

Ik heb verschillende producsoorten. Die beginnen meestal met een getal en dan een eenheid en dan het fijtelijke productsoort.
Deze product soorten zitten in de titel van een product. Dat ziet er dan als volgt uit.

Voorbeelden:
1 pakje servetten - naam_1
2 rollen cadeaupapier - naam_2
10 dozen knikkers - naam_3
enz.

Met mijn SQL code ontleed ik de titels. De getallen gebruik ik om aantallen weer te berekenen en de eenheden laat ik weg. Maar de product soort toon ik weer wel. net als de naam.

De producten hebben een voorraad. Deze haal ik rechtstreeks uit de database. Zolang er een product altijd met de zelfde productsoort (hoeveelheid) verkocht wordt, is dat geen probleem. Maar als een product soorten met verschillende aantallen zijn, wordt het lastig om de voorraad op te halen of te berekenen.

Stel dat er ook "1 rol cadeaupapier - naam_2" verkocht wordt. Dan heb ik dus een product soort met 1 en een productsoort met 2 de zelfde producten. Ik zou in dat geval de voorraad willen ophalen van de productsoort waar er 1 tegelijk verkocht wordt.
Anders zou ik hem de vooraad vermenigvuldigen met het aantal van de productsoort.

Het is een heel verhaal geworden, en ik hoop dat ik duidelijk ben.
Wie kan mij helpen dit dilemma op te lossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
        SELECT
            SUM(
                -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
                if( -- begint name met een nummer?
                    SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                    -- Het begint met een nummer!
                    -- substring omvormen naar integer
                    CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_order_detail.product_quantity,
                    -- Het begint niet met eeen nummer!
                    prstshp_order_detail.product_quantity
                )
            ) AS aantal,
            
            -- producten in meervoud herkennen en omvormen tot de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                SUBSTRING( prstshp_order_detail.product_name,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2) ) +2,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1) ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2 ) ) -1) ,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)
            ) AS soort,
    
            prstshp_manufacturer.name AS merk,
            SUBSTRING(
                prstshp_order_detail.product_name,
                4+LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)),
                length(prstshp_order_detail.product_name)-3-LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1))
            ) AS titel,
            
            -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                -- Dan moet de voorraad vermenigvuldigd worden.
                CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_stock_available.quantity,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                prstshp_stock_available.quantity
            ) AS voorraad,    
            
            prstshp_product.mpn AS ArtNr

        FROM prstshp_orders
        LEFT JOIN prstshp_order_detail
            on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
        LEFT JOIN prstshp_product
            on prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_stock_available
            on prstshp_stock_available.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_manufacturer
            on prstshp_manufacturer.id_manufacturer = prstshp_product.id_manufacturer

        WHERE prstshp_orders.current_state=2 OR prstshp_orders.current_state=11

        GROUP BY
            soort,
            merk,
            titel

        ORDER BY
            soort ASC,
            merk ASC,
            titel ASC;






Hoe kan ik nu in deze SQL code checken of dat een besteld product per 1 wordt verkocht als hij ook in andere aantallen verkocht wordt.

Met vriendelijke groet,
Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:57:17
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2023 09:27:27
Quote Anchor link
Dat jij een voorraadbestand aangeleverd krijgt als
1 pakje servetten - naam_1
2 rollen cadeaupapier - naam_2
10 dozen knikkers - naam_3

betekent niet dat je dat zo moet opslaan in je database.
Dat ga je eerst uit elkaar halen en in een bruikbaar formaat opslaan.

En als een verpakking 2 rollen van iets bevat, dan verkoop je nog steeds 1 artikel.
Ik bedoel: als je bij de supermarkt een pak haalt met 6 rollen WC papier, dan 1 dat 1 artikel. Niet 6. Idem voor het pak met 10 rollen: nog steeds 1 (ander) artikel.
Verkoop je de rollen los, dan moet je een voorraad registreren als 16 op voorraad en een keer 6 en een keer 10 verkocht.

Maar stap in een zo vroeg mogelijk stadium af van "de eerste cijfers (if any) zeggen iets over het aantal items in de verpakking".
Dat substr_index() maakt je query onoverzichtelijk en waarschijnlijk ook flink trager.
Nog te zwijgen van het risico dat de getallen soms bij de naam horen (3M is een bekend merk) of dat onverwacht meer of minder cijfers aanwezig zijn.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/02/2023 09:54:36
Quote Anchor link
Ivo P, bedankt voor je snelle reactie.

Ik denk dat ik niet helemaal duidelijk ben in de situatie.

Wij gebruiken Prestashop 1.7.8.8. Daarmee kunnen we producten verkopen. Die gaan per stuk. Bijvoorbeeld 1 rol.
Maar het is ook mogelijk om de producten te combineren. Wij combineren dan 2 rollen tot 1 nieuw product. Prestashop regelt de voorraad.
Alleen als ik dan de voorraad bekijk van 2 rollen, is die natuurlijk de helft zo groot. Als ik 21 rollen heb, is de voorraad van het product met 2 rollen 10.

Maar ik wil de voorraad per rol op mijn lijst tonen. In mijn SQL code lees ik dus alleen maar uit de database.

In de titel moet ik er voor zorgen dat de naamgeving juist is. Een merk naam zet ik niet in de titel. Dus dat probleem is er niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/02/2023 10:32:57
Quote Anchor link
Frits van Leeuwen op 17/02/2023 09:54:36:
Alleen als ik dan de voorraad bekijk van 2 rollen, is die natuurlijk de helft zo groot. Als ik 21 rollen heb, is de voorraad van het product met 2 rollen 10.

Dat is een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Je lijkt nu niet 21 rollen op voorraad te hebben, maar 41 rollen, namelijk:

10 × 2 rollen
+ 21 × 1 rol

Iemand die bijvoorbeeld 25 rollen nodig heeft, bestelt dan:

10 × 2 rollen
+ 5 × 1 rol

En die heb je niet: je hebt er maar 21. Teleurgestelde kopers haken dan meestal af, verlaten de winkelwagen en komen nóóit meer terug. Een enkeling belt op en die moet je dan alsnog telefonisch teleurstellen.

Je krijgt met deze hard-coded vermenigvuldiging van databasegegevens vroeg of laat onverklaarbare fouten — bijvoorbeeld wanneer je elders weer vergeet te delen door het juiste aantal ... dat je alleen als string vooraan de omschrijving hebt gezet. Dat lijkt een leuk bedachte hack, maar je gebruikt een datamodel zoals het nooit bedoeld is.

Ik zou het daarom anders oplossen: zoek naar een PrestaShop-addon die uit de voeten kan met product bundles of multipacks. Daarvan zijn er genoeg:

https://addons.prestashop.com/en/505-cross-selling-product-bundles
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/02/2023 11:21:27
Quote Anchor link
Ward van der Put bedankt voor de reactie.

Het gaat mij hier om hoe ik de juiste voorraad op papier kan krijgen van een enkel product.

Ik ben gaan zoeken ik de prestashop database en vond de tabel prstshp_product het veld 'product_type'. In het geval van een combinatie verkoop staat hier pack.

Ook vond ik de tabel prstshp_pack
Hier in staat het veld 'id_product_pack'. Dit bevat de id uit prstshp_products (id_product). En is dus te koppelen.
Ook staat hier het veld id_product_item. Dit bevat eveneens een id uit prstshp_products (id_product) Dit is het product dat verveelvoudigd wordt.
Tenslotten staat hier ook het veld 'quantity'. Dit is het aantal dat bij verkoop wordt afgeboekt bij het gelininkte product.

Hier de code voor zover ik hem nu heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
        SELECT
            SUM(
                -- producten in meervoud herkennen en er mee rekenen samen met de enkelvoudige producten.
                if( -- begint name met een nummer?
                    SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                    -- Het begint met een nummer!
                    -- substring omvormen naar integer
                    CAST(CAST(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) AS FLOAT) AS INT) * prstshp_order_detail.product_quantity,
                    -- Het begint niet met eeen nummer!
                    prstshp_order_detail.product_quantity
                )
            ) AS aantal,
            
            -- producten in meervoud herkennen en omvormen tot de enkelvoudige producten.
            if( -- begint name met een nummer?
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' ', 1) REGEXP '^[0-9]+$',
                -- Het begint met een nummer!
                SUBSTRING( prstshp_order_detail.product_name,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2) ) +2,
                          LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1) ) - LENGTH( SUBSTRING_INDEX( prstshp_order_detail.product_name, ' ', 2 ) ) -1) ,
                -- Het begint niet met eeen nummer!
                SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)
            ) AS soort,
    
            prstshp_manufacturer.name AS merk,
            SUBSTRING(
                prstshp_order_detail.product_name,
                4+LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1)),
                length(prstshp_order_detail.product_name)-3-LENGTH(SUBSTRING_INDEX(prstshp_order_detail.product_name, ' - ', 1))
            ) AS titel,
            
            if (-- Is het een combinatie product?
                prstshp_product.product_type = 'pack',
                -- Het is een combinatie product. Zoek het gecombineerde product en neem daar de voorraad van. (prstshp_pack.id_product_item)
                '',
                -- Het is geen combinatie product Neem de voorraad die is gegeven.
                prstshp_stock_available.quantity
             ) AS voorraad,    
            
            prstshp_product.mpn AS ArtNr

        FROM prstshp_orders
        LEFT JOIN prstshp_order_detail
            on prstshp_order_detail.id_order = prstshp_orders.id_order
        LEFT JOIN prstshp_product
            on prstshp_product.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_stock_available
            on prstshp_stock_available.id_product = prstshp_order_detail.product_id
        LEFT JOIN prstshp_manufacturer
            on prstshp_manufacturer.id_manufacturer = prstshp_product.id_manufacturer
        LEFT JOIN prstshp_pack
            ON prstshp_pack.id_product_pack = prstshp_product.id_product

        WHERE prstshp_orders.current_state=2 OR prstshp_orders.current_state=11

        GROUP BY
            soort,
            merk,
            titel

        ORDER BY
            soort ASC,
            merk ASC,
            titel ASC;
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

20/02/2023 17:40:12
Quote Anchor link
Is deze data structuur met producthoeveelheid, eenheid en productnaam in één tekenreeks een systeem van hoe prestashop zelf werkt?
Deze hele benadering van hoe wordt omgegaan met data is naar mijn mening een héél slecht idee. Het is overdreven omslachtig en foutgevoelig.
Waarom niet gewoon aparte kolommen in de database tabel waarin je hoeveelheid, eenheid en naam uitsplitst?
Je gebruikt nu feitelijk SQL om zo'n beetje een hele lap business logica te regelen. Ik zie zelfs vroeg of laat problemen ontstaan doordat de mogelijkheden in SQL opraken (dus wat je kúnt doen in SQL, welke functies je hebt, etc.) als je business logica ooit verandert of wordt uitgebreid.
Gewijzigd op 20/02/2023 17:41:31 door Mark Hogeveen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.