Concept: soort CushyCMS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »
Stien ss

stien ss

06/12/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraag, wij zijn op dit moment aan het denken over een eigen cms voor ons bedrijf. Wat willen is een soort CushyCms systeem: onze server past de bestanden aan op het systeem van de cliënt.

Echter voldoet cushy niet helemaal aan onze eisen. Er moeten bijvoorbeeld modules in komen. Dus dat een cliënt aan kan klikken dat ie een blog wil en dat dan geïnstalleerd wordt.

We weten echter niet hoe we dit aan moeten pakken op een systeem als cushy.
Er zijn een aantal opties waar we nu aan zitten te denken:

1. Database staat geheel op onze server, bij elke page view van de client site wordt onze server geraadpleegd. Nadeel: kost veel verkeer en als onze server down is zijn alle client website dat ook.

2. Database staat lokaal bij client. Nadeel: aanpassingen moeten via onze server gaan (omdat dashboard van client op onze server staat) en client heeft toegang tot de source (wat niet helemaal de bedoeling is).

3. Database staat op onze server. Elke keer dat de client iets aanpast moet de server dat als hardcoded html op de client server zetten. Nadeel: hoe los je dan bijvoorbeeld comments op? Of en forum module?


Geen van deze oplossingen lijkt erg aantrekkelijk, iemand enig idee hoe je dit beter aan kan pakken? En zo niet, wat lijkt jullie de beste oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:02:34
 

06/12/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Alles gewoon lekker op jullie server zetten. Er zijn technieken dat je bijvoorbeeld die cms buiten de webroot staat, zodat alle gehoste websites die cms kunnen gebruiken.
In de webroot staan dan alleen bestanden voor instellingen e.d.
Dit wordt voornamelijk toegepast met frameworks.
 
Stien ss

stien ss

14/12/2009 17:19:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je het niet helemaal snapt.
Wat ons systeem nu doet:
  • Op server van de client staat een een aantal html en php bestanden
  • Een client kan inloggen op onze server, wij halen deze html en php bestanden (dmv van ftp) op en aan de hand van class="edtable" kunnen bepaalde elementen worden aangepast
  • Onze server upload dan het nieuwe document naar de client (dmv van ftp)


Voor standaard bestanden als html is dit geen probleem, als we echter modules willen ondersteunen krijg je de problemen als in de eerste post beschreven.
 
W W

W W

14/12/2009 18:36:00
Quote Anchor link
Wat ik mij dan afvraag bij dit topic is hoe je het realiseert om de cms op je eigen hosting draaien en wat bestanden bij de klant te uploaden die dan communiseert met je eigen hosting.

kan dat door middel van domeinnaam en soort van licentie code doorsturen. welke de cms op jou hosting je de goede html terug stuurt?
 
Stien ss

stien ss

14/12/2009 20:10:00
Quote Anchor link
Op de server van de klant staat bijvoorbeeld dit bestand, bla.html:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div class="editable">
     iets
</div>


De klant geeft zijn ftp gegevens door aan ons (wij regelen ook vaak de hosting met een vertrouwd bedrijf, dus dit is geen probleem).

Deze gegevens zetten we in ons systeem. We kunnen in ons systeem aangeven welke bestanden aangepast kunnen worden (in dit geval hebben we bla.html opgegeven).

De klant is ingelogd dan word het betreffende bestand opgehaald dmv ftp. Hierin staat dus de div die aangepast mag worden, klant pas deze aan en slaat dit op. Onze server stuurt het nieuwe hele bestand dan weer door naar de server van de klant (dmv ftp).

Voordelen: snel want op de server van de klant staat (bijna) alleen statische html. en zij hebben geen source van ons cms.

Nadeel: zijn er nog steeds niet uit hoe we dit modulair kunnen maken..
 
W W

W W

14/12/2009 20:28:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk door alle data die je zend naar je server te sturen, en je server alle php etc van je module uitvoert en weer een response terug stuurt, en deze zet je dan weer in de template.

Wat je nu wilt is dus eigenlijk een engine op je eigen server, een template parser op de server van je klanten. En de template parser krijgt repsonse terug van je eigen server waarna hij dus de pagina displayed.

Ik denk puur html pagina's gaan editen niet gaat werken. Het is te statisch.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/12/2009 22:00:00
Quote Anchor link
Er zijn genoeg bedrijven die je 99% uptime kunnen garanderen. Dus als je jouw CMS servers gewoon bij zo'n bedrijf onderbrengt kun je best rustig slapen.
Jij en je klanten kunnen er dan gewoon via 't internet bij.
 

14/12/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Oh, ik snap het best hoor.
Ik draag alleen (naar mijn mening) een betere manier aan.
 
W W

W W

14/12/2009 23:10:00
Quote Anchor link
Karl, wil je jouw manier misschien iets meer toelichten?
 

14/12/2009 23:47:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 14.12.2009 23:10:
Karl, wil je jouw manier misschien iets meer toelichten?

Jij, als HBO informatica-er zou direct aan bijvoorbeeld SAAS moeten denken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
W W

W W

15/12/2009 00:09:00
Quote Anchor link
Hmm interresant, maar dan vraag ik me af hoe je data via php gaat verzenden. stuur je requests naar de applicatie op je eigen server? die antwoord geeft? Hoe geef je dan weer antwoord terug? Json, xml ?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

15/12/2009 00:20:00
Quote Anchor link
Wat ik altijd deed, was een mapje "modules/" schrijf rechten meegeven, in de htaccess meegeven dat niemand er bij mag behalve dan dus de remote server, en dan schreef ik complete files weg. Was een vrij complex systeem. Wel mooi om te maken ja. En mag ik de maker van dit topic bedanken, omdat dit mij op een idee brengt, en mag ik karl bedanken voor zijn saas, omdat dit mijn idee heeft afgerond.

oja pepijn, je weet toch wel dat je met je ftp kan connecten via php. http://php.net/manual/en/book.ftp.php heb ik ook al veel mee gedaan, is echt handig :)
 
W W

W W

15/12/2009 00:44:00
Quote Anchor link
Ik vind bestanden schrijven en ftp te omslachtig. Misschien kunnen jullie SOAP gebruiken stien?
 

15/12/2009 00:54:00
Quote Anchor link
Gewoon, zoals ik al eerder schreef. Je bibliotheek buiten de webroot zetten.
Geen schrijf permissie, alleen lees permissie.
Alles gedeeld wat maar gedeeld kan worden.
Niet zo omslachtig doen. Nergens voor nodig.
En ja, dit valt onder SAAS.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
W W

W W

15/12/2009 00:57:00
Quote Anchor link
En hoe wil je dan requests sturen naar de server sturen? als je dus bijvoorbeeld modules gebruikt?
 
Jelmer -

Jelmer -

15/12/2009 09:07:00
Quote Anchor link
Het voordeel van CushyCMS is dat het meer als een editor werkt dan als een service. Je bent niet van ze afhankelijk en kan ook zonder gebruik te maken van hun services nog je website draaiende houden en zelf aanpassen.

Wat je zou kunnen doen is de modules extern in laten laden. Een beetje zoals je bijvoorbeeld google maps in je website zet. Of bijvoorbeeld DISQUS en InstenseDebate. Door een paar regeltjes javascript in je pagina te zetten heb je plots reacties op je pagina staan.

Zoiets zou je naast je CMS kunnen aanbieden, als extra services. Voordeel is dat het vrij gemakkelijk te controleren is op welke domeinnaam je geïnclude wordt en je daar je betalingen aan zou kunnen hangen.
 
Stien ss

stien ss

15/12/2009 13:00:00
Quote Anchor link
@Pepijn: we zijn nu al aardig ver gevorderd met het systeem, maar ik zit nu beetje in SOAP in te lezen en dat is zeker ook leuk/mooi om te gebruiken!

@Jelmer: ik denk inderdaad dat dat de beste oplossing is, we zullen daarmee verder gaan.

Bedank allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.