conditie 2 vars

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

28/09/2015 21:58:30
Quote Anchor link
Hoi,,

Ik krijg maar geen uitkomst....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$langs1='de';
$langs2='be';
if (($langs1=de) && ($langs2=be)) {
 echo 'lang is DE en BE';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:10:55
 
Johan K

Johan K

28/09/2015 22:03:09
Quote Anchor link
Dat komt omdat je een syntax error in je code heb. je zou error reporting aan moeten zetten om dit te kunnen zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $langs1
='de';
 $langs2='be';
 // correctie van Eddy E (ik keek er zo overheen)
 if ($langs1 == 'de' && $langs2 == 'be'){ // nu vergelijk je de waardes, anders "set" je ze en dat valideerd altijd naar true.

 // oude code: if ($langs1='de' && $langs2='be'){ // je mist hier een quotatie om je vergelijking heen.

  echo 'lang is DE en BE';
 }

?>


In jouw script, denkt PHP dat het over "constants" gaat maar deze zijn ook niet gedefineerd.

Om error reporting aan te zetten, zou ik doen in de php.ini tijdens development.
Deze kan je ook tijdelijk aanzetten per "run-time" met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 error_reporting(E_ALL);
 ini_set('display_errors', 1);
?>
Gewijzigd op 28/09/2015 22:24:10 door Johan K
 
Pierre Web

Pierre Web

28/09/2015 22:16:01
Quote Anchor link
Beste Johan,

Bedankt , opgelost en de tip vergeet ik altijd.
 
Eddy E

Eddy E

28/09/2015 22:16:44
Quote Anchor link
Welk een beetje stom dat je dan op regel 2 en 3 iets instelt, en dat op regel 4 weer gewoon overschrijft.



















Snap je niet wat ik bedoel?
Kijk eens naar het verschil van = en == ...
Gewijzigd op 28/09/2015 22:17:36 door Eddy E
 
Johan K

Johan K

28/09/2015 22:22:51
Quote Anchor link
Oefff, zelfs die had ik niet gezien! Even gecorrigeerd in de post van mij
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/09/2015 22:24:58
Quote Anchor link
Gebruik gewoon deze notatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 $langs1
='de';
 $langs2='be';
 if ('de'== $langs1 && 'be'== $langs2){
  echo 'lang is DE en BE';
 }

?>


Hierbij vergelijk je de waarde met de variabele in plaats van omgekeerd. Als je hierbij per ongeluk de = gebruikt, dan krijg je een mooie warning.
Gewijzigd op 28/09/2015 22:25:22 door - Ariën -
 
Pierre Web

Pierre Web

28/09/2015 22:29:58
Quote Anchor link
Mooi , kan je hier niet zien door voorbeeld maar in de praktijk kan de $langs1= ook bijv. fr zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.