Config.inc veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Is een config.inc.php bestandje waar je mysqlverbinding in wordt gemaakt wel veilig? Stel dat iemand anders dat nu op zijn site include heeft die toch mooi toegang tot je database. Of ligt het anders?

Groeten, Wessel Bruinsma
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:49:51
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:49:00
Quote Anchor link
zet het bestand in een andere map, dus niet de normale map,
Laat je config kijken of hij wel vanaf de goede pagina word geopend,
Noem het niet gewoon standaard config.php
ik denk dat je dat ertegen zou kunnen doen,
maar ik weet eigenlijk iemand exern bestanden kan includen
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Dus je kan vanaf andere sites een database op weer een andere site openen. Ok. Dus als ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($_SERVER['SERVER_ADDR'] != IP)
exit();


boven aan mijn config.inc.php zet, dan moet het opgelost zijn. Toch?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

17/10/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Hoe wilt een externe site je bestand includen? Als die gewoon http://site/config.inc.php wilt includen (met fopen of what ever) geeft je webserver een lege pagina terug, wat er staan alleen maar variabelen in (denk ik).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
ja ik denk het wel,
maar als er meerdere site op 1 server met hetzelfde IP zitten, dan zou ik t ook niet weten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Niet elke server heeft het includen van een extern bestand beveiligd, maar je kan bijvoorbeeld zorgen dat de file waarin je connection wordt geïnclude een variabele aanmaakt met een lange string als "code".
Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$var = 'baobt023140bo124b1o4boi1b24124oi1bpob1oi5b12o5baskjdbasela';

Nu controleer je gewoon in config.php of dat overeenkomt. Zo ja -> Dan uitvoeren, zo nee dan niet.
Meestal is het echter wel veilig, omdat 9 van de 10 keer de server het niet toestaat externe files te includen.
 
Frank -

Frank -

17/10/2007 13:58:00
Quote Anchor link
Gewoon buiten de webroot zetten, dan kan niemand er via de browser bijkomen. Je hebt dan FTP-toegang nodig om er bij te kunnen komen. Maar ja, wanneer iemand FTP-toegang heeft, dan heb je hem/haar toch al volledige toegang tot je systeem gegeven. Dan is het dus geen enkel probleem, of je hebt nog veel grotere problemen dan alleen je config-file...
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

18/10/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor alle reacties! Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME. Maar nu (als het niet erg is) heb ik nog een vraagje :P
Is het mogelijk om plaatjes te preloaden? Ik werk namelijk aan een chatbox. (xmlhttp) Je merk er niks van als deze tekst herlaad, maar de plaatjes moet het steeds opnieuw laden. Hoogstens irritant dus. Is het mogelijk met een slim stukje javascript ofzo om de plaatjes te preloaden, niet met een balkje ofzo, maar als je de pagina opent dat het het dan al laad.

Als het niet duidelijk is moet je het maar even zeggen.
 
GaMer B

GaMer B

18/10/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Google knows (almost) everything :)

Over dat config.inc.php he, kun je bovenin niet dit doen:
config.inc.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if(MY_SITE == FALSE)
    {

        // Hack attempt!!!
        exit();
    }

    else
    {
        // script
    }
?>


index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    define("MY_SITE", TRUE);
    include("config.inc.php");
    // De rest van je script.
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2007 13:31:00
Quote Anchor link
WesselB schreef op 18.10.2007 12:56:
Ik heb het opgelost met het controleren van de SERVER_NAME.

En als ik mijn Apache nou zo instel, dat mijn servernaam precies hetzelfde is als jouw servernaam? Dan is het weer lek.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 17:15:00
Quote Anchor link
GaMeR13, bedankt, dat wordt de oplossing!

@Santhe
Kan je dat dan zo instellen? Dat is toch niet mogelijk. Ik dacht dat de $_SERVER variablen altijd hetzelfde blijven en niet instelbaar waren =S
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Mijn God wat een hoop nutteloze reacties. Denk eens na. Als iemand jouw config.php kan includen vanaf een externe site dan kan hij ook gewoon via de browser jouw hele site downloaden. Je hoort gewoon je includes buiten de document root te zetten, zoals Frank zegt. Lees bijvoorbeeld maar de Zend Certification Study Guide. Zo'n ding met define() is alleen handig om zeker te weten dat het niet direct wordt aangeroepen, maar dat maakt bij config files helemaal niet uit.
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 17:40:00
Quote Anchor link
@PHPerik: Maak je er niet al te druk over, dat is slecht voor de gezondheid.

Dat de meeste oplossingen voor problemen uitermate eenvoudig zijn, dat willen een hoop mensen niet geloven. Daar kunnen jij en ik niets aan veranderen, het zij zo.

Ik heb index.php binnen de webroot staan en dat was het dan. Verder nog wat css, js en images, maar daar is niks spannends aan en heeft niks met PHP te maken.

Beveiliging is niet zo moeilijk, je moet gewoon heel simpel denken. Geef bezoekers toegang tot datgene wat ze nodig hebben en verder helemaal niks. Vele programmeurs denken precies andersom, die gaan zaken blokkeren wat men niet nodig heeft. Het is alleen lullig dat jij nooit weet wat men niet nodig heeft, dat is gewoon te veel.
1) Trek alle rechten in voor alle soorten gebruikers/rollen
2) Ken per rol die rechten toe die absoluut onmisbaar zijn en waar geen beter alternatief mogelijk is. En vergeet niet dat public ook een rol is.

De kans dat je nu wordt gehackt is al zeker een factor 100 kleiner geworden.
 
PHP erik

PHP erik

19/10/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook werkelijk alleen m'n index.php in de document root. Verder alleen een .htaccess met een mod rewrite en include_path. Verder niets.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

19/10/2007 18:22:00
Quote Anchor link
Ja OK, jullie hebben gelijk. Ik denk veel te moeilijk. Dus als ik alle beveiligde bestanden buiten de webroot zet, dan is alles opgelost. Bedankt voor jullie hulp! thx
 
Frank -

Frank -

19/10/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Nee, je zet alles wat een gebruiker niet nodig heeft buiten de webroot. ALLES!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.