configuraties uit database als een variabel maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roland Baas

Roland Baas

12/10/2006 11:02:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik zit met een vraag.. Ik heb een tabel aangemaakt met 2 belangrijke velden dit zijn: Variabel en Waarde. Nu wil ik in mijn lopende script een lus maken dat Variabel de variabel naam wordt en dat de waarde de uiteindelijke waarde wordt.

$variabel = "absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

Deze output moet worden:

$absoluut_path = "../.../../../.../../.../";

heeft iemand suggesties?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:37:24
 
K i p

K i p

12/10/2006 11:13:00
Quote Anchor link
Ik snap er geen peer van.
 
Roland Baas

Roland Baas

12/10/2006 11:17:00
Quote Anchor link
Is het zo makkelijker te snappen?

Ik wil dit berijken, hoe doe ik dit:

$variabel = "absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

Deze output moet worden:

$absoluut_path = "../.../../../.../../.../";
(variabel) (waarde)

heeft iemand suggesties?

alvast bedankt!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/10/2006 11:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$variabel
= "Absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

echo '$' . $variabel . '"' . $waarde . '"';
?>


zo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Roland Baas

Roland Baas

12/10/2006 11:26:00
Quote Anchor link
juist, alleen nu doe je een Echo en dat wil ik juist niet. het moet een echt variabel worden.

Is er niet iets van een 'Setvar' functie in php?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roland Baas
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/10/2006 11:33:00
Quote Anchor link
oh wacht,
ik begrijp je nu pas goed....

Ik ga even bedenken of ik daar iets op weet :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/10/2006 11:35:00
Quote Anchor link
Kan met 2x $ geloof ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php


$variabel
= "Absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

$$variabel = $waarde;
echo $$variabel.'<br />'.$Absoluut_path;
// geeft als het goed is 2x hetzelfde resultaat.
?>


Edit:

een qoute verwijderd, en getest. --> WERKT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Roland Baas

Roland Baas

12/10/2006 11:37:00
Quote Anchor link
Mijn dank is groot. het werkt. ik was zelf met ingewikkelde functies bezig maar dit werk top!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/10/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$variabel
= "Absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

$$variabel = $waarde;
echo $$variabel.'<br />'.$Absoluut_path';
// geeft als het goed is 2x hetzelfde resultaat.
?>


jou output is dan:

../.../../../.../../.../
../.../../../.../../.../


Edit:
aaah wacht,

ik snap hem :)
netjes Robert, je hebt mij ook weer slimmer gemaakt :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erik Rijk
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/10/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Roland schreef op 12.10.2006 11:37:
Mijn dank is groot. het werkt. ik was zelf met ingewikkelde functies bezig maar dit werk top!


Graag gedaan, had het net zelf ook maar even getest, en idd het werkt :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/10/2006 11:40:00
Quote Anchor link
Erik schreef op 12.10.2006 11:38:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$variabel
= "Absoluut_path";
$waarde = "../.../../../.../../.../";

$$variabel = $waarde;
echo $$variabel.'<br />'.$Absoluut_path';
// geeft als het goed is 2x hetzelfde resultaat.
?>


jou output is dan:

../.../../../.../../.../
../.../../../.../../.../


Klopt, maar dit is om te laten zien hoe en dat het werkt he, Roland kan daar dan wel mee verder werken, op de manier zoals hij dat wil.
Ik geef alleen maar aan dat $$variabel en $absoluut_path dezelfde waarde hebben, dus eigenlijk dat ik $absoluut_path kan genereren door $$variabel te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.