connectie met db lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ricardo houweling

ricardo houweling

26/09/2010 22:45:02
Quote Anchor link
heey
ik ben een beginner in php
ik wil connectie met db hebben
maar het lukt me niet kan iemand mij vertellen wat ik hier fout doe?:$

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$dbhost
="db.snuffelhoekjes.nl";
$dbuser="*****";
$dbpaswoord="*****";
$dbdatabase="*******";
$db=mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpaswoord);
mysql_select_db($dbdatabase, $db);

$sql="SELECT * FROM gebruikers";
$result=mysql_query($sql);
while($row="mysql_fetch_array"($result){
echo ($row["voornaam"]."<br>");}

?>
Gewijzigd op 26/09/2010 22:46:13 door Ricardo houweling
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:04:44
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 22:50:12
Quote Anchor link
Foutafhandeling mist. Inbouwen dus!

We kunnen nu alleen maar gokken wat er fout gaat.
Ik gok op $dbhost = 'localhost';

Toevoeging op 26/09/2010 22:51:15:

En natuurlijk gok ik op "mysql_fetch_array" want dat is een function en geen string.
 
Ricardo houweling

ricardo houweling

26/09/2010 22:52:34
Quote Anchor link
neeh dat heb ik ook al geprobeert
dat is het niet krijg ik daar weer gezijk mee
maar dit is niet de echte code
k probeer eerst maar eens contact te krijgen
dus dit is meer een test
maar het lukt me niet

en wat zou ik daar mee moeten doen dan?:$
Gewijzigd op 26/09/2010 22:53:33 door ricardo houweling
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 22:54:27
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 26/09/2010 22:50:12:
Foutafhandeling mist. Inbouwen dus!
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 01:12:39
Quote Anchor link
probeer deze eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$dbhost
="db.snuffelhoekjes.nl";
$dbuser ="*****";
$dbpaswoord ="*****";
$dbdatabase ="*******";
mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpaswoord);
mysql_select_db($dbdatabase);

$sql    = "SELECT * FROM gebruikers";
$result    = mysql_query($sql) or die (mysql_error);
while($row = mysql_fetch_object($result)
{

    echo ($row["voornaam"]."<br>");
}


?>
Gewijzigd op 27/09/2010 04:18:05 door Radio Dancemania
 
Ricardo houweling

ricardo houweling

28/09/2010 00:41:44
Quote Anchor link
ik heb hem aan de praat gekregen:D
bedankt mensen die me geholpen hebben
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.