connectie omzetten naar mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc Blom

Marc Blom

03/01/2022 12:56:27
Quote Anchor link
Beste phphulpers,

Ik heb een website ooit gemaakt met een php connect naar de database. Nu heb ik geen toegang meer en wil de php code gelijk omzetten naar mysqli omdat dit wellicht het probleem oplost. Nu lukt het me niet om mijn connectie.php om te zetten naar mysqli en vraag jullie om hulp.

ik draai de website op een Synology server en mysqli staat aan ;-)

Dit is het huidige bestand, connectie.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$host
="127.0.0.1:3307";
$user="xxxx";
$pass="xxxx";
$db="xxxx";
function
showerror()
{

    die("Error" .mysql_errno() . " : " . mysql_error());
    exit;
}

if (!($connection= @ mysql_connect($host, $user, $pass))) showerror();
if (!mysql_select_db($db, $connection)) showerror();
?>


Alvast bedankt voor het meedenken!

Gr. Marc
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:51:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2022 12:59:47
Quote Anchor link
Waar loop je op vast?
 
Marc Blom

Marc Blom

03/01/2022 13:02:01
Quote Anchor link
De database opent niet en krijg de resultaten niet te zien wanneer ik hem zelf probeer om te zetten naar mysqli. De aanleiding was dat ik niet meer kon inloggen in mijn database via mijn script wat voor heen wel lukte.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2022 13:05:13
Quote Anchor link
Laat je script in de mysqli-versie eens zien met wat je nu hebt.
 
Marc Blom

Marc Blom

03/01/2022 13:06:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
define ("host", "127.0.0.1:3307"); // database host name
define ("user", "xxxx"); //  database user
define ("pass", "xxxx"); // database password
define ("db", "xxxx"); // database name
$conn = mysql_connect(host, user, pass)or die("Couldn't make connection.");
$db = mysql_select_db(db) or die("Couldn't select database");
?>


Dit is de korte versie om te testen, maar zou hem graag ingepast willen hebben in de oude...
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2022 13:13:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2022 13:16:32
Quote Anchor link
Hier staat het netjes uitgelegd. Bij mysqli_connect hoef je niet meer een aparte functie te gebruiken om de database te selecteren. Dat zit nu ingebouwd.

mysqli_connect
mysqli_connect_error
mysqli_error
mysqli_query

Je hebt de keuze uit de oude procedurele versie met de bekende PHP-functies, zoals bijv.: mysqli_query(...).
Maar je hebt ook de object-oriënted (oo) stijl met pijltjes, oftewel 'de objecten': $mysqli->query(...).

De laatste is met classes eenvoudig uit te breiden, en mijn voorkeur gaat voor de OO-stijl. Maar die afweging moet je zelf maken. Je kan ze ook door elkaar mixen, maar omdat de syntax in beide gevallen afwijkt, wat foutgevoeliger is, raad ik dat af.
Gewijzigd op 03/01/2022 13:17:15 door - Ariën -
 
Veur Heur

Veur Heur

04/01/2022 09:23:38
Quote Anchor link
Verbinden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(!$mysqli=new mysqli('host', 'user', 'pass', 'db')) exit('Probleem met de database');


Vervolgens kun je kun je queries uitvoeren met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$select=$mysqli->query('SELECT * FROM table;');


Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($result=$select->fetch_assoc()) { }
Gewijzigd op 04/01/2022 09:24:32 door Veur Heur
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.