connectie problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »
Elias

elias

08/04/2008 17:09:00
Quote Anchor link
hallo, ik heb problemen met het leggen van een connectie naar mijn database.
het zit namelijk zo.

ik werk nu met PEAR voor de templates. Het zit zo, ik kan één keer een connectie leggen, maar als ik een tweed functie gebruik in dezelfde pagina, dan lukt het helemaal niet meer.

hier is mijn code die ik gebruik

dit is mijn connect
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    require_once('MDB2.php');
    
    $dsn = "mysql://root:test1234@localhost/kul_db";
    $mdb2 = MDB2::connect($dsn, TRUE);
    if (PEAR::isError($mdb2)) {
        die($mdb2->getMessage());
    }

?>


dan wil ik twee verschillende selects doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $res
= $mdb2->query('SELECT * FROM kul_db.tbl_waarde_categorie t');
    if (PEAR::isError($res)) {
        die($res->getMessage());
    }
else{
        return $res;
    }

?>


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $res
= $mdb2->query('SELECT * FROM kul_db.tbl_categorie t');
    if (PEAR::isError($res)) {
        die($res->getMessage());
    }
else{
        return $res;
    }

?>


nu roep ik deze en de connect.php op in mijn programma maar hij wil dat geen twee keer doen.

// ophalen waardes van categorie uit database
function alleWaCat(){
require_once('dbacties/connect.php');
require_once('dbacties/selectWaCat.php');
include_once('klassen/WaardeCat.php');

$arrWaCat = array();
while (($row = $res->fetchRow(MDB2_FETCHMODE_ASSOC))) {
$wa = new WaardeCat();
$wa->setID($row['id']);
$wa->setCijfer($row['cijfer']);
$wa->setUitleg($row['uitleg']);
array_push($arrWaCat,$wa);
}
return $arrWaCat;
}

// ophalen categorieën uit database
function alleCat(){
require_once('dbacties/connect.php');
require_once('dbacties/selectCat.php');
include_once('klassen/Categorie.php');

$arrCat = array();
while (($row = $res->fetchRow(MDB2_FETCHMODE_ASSOC))) {
$cat = new Categorie();
$cat->setID($row['id']);
$cat->setNaamNL($row['naamnl']);
$cat->setBeschrijvingNL($row['beschrijvingnl']);
$cat->setNaamEN($row['naamen']);
$cat->setBeschrijvingEN($row['beschrijvingen']);
array_push($arrCat,$cat);
}
return $arrCat;
}
?>

ik denk dat het aan de require_once ligt, maar ik kan geen oplossing vinden om ze er maar één keer in te zetten.
deze twee functies worden vanuit één functie opgeroepen getData()

dit is de fout die hij geeft:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\wamp\www\tripplanner\dbacties\selectCat.php on line 5
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elias
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 04:08:49
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Altijd de foutmelding vermelden.
 
Elias

elias

08/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
sorry, had et pas laat door dat ik het niet gedaan had. hier nog eens de fout dus

Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\wamp\www\tripplanner\dbacties\selectCat.php on line 5
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 18:26:00
Quote Anchor link
Hij zegt dat query() een gebruikersfunctie is, die je aanroept op een niet-object.
 
Elias

elias

08/04/2008 21:25:00
Quote Anchor link
maar als ik maar één keer de connectie.php gebruik dan maakt hij er geen probleem van.
dus ik snap niet goed waarom ik het geen tweede keer in zelfde pagina kan gebruiken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

08/04/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Include je connect.php ook twee keer, of niet?
 
Elias

elias

08/04/2008 22:53:00
Quote Anchor link
ja, maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen. ik denk inderdaad dat het daar aan ligt. maar ik weet niet hoe ik anders moet doen.
ik denk dat ik meer één keer connectie kan maken, en die telkens dan moet gebruiken, maar ik weet dus niet hoe ik dat moet doen.
 
M Ypma

M Ypma

08/04/2008 23:04:00
Quote Anchor link
je gebruikt require_once... de eerste keer wordt deze gerequired... in je 2e functie gebruik je hem weer, maar wordt hij niet required omdat jij dat tegen php zegt: "laad deze als ik deze nog niet eerder heb geladen"
 
Elias

elias

09/04/2008 09:41:00
Quote Anchor link
ik heb et zo al geprobeerd. dat ik ze eenmaal inlaad, maar dan wil hij ze in de tweede functie niet meer connecteren. heb ze ook al eens in de "hoofdfunctie" waarin de twee functies worden opgeroepen gezet, maar dan wil het nog niet lukken.
hoe kan ik ervoor zorgen dat deze de tweede keer herkend wordt?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/04/2008 10:01:00
Quote Anchor link
Eenmaal iets geïnclude, is geïnclude. Je hoeft het dus niet twee keer te includen.
Eén keer is voldoende. Daarna kun je de variabele waar je de query functie op loslaat gewoon weer gebruiken ;-).
 
Elias

elias

09/04/2008 10:42:00
Quote Anchor link
waar denk je dan dat ik die connectie moet inculde? want als ik da alleen in de eerste functie doe, dan kan kent hij het precies niet meer in de tweed functie. kan dat?

Ik heb het in de frontcontroller gezet (dus één keer) en dan werk het nog niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door elias
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/04/2008 10:53:00
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// include connect.php bovenaan je pagina
// of bovenaan de pagina waarin je andere pagina's include
// (denk aan het ?p=<pagina> systeem)

include("connect.php");

$result1 = $mdb2->query("SELECT...");
// foutafhandeling

$result2 = $mdb2->query("UPDATE...");
// foutafhandeling
?>
 
Elias

elias

09/04/2008 11:11:00
Quote Anchor link
ik snap wat je bedoeld Djemo, maar het lijkt precies nog altijd niet te werken. Ik gebruike dus een frontconroller (pagina waarin alle andere worden ingeladen) en als ik daar dus include("connect.php"); zou zetten dan moet dat dus lukken.

het probleem is dus dat da precies niet lukt bij mij.

is er trouwens een verschil tussen 'include' en 'include_once'?

en wat bedoel je met "(denk aan het ?p=<pagina> systeem)"?

alvast bedankt voor de moeite trouwens
 
Elias

elias

09/04/2008 11:14:00
Quote Anchor link
moet ik trouwens na elke actie met de database mijn connectie sluiten?
 
Frank -

Frank -

09/04/2008 11:19:00
Quote Anchor link
Niet na iedere actie, maar het is wel netjes om dat te doen wanneer jouw script klaar is. Dus aan het einde van ieder script. Dan weet je zeker dat de database niet verstopt raakt met een grote hoeveelheid inactieve connecties.
 
Elias

elias

09/04/2008 11:44:00
Quote Anchor link
ok pgFrank, zal ik snel even aanpassen dan. sloot nooit de connectie.

voor Djemo, ik heb trouwens de fout ontdekt.
Ik heb dus zoals je zei nu maar één keer de connect geinclude, maar dat bleek dus niet de fout te zijn.
de fout lag zoals de error dus zei in het feit dat de variabele van de connectie mdb2 niet global stond in de andere functies dus niet herkend werd.

global word in php blijkbaar anders gebruikt als in andere talen en had het daarom niet door hoe ik het moest oplossen.
in andere talen declareer je ja var global en dan kun je ze overal gebruiken, hier moet je ze blijkbaar global in de functie waar je ze wil gebruiken. ik weet dat het basis is, maar had het dus niet door.

in ieder geval Djemo, pgFrank en de rest bedankt om te helpe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.