Connectie tot database lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

05/04/2004 11:56:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe website gemaakt en wens voor mijn fotoalbum mijn lycos-database op te roepen maar het lukt blijkbaar niet met volgende script, kan iemand mij helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//connectie tot database
$db = mysql_connect("localhost","jnmdurmeland","paswoord") or
die ("verbinding mislukt, sorry!");
mysql_select_db("http://members.lycos.nl/jnmdurmeland/jnmdurmeland_nl_db", $db);
?>


de error die hij geeft is :
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /dbconnect.php on line 3



dit is de pagina waar je het fotoalbum kunt vinden : http://studwww.ugent.be/~johuylen/bestanden/Nieuwesite.html
bij foto's

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:31:52
 
Rick

Rick

05/04/2004 16:09:00
Quote Anchor link
volgens die fout bestaat de functie mysql_connect niet, maar dat lijkt me eigenlijk erg sterk (ik heb maar weinig servers zonder mysql support gezien)

kan je misschien kijken of je met phpinfo(); ergens mysql ziet staan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.