Contact pagina pakt geen lage streepje in het email adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 22:24:34
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

De titel spreekt wel voor zich hoop ik.
in dit script staan de tekens die toegestaan zijn voor een emailadres maar toch pakt hij het lage streepje niet terwijl hij er toch tussen staat.
Hopelijk kan iemand mij ff helpen
alvast bedankt.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}


// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))  
    {

        echo "U bent uw naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";
        echo "dat u een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";
        echo "mocht het dan niet lukken stuur een e-mail naar [email protected]";
    }

      
    // form + tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>Onderwerp:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>Bericht:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // button
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";
      
    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
}

// versturen naar
else
{      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
      
    $inhoud_mail = "===================================================\n";
    $inhoud_mail .= "Ingevulde contact formulier\n";
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
    
    $inhoud_mail .= $_SERVER['SCRIPT_URI'] . "\n\n";

    $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['naam'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST['mail'] . "\n";
    $inhoud_mail .= "Bericht:\n";
    $inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "\n\n";
      
    $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
    
    // --------------------
    // spambot protectie
    // ------
    // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/340/
    // ------

    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    
    mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers);
    
    echo "<h1>Je e-mail is verstuurd</h1>";
    
    echo "<p>Bedankt voor het versturen van een e-mail. Je zult snel een antwoord ";
    echo "krijgen indien dit nodig is.</p>";
    
    echo "<p>We nemen alles serieus en zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie ";
    echo "die we binnen krijgen. Je e-mail adres zal nooit aan derden worden verstrekt.</p>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:05:33
 
Carlo  boy

carlo boy

02/11/2010 22:27:40
Quote Anchor link
krijg je een error?
zet eens
error_reporting(E_ALL) boven je document
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 22:32:27
Quote Anchor link
nope krijg geen page error krijg wel een error uit het script en dat is
U bent uw naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn dat u een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.
mocht het dan niet lukken stuur een e-mail naar [email protected]
Gewijzigd op 02/11/2010 22:33:07 door Nawien Nawien
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2010 22:38:02
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je e-mail adres niet door je checkmail() functie komt. Daar zul je dus eens moeten controleren waarom dat niet gebeurt. Wellicht iets met de regex?
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 22:40:40
Quote Anchor link
Blanche - op 02/11/2010 22:38:02:
Het lijkt erop dat je e-mail adres niet door je checkmail() functie komt. Daar zul je dus eens moeten controleren waarom dat niet gebeurt. Wellicht iets met de regex?


ja maar het rare is dat als je geen lage streepje in je email adres zet dat hij het dan wel gewoon verstuurd.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2010 22:48:37
Quote Anchor link
Ik heb je scriptje net getest, maar het werkt hier gewoon prima. Welk e-mail adres vul jij in dat niet werkt?
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 22:49:14
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2010 22:51:22
Quote Anchor link
Volgens de reguliere expressie in je checkmail() functie is dat ook geen geldig e-mail adres. Wil je e-mail adres door die functie komen, dan moet er minimaal 1 alfanumeriek teken na de underscore komen...

ps. Of je moet je checkmail() functie aanpassen uiteraard.
Gewijzigd op 02/11/2010 22:52:04 door Joren de Wit
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 22:52:31
Quote Anchor link
zou je mij mischien een voorbeel kunnen geven van hoe ik dat zou kunnen doen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2010 22:58:27
Quote Anchor link
Vervang je checkmail() functie eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && preg_match('=^[0-9a-z]([0-9a-z_])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\.[a-z]{2,4}$=i',$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}

?>

Ik heb enkel de reguliere expressie en de verouderde eregi() functie gewijzigd. Kijk wat er veranderd is en probeer het te snappen...
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

02/11/2010 23:03:01
Quote Anchor link
Blanche - op 02/11/2010 22:58:27:
Vervang je checkmail() functie eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && preg_match('=^[0-9a-z]([0-9a-z_])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\.[a-z]{2,4}$=i',$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}

?>

Ik heb enkel de reguliere expressie en de verouderde eregi() functie gewijzigd. Kijk wat er veranderd is en probeer het te snappen...

Yes hij doet het hartelijk bedankt :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2010 23:12:44
Quote Anchor link
Kijk nu nog even naar de andere controles die je uitvoert. Om te controleren of een formulier gepost is gebruik je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
?>

En niet de controle via $_POST['submit']. Verder gebruik je isset() om te controleren of variabelen bestaan en niet enkel een !. Tenslotte kun je controleren of variabelen gevuld zijn door deze controle uit te voeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_POST['naam']) && $_POST['naam'] != '')
?>
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

04/11/2010 16:21:11
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && preg_match('=^[0-9a-z]([0-9a-z_])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\.[a-z]{2,4}$=i',$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}

?>


Bij het email adres kan ik nu wel een lage streepje plaatsen maar als ik een . voor de @ invul of een gewoon - dan doet hij het niet hoe zou ik die erbij kunnen voegen?
 
Chris -

Chris -

04/11/2010 16:26:50
Quote Anchor link
Een punt of een streepje mag niet voor een @ dacht ik?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 16:29:18
Quote Anchor link
Het is een kwestie van de reguliere expressie aanpassen, die preg_match() functie dus. Je zou dus eens in het gebruik van regexen moeten duiken.

Verder moet je natuurlijk wel opletten dat een email adres ook echt geldig is. Zie de opmerking van Chris...
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

04/11/2010 16:30:20
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 04/11/2010 16:26:50:
Een punt of een streepje mag niet voor een @ dacht ik?


maar bij een gmail account mag het wel een . voor de @ en bij hotmail mag het ook gewoon een . en een gewoon streepje
Gewijzigd op 04/11/2010 16:32:14 door Nawien Nawien
 
- SanThe -

- SanThe -

04/11/2010 16:32:42
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 04/11/2010 16:26:50:
Een punt of een streepje mag niet voor een @ dacht ik?


Ja, dat is toegestaan. (Streepje is dan wel een underscore).
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

04/11/2010 16:33:46
Quote Anchor link
maar hoe zou ik dat dan erbij kunnen zetten ik heb al wat dingen geprobeert maar het wilt niet echt lukken
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 16:34:31
Quote Anchor link
Prima, dan moet je dus de reguliere expressie even aanpassen. Daar mag je zelf eerst wel even naar kijken. Vergelijk vooral de regex uit jouw eerste scriptje met de aangepaste reguliere expressie die ik je gaf.
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

04/11/2010 16:47:20
Quote Anchor link
oke gewoon streepje is gelukt nu alleen nog . maar jammer genoeg gaat dat niet op de zelfde manier als deze [0-9a-z]([0-9a-z-])

@ Blanche ik zie dat jij het in een lus ofso hebt gestopt ik weet niet precies hoe je het noemt maar het is deze teken $=i en ik gebruik erregi en jij preg match maar k heb egt geen idee wat het inhoud.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 16:52:19
Quote Anchor link
Haha, dat is geen lus, eerder een beetje ongelukkige samenkomst van tekens. Hier betekent het:

$ - einde van de string
= - delimiter van reguliere expressie
i - pattern modifier om de regex case insensitive te maken

Tip: de punt heeft een speciale betekenis in een regex. Als je een fysieke punt wilt matchen, zul je hem moeten escapen met een backslash: \.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.