Contactform SMTP Authentication

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »
Lukas Verduyn

Lukas Verduyn

24/12/2010 19:09:44
Quote Anchor link
Hallo PHP-helpers,

eerst en vooral: prettig kerstfeest ;-)
Ik heb een probleem met een contactformulier op mijn site. Ik ben sinds enkele dagen veranderd van hosting en mijn huidige hoster werkt met zogenaamde "smtp authentication". Bij mijn vorige was dit niet zo, gevolg: het contactformulier werkt niet meer! Weet iemand hoe dit simpel op te lossen valt? Zie hier het script (heb het zelf ook een een site gehaald en aangepast).

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
<?php


/*
** Variabelen instellen
*/

// Naam voor als afzender van het bevestigingsmailtje

$var_name      = "mijn naam";
// Het mail adres waarnaar de data verstuurd moet worden en afzender adres
$var_email     = "mijn e-mailadres";
// Bevestigingsmail naar de verstuurder aanzetten (true = aan / false = uit)
$var_confirm   = true;
// Om flooden te voorkomen (true = aan / false = uit)
$var_noflood   = true;
//Bericht wat een bezoeker te zien krijgt als er sprake is van flooden
$var_flood_msg = "U kan maximum 1 bericht per minuut zenden om spam te voorkomen.";
//Aantal flood seconden dat het formulier buiten gebruik moet zijn na het versturen van een bericht
$var_flood_sec = 60;
// Geblokkeerde ip adressen, nieuw ip adres toevoegen is nieuwe waarde in de array
$var_ban_ips   = array();
// Bericht wat een bezoeker te zien krijgt indien diegene geblokkeerd is
$var_ban_msg   = "U bent geblokkeerd vanwege herhadelijk misbruik. Indien dit een fout is, neem dan contact op.";

/*
** Hieronder niks veranderen, tenzij je weet wat je doet
*/
//Functie voor ipadres verkrijgen

function get_ip () {
    if(isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    }
elseif(isset($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    }
else {
    $ipadres = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }

    
    return $ipadres;
}


//Host verkrijgen
$hostmask = gethostbyaddr(get_ip());
// Formulier weergeven
$form_view = true;
//Formulier versturen, als er iets misgaat word $ok = false
$ok = true;
// Bestandsnaam verkrijgen
$filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
// Errors
$error = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    //Validate form
    if(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+", $_POST['email'])) {  
        $ok = false;  
        $error .= '- Er is geen geldig e-mailadres ingevuld<br />';  
    }

    
// E-mail naar $var_email (webmaster)
$msg_2_admin = "Aanvraag prijsofferte:

Soort Drukwerk:      "
.$_POST['SoortDrukwerk']."
Soort Papier:        "
.$_POST['SoortPapier']."
Grammage:            "
.$_POST['Grammage']."
Aantal Exemplaren:   "
.$_POST['AantalExemplaren']."
Kleur:               "
.$_POST['Kleur']."
Ontwerp:             "
.$_POST['Ontwerp']."
Naam:                "
.$_POST['Naam']."
Gemeente:            "
.$_POST['Gemeente']."
E-mailadres:         "
.$_POST['email']."
Opmerking:           "
.$_POST['opmerking']."

----------

Opmerking:  "
.$_POST['Naam']." stuurde deze email op ".date('d-m-Y')." om ".date('H:i').".
            Het IP adres van "
.$_POST['Naam']." is: ".get_ip()."
            Het hostadres van "
.$_POST['Naam']." is: ".$hostmask;

// E-mail naar $_POST['email'] (poster)
$msg_2_poster = "Beste ".$_POST['Naam'].",

Bedankt voor het aanvragen van een prijsofferte
U hebt het volgende ingevuld op "
.date('d-m-Y')." om ".date('H:i').".

----------

Soort Drukwerk:      "
.$_POST['SoortDrukwerk']."
Soort Papier:        "
.$_POST['SoortPapier']."
Grammage:            "
.$_POST['Grammage']."
Aantal Exemplaren:   "
.$_POST['AantalExemplaren']."
Kleur:               "
.$_POST['Kleur']."
Ontwerp:             "
.$_POST['Ontwerp']."
Naam:                "
.$_POST['Naam']."
Gemeente:            "
.$_POST['Gemeente']."
E-mailadres:         "
.$_POST['email']."
Opmerking:           "
.$_POST['opmerking']."

----------

Opmerking:  Wij sturen u zo spoedig mogelijk een prijsofferte!"
;

    if(in_array(get_ip(),$var_ban_ips)) {
        echo $var_ban_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($var_noflood == true && (time()-$_SESSION["antiflood"]) <= $var_flood_sec) {
        echo $var_flood_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($ok == true) {
        @
$send = mail($var_email,
                      "Aanvraag Prijsofferte",
                      $msg_2_admin,
                      "From: ".$_POST['Naam']."<".$_POST['email'].">");
        
        if($send == 1) {  
            if($var_confirm == true){  
                mail($_POST['email'],
                     "Bevestiging Prijsofferte aanvraag",
                     $msg_2_poster,
                     "From: ".$var_name."<".$var_email.">");  
            }

            
            echo'Beste '.$_POST['Naam'].', uw prijsofferte aanvraag werd verzonden! Bedankt!';
            
            if($var_confirm == true){  
                echo'<br /><br />Er is een bevestigingsmail onderweg met wat u heeft ingevuld.';
            }
        }
else{  
            echo'Beste '.$_POST['Naam'].', uw aanvraag is helaas niet verzonden.<br /><br />
            Er is een fout opgetreden bij het verzenden. Wij zullen proberen het probleem zo snel mogelijk
            te verhelpen.<br /><br />
            
            Mocht dit probleem na enkele dagen niet verholpen zijn,neem dan contact op met de
            <a href="mailto:'
.$var_email.'">Webmaster</a><br /><br />
            
            Bedankt voor uw medewerking.'
;  
        }

        
        $form_view = false;
        
        $_SESSION["antiflood"] = time();
    }
}


/*
** Formulier
*/

if($form_view == true) {
    echo '
    <html>
    <head>
        <title>Mijn site</title>
    </head>
    
    <body>'
;
    
    if($error != '') {
        echo '<font style="color:#FF0000;"><b>'.$error.'</b></font><br />';
    }

    
    echo '<form method="POST" action="'.$filename.'" style="border:0px; margin:0px; padding:0px;">
<table width="440px" cellspacing="0" cellpadding="5">
    <tr>
        <td align="left">Soort Drukwerk:</td>
        <td><input type="text" name="SoortDrukwerk" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['SoortDrukwerk']) ? $_POST['SoortDrukwerk'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Soort Papier:</td>
        <td><input type="text" name="SoortPapier" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['SoortPapier']) ? $_POST['SoortPapier'] : '').'"></td>
    </tr>
     <tr>
        <td align="left">Grammage papier:</td>
        <td><select name="Grammage">
        <option value="">Selecteer...</option>
        <option value="80 gram"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '80 gram' ? ' selected' : '').'>80 gram</option>
        <option value="135 gram"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '135 gram' ? ' selected' : '').'>135 gram</option>
        <option value="180 gram"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '180 gram' ? ' selected' : '').'>180 gram</option>
        <option value="200 gram"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '200 gram' ? ' selected' : '').'>200 gram</option>
        <option value="250 gram"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '250 gram' ? ' selected' : '').'>250 gram)</option>
        <option value="Anders"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == 'Anders' ? ' selected' : '').'>Anders</option>
        <option value="Ik weet het niet"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == 'Ik weet het niet' ? ' selected' : '').'>Ik weet het niet</option>
        </select></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Aantal Exemplaren:</td>
        <td><input type="text" name="AantalExemplaren" size="36" maxlength="10" value="'
.(isset($_POST['AantalExemplaren']) ? $_POST['AantalExemplaren'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Druk:</td>
        <td><select name="Kleur">
        <option value="">Selecteer...</option>
        <option value="Recto"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == 'Recto' ? ' selected' : '').'>Recto</option>
        <option value="Recto Verso"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == 'Recto Verso' ? ' selected' : '').'>Recto Verso</option>
        </select></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Kleur:</td>
        <td><select name="Kleur">
        <option value="">Selecteer...</option>
        <option value="1-Kleurig"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '1-Kleurig' ? ' selected' : '').'>1-Kleurig</option>
        <option value="2-Kleurig"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == '2-Kleurig' ? ' selected' : '').'>2-Kleurig</option>
        <option value="Full color"'
.(isset($_POST['Grammage']) && $_POST['Grammage'] == 'Full color' ? ' selected' : '').'>Full color</option>
        </select></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Ontwerp:</td>
        <td>
        <input type="radio" name="Ontwerp" value="Aangeleverde files"'
.(isset($_POST['Ontwerp']) && $_POST['Ontwerp'] == "Aangeleverde files" ? ' checked' : '').'> Aangeleverde files
        <input type="radio" name="Ontwerp" value="Opmaak door ons"'
.(isset($_POST['Ontwerp']) && $_POST['Ontwerp'] == "Opmaak door ons" ? ' checked' : '').'> Opmaak door ons
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="190" align="left">Naam:</td>
        <td width="250"><input type="text" name="Naam" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['Naam']) ? $_POST['Naam'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Gemeente:</td>
        <td><input type="text" name="Gemeente" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['Gemeente']) ? $_POST['Gemeente'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">E-mailadres</td>
        <td><input type="text" name="email" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['email']) ? $_POST['email'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left" valign="top">Opmerking:</td>  
        <td><textarea rows="4" cols="36" name="opmerking" style="overflow:auto;">'
.(isset($_POST['opmerking']) ? $_POST['opmerking'] : '').'</textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>&nbsp;</td>
        <td><input type="submit" name="submit" value="Prijsofferte aanvragen!"></td>
    </tr>
    </table>
    </form>
    </body>
    </html>'
;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 22:26:10
 
Lukas V

Lukas V

25/12/2010 12:45:38
Quote Anchor link
Niemand die het weet? :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2010 12:50:45
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/12/2010 12:51:25
Quote Anchor link
Zie dat je gebruik maakt van eregi in je script --> is verouderd.

Swiftmailer/php-mailer al geprobeerd?
 
Lukas V

Lukas V

25/12/2010 13:56:11
Quote Anchor link
Ik heb niet echt ervaring met PHPMailer nog met SwiftMailer... Het ziet er allemaal vrij ingewikkeld uit vind ik...
Bestaat er daar geen generator voor of zo? Of kan mijn huidig script niet aangepast worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2010 14:50:33
Quote Anchor link
PHP ervaring is wel nodig om het in te bouwen ;-)

Een generator ervoor bestaat niet, maar met bovenstaande gegeven link kan je wel verder als je ook weet hoe je formulieren moet afhandelen met PHP.
 
Lukas V

Lukas V

25/12/2010 15:04:18
Quote Anchor link
en laat ik nu net geen PHP-ervaring hebben... :p

Toevoeging op 25/12/2010 15:04:18:

en laat ik nu net geen PHP-ervaring hebben... :p
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/12/2010 16:32:22
 
Lukas V

Lukas V

26/12/2010 15:44:27
Quote Anchor link
Kan het eventueel simpelere in een andere schrijftaal? Of zijn er nog makkelijkere alternatieven? Want ik vind het echt ingewikkeld :s
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2010 21:23:17
Quote Anchor link
PHP is één van de meest gebruikte web-programmeertalen.

Maar goed, wat vind je ingewikkeld?
 
Lukas V

Lukas V

26/12/2010 23:24:46
Quote Anchor link
Ik heb mijn oud script zodanig aangepast dat dit zou moeten werken met SMTP(-Authentication). Maar dat doet het uiteraard niet (anders zou ik hier niets posten ;-) ).
Weet iemand waar de fout zou kunnen zitten?
Alvast bedankt!!
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
<?php
 
 
/*
** Variabelen instellen
*/
 
// Naam voor als afzender van het bevestigingsmailtje

$var_name      = "Verduyn";
// Het mail adres waarnaar de data verstuurd moet worden en afzender adres
$var_email     = "[email protected]";
// Bevestigingsmail naar de verstuurder aanzetten (true = aan / false = uit)
$var_confirm   = true;
// Om flooden te voorkomen (true = aan / false = uit)
$var_noflood   = true;
//Bericht wat een bezoeker te zien krijgt als er sprake is van flooden
$var_flood_msg = "U kan maximum 1 bericht per minuut zenden om spam te voorkomen.";
//Aantal flood seconden dat het formulier buiten gebruik moet zijn na het versturen van een bericht
$var_flood_sec = 60;
// Geblokkeerde ip adressen, nieuw ip adres toevoegen is nieuwe waarde in de array
$var_ban_ips   = array();
// Bericht wat een bezoeker te zien krijgt indien diegene geblokkeerd is
$var_ban_msg   = "U bent geblokkeerd vanwege herhadelijk misbruik. Indien dit een fout is, contacteer dan [email protected].";
 
 
 
// Vul hier smtp host in
$var_smtp_host = "mijn.smtp.server.nl";
// vul hier uw account-username in
$var_smtp_username = "[email protected]";
// vul hier uw account-paswoord in
$var_smtp_password = "mijnwachtwoord";
 
 
 
 
/*
** Hieronder niks veranderen, tenzij je weet wat je doet
*/
//Functie voor ipadres verkrijgen

function get_ip () {
    if(isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    }
elseif(isset($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {
    $ipadres = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    }
else {
    $ipadres = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    }

    
    return $ipadres;
}

 
//Host verkrijgen
$hostmask = gethostbyaddr(get_ip());
// Formulier weergeven
$form_view = true;
//Formulier versturen, als er iets misgaat word $ok = false
$ok = true;
// Bestandsnaam verkrijgen
$filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
// Errors
$error = '';
 
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    //Validate form
    if(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+", $_POST['email'])) {  
        $ok = false;  
        $error .= '- Er is geen geldig e-mailadres ingevuld<br />';  
    }

    
// E-mail naar $var_email (webmaster)
$msg_2_admin = "Volgende is ingevuld op de site:
 
Naam:                "
.$_POST['Naam']."
Gemeente:            "
.$_POST['Gemeente']."
E-mailadres:         "
.$_POST['email']."
Opmerking:           "
.$_POST['opmerking']."
 
----------
 
Opmerking:  "
.$_POST['Naam']." stuurde deze email op ".date('d-m-Y')." om ".date('H:i').".
            Het IP adres van "
.$_POST['Naam']." is: ".get_ip()."
            Het hostadres van "
.$_POST['Naam']." is: ".$hostmask;
 
// E-mail naar $_POST['email'] (poster)
$msg_2_poster = "Beste ".$_POST['Naam'].",
 
Bedankt voor uw opmerking
U hebt het volgende ingevuld op "
.date('d-m-Y')." om ".date('H:i').".
 
----------

Naam:                "
.$_POST['Naam']."
Gemeente:            "
.$_POST['Gemeente']."
E-mailadres:         "
.$_POST['email']."
Opmerking:           "
.$_POST['opmerking']."
 
----------
 
Opmerking:  Wij sturen u zo spoedig mogelijk een reactie!"
;
 
    if(in_array(get_ip(),$var_ban_ips)) {
        echo $var_ban_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($var_noflood == true && (time()-$_SESSION["antiflood"]) <= $var_flood_sec) {
        echo $var_flood_msg;
        $form_view = false;
    }
elseif ($ok == true) {
        $smtp = Mail::factory('smtp',
          array ('host' => $host,
            'auth' => true,
            'username' => $var_smtp_username,
            'password' => $var_smtp_password));
        
        $from = $_POST['Naam']."<".$_POST['email'].">";
        $to = $var_email;
        $subject = "Reactie op website";
        
        $headers = array ('From' => $from,
          'To' => $to,
          'Subject' => $subject);
        
        $mail = $smtp->send($to, $headers, $msg_2_admin);
        
        if(PEAR::isError($mail)) {
            echo'Beste '.$_POST['Naam'].', uw reactie is helaas niet verzonden.<br /><br />
            Er is een fout opgetreden bij het verzenden. Wij zullen proberen het probleem zo snel mogelijk
            te verhelpen.<br /><br />
            
            Mocht dit probleem na enkele dagen niet verholpen zijn,neem dan contact op met de
            <a href="mailto:'
.$var_email.'">Webmaster</a><br /><br />
            
            Bedankt voor uw medewerking.'
;
            
        }
else{
            if($var_confirm == true){
                
                $from = $var_name."<".$var_email.">";
                $to = $_POST['email'];
                $subject = "Bevestiging reactie";
 
                $headers = array ('From' => $from,
                  'To' => $to,
                  'Subject' => $subject);
 
                $mail = $smtp->send($to, $headers, $msg_2_poster);
            }

            
            echo'Beste '.$_POST['Naam'].', uw reactie  werd verzonden! Bedankt!';
            
            if($var_confirm == true){  
                echo'<br /><br />Er is een bevestigingsmail onderweg met wat u heeft ingevuld.';
            }
        }

        
        $form_view = false;
        
        $_SESSION["antiflood"] = time();
    }
}

 
/*
** Formulier
*/

if($form_view == true) {
    echo '
    <html>
    <head>
        <title>Mijn Site</title>
    </head>
    
    <body>'
;
    
    if($error != '') {
        echo '<font style="color:#FF0000;"><b>'.$error.'</b></font><br />';
    }

    
    echo '<form method="POST" action="'.$filename.'" style="border:0px; margin:0px; padding:0px;">
<table width="440px" cellspacing="0" cellpadding="5">
    <tr>
        <td width="190" align="left">Naam:</td>
        <td width="250"><input type="text" name="Naam" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['Naam']) ? $_POST['Naam'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">Gemeente:</td>
        <td><input type="text" name="Gemeente" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['Gemeente']) ? $_POST['Gemeente'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left">E-mailadres</td>
        <td><input type="text" name="email" size="36" maxlength="60" value="'
.(isset($_POST['email']) ? $_POST['email'] : '').'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="left" valign="top">Opmerking:</td>  
        <td><textarea rows="4" cols="36" name="opmerking" style="overflow:auto;">'
.(isset($_POST['opmerking']) ? $_POST['opmerking'] : '').'</textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>&nbsp;</td>
        <td><input type="submit" name="submit" value="Reactie versturen!"></td>
    </tr>
    </table>
    </form>
    </body>
    </html>'
;
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2010 23:34:55
Quote Anchor link
Lukas Verduyn op 26/12/2010 23:24:46:
Maar dat doet het uiteraard niet

En wij mogen raden wat het nou juist wel doet?

Wees eens wat specifieker aub... :-)
 
Lukas V

Lukas V

26/12/2010 23:52:26
Quote Anchor link
- Aar - op 26/12/2010 23:34:55:
Lukas Verduyn op 26/12/2010 23:24:46:
Maar dat doet het uiteraard niet

En wij mogen raden wat het nou juist wel doet?

Wees eens wat specifieker aub... :-)

Na het invullen van het formulier krijg ik een wit scherm, dus geen echo die zegt "bedankt voor het invullen" of geen error zoals "kon niet verstuurd worden..". Gewoon een wit scherm. Wat er fout is weet ik ook niet, want ik kan de PHP-errors niet aanzetten bij mij huidige hoster.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2010 00:15:10
Quote Anchor link
Jawel...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Dat bovenaan, en je kan weer verder gaan.
 
Lukas V

Lukas V

27/12/2010 12:28:44
Quote Anchor link
Ok, bedankt!
Ik krijg volgende error:


Notice: Undefined index: antiflood in bestand.php on line 116

Fatal error: Class 'Mail' not found in bestand.php on line 120
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2010 12:56:55
Quote Anchor link
Ik denk dat de class Mail niet geïnstalleerd is op de server.
Waarom gebruik je niet phpMailer? Ik heb al eerder een voorbeeld gegeven hoe je dat inbouwt.
Gewijzigd op 27/12/2010 13:00:38 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.