Content is niet geordend op datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

01/04/2014 14:18:05
Quote Anchor link
Hallo mede php'ers,

Ik heb een vraagje

ik haal wat gegevens op uit een tabel deze laat ik sorteren op nieuwste boven aan.

Echter het enige wat ik zie is dat het niet goed gaat

Hieronder een printscreen zoals het er nu uitziet

http://i.imgur.com/qUsEK2Y.png

dit is het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    public function show_TicketReplys() {
        $this->db->query('USE WEBSITE_DBF');
        $result = $this->db->query('SELECT * FROM TICKET_POSTS WHERE tid = "'.$this->db->Escape($this->TicketID).'" ORDER BY time ASC');
        $rows = array();
        while($row = $this->db->fetchAssoc($result)) {
            $rows[] = $row;
        }

        return $rows;
    }

?>


zoals het er nu uit ziet lijkt het of die op title sorteerd ipv op datum

Iemand enig idee?
Gewijzigd op 01/04/2014 14:19:13 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:53:48
 
Michael -

Michael -

01/04/2014 14:20:55
Quote Anchor link
Wat bedoel je met ORDER BY time?
Hoe heb je de datum op dit moment opgeslagen?
Als je de datum op de goede manier, datetime, opslaat (yyyy-mm-dd hh:ii:ss) dan moet ORDER BY datum DESC voldoende zijn.
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/04/2014 17:03:18
Quote Anchor link
de datum wordt opgeslagen als dit

"'.date("Y-m-d H:i:s" ,time()).'")');

Heb een x aantal dingen gecontroleerd maar alsnog blijft het zo dat
als pietje 2x een reply doet en jantje daarna en maakt niet uit op welk tijd stip het alsnog zo komt

pietje reply
pietje reply
jantje reply
jantje reply

Toevoeging op 01/04/2014 17:11:49:

Hmm probleem is nu opgelost

door het zo te doen

SELECT * FROM TICKET_POSTS WHERE tid = "'.$this->db->Escape($this->TicketID).'" ORDER BY id,time DESC'

Dus zowel op id als op time sorteren.

Nu werkt het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.