Content wordt niet opgeslagen in mysql db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

09/06/2005 19:46:00
Quote Anchor link
Dag allemaal,

Bepaalde tekst wordt niet opgeslagen in mijn mysql db. Ik heb de row op 'text' staan.
Script werkt wel, kleine tekst neemt ie wel op, grote lap niet.

Dit is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php


if($submit){

require "connect.php";

$text = $_POST['text'];
//$text = nl2br($text);

$updatetext = mysql_query("UPDATE recrea_content SET content = '".$_POST['text']."' WHERE id = '2'");    


echo "<b>Voorwaarden content geupdate.</b>";
echo "<META HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"0;URL=voorwaarden.php\">";

}



?>


Row Content is 'text'

groet
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:35:36
 
Martijn B

Martijn B

09/06/2005 20:08:00
Quote Anchor link
Voor een kolom kun je toch ook nog kiezen uit bigtext?
Gewijzigd op 09/06/2005 20:08:00 door Martijn B
 
Niels

Niels

09/06/2005 20:30:00
Quote Anchor link
LONGTEXT maar dat maakt geen verschil.
 
Niels

Niels

09/06/2005 20:38:00
Quote Anchor link
Heeft het misschien te maken dat $_POST een maximum heeft? Hoe kan ik dit oplossen?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2005 21:17:00
Quote Anchor link
Hoelang is die tekst?
 
Niels

Niels

09/06/2005 21:22:00
Quote Anchor link
Behoorlijk lang, tis ook in html, maar hier zit t probleem ook niet in.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2005 21:37:00
Quote Anchor link
In LONGTEXT kunnen 4294967296 characters. Is best wel wat toch?

Edit: Dit is dus 4 Gigabite
Gewijzigd op 09/06/2005 21:42:00 door - SanThe -
 
Niels

Niels

09/06/2005 21:48:00
Quote Anchor link
Zo lang is ie niet nee.
Wat kan t zijn?
 
Winston Smith

Winston Smith

09/06/2005 21:55:00
Quote Anchor link
Hoe lang duurt het om de tekst in de database te zetten? Wellicht wordt de query afgekapt als het te lang duurt (maar dat zal wel onwaarschijnlijk zijn)
 
Niels

Niels

09/06/2005 22:00:00
Quote Anchor link
Ja, ik snap er niks van.
Doe ik korte tekst, werkt t. Zo lang is de tekst niet eens.

Vanalles geprobeerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2005 22:05:00
Quote Anchor link
Zitten er soms rare tekens in die tekst. Probeer eens een grote tekst met alleen 'aaaaaaaa's er in. Sommige niet ASCII tekens kunnen ongewenst een EOF aangeven en dan stopt het proces.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2005 22:08:00
Quote Anchor link
$updatetext = mysql_query("UPDATE recrea_content SET content = '".$_POST['text']."' WHERE id = '2'");

probeer eens
if($updatetext = mysql_query("UPDATE recrea_content SET content = '".$_POST['text']."' WHERE id = '2'")){
echo 'ik ben klaar';
}else{
echo mysql_error();
}

Ik:
When trying to INSERT or UPDATE and trying to put a large amount of text or data (blob) into a mysql table you might run into problems.

In mysql.err you might see:
Packet too large (73904)

To fix you just have to start up mysql with the option -O max_allowed_packet=maxsize

You would just replace maxsize with the max size you want to insert, the default is 65536

en Misschien helpen deze zoekresultaten je verder.
 
Niels

Niels

09/06/2005 22:20:00
Quote Anchor link
Das een goeie, geprobeerd, krijg deze fout:

You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax

Weet niet waarin het zit, kunnen er gekke dingen in de tekst zijn? Ik zoek t uit
 
Niels

Niels

09/06/2005 22:22:00
Quote Anchor link
ik heb t, de fout zit in het gebruik van '
functie om dat smooth te laten lopen?
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2005 23:20:00
Quote Anchor link
Misschien is de opossing om in je query ipv '-tjes `-tjes te gebruiken (die op de knop naast de 1)

"UPDATE recrea_content SET content = `".$_POST['text']."` WHERE id = `2`"

edit: misschien helpt addslashes() je hier wel uit de nood.
Gewijzigd op 09/06/2005 23:21:00 door Jelmer -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.