Content-type: application/msword; afbeelding word niet weergegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allan de Bruin

Allan de Bruin

21/07/2011 18:43:27
Quote Anchor link
Allen,

Als ik een MS WORD document maak met de Content-Type dan verschijnen er gegevens uit de database. Echter soms verschijnen de gegevens wel in het WORD document en soms weer niet.
De onderstaande code gebruik ik (van de PHP site.)
http://www.php.net/manual/en/function.header.php#94646
iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?

Wat ik probeer is dat iemand gegevens kan uitprinten in een WORD-document.

Quote:
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); // Date in the past
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT"); // always modified
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache"); // HTTP/1.0
header("Content-type: application/msword; charset=ISO-8859-1");
header("Content-Disposition: attachment;Filename=raampres_".$wplaats."_".$straatnaam."_".$nr.".doc");
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:34:47
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

27/07/2011 11:00:36
Quote Anchor link
iemand?
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

27/07/2011 12:38:03
Quote Anchor link
Volgens mij (ik weet het niet 100% zeker) kan dat niet bij php. Je zou kunnen googlen op Word php

Toevoeging op 27/07/2011 12:38:38:

Je kunt geen wordfiles aanmaken in php, maar wel pdfjes.
Gewijzigd op 27/07/2011 14:51:06 door Max van den Bosch
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/07/2011 14:02:11
Quote Anchor link
@Max: waarom zeg je dat je geen Word files kunt aanmaken terwijl dat wel kan? Volgende keer aub eerst even goed checken of wat je zegt ook daadwerkelijk klopt.

@Allan: ik heb er zelf geen ervaring mee, maar hier 2 links die je mogelijk verder helpen:

http://www.developerstoolkit.co.uk/tutorials/php/create-doc-file-php-fly/
http://www.bzimage.org/showthread.php?9953-Creating-Word-doc-using-php/

In beide links gebruiken ze o.a.

header("Content-type: application/vnd.ms-word");

Misschien is dat de oplossing??

Succes.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

04/08/2011 21:05:36
Quote Anchor link
Hallo Max en Ozzie,
bedankt voor jullie reacties :D

Ik ga mijn best doen en laat het weten wanneer het gelukt is!



Toevoeging op 05/08/2011 20:36:37:

Beste Ozzie,
bedankt! het werkt nu!

dit is wat ik nu heb gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");
header("Content-type: application/vnd.ms-word");
header("Content-Disposition: attachment; Filename=etalage-beschrijving.doc");
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.