contract script + ontvangers selecteren d.m.v. dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon den H

Leon den H

28/08/2010 15:47:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag een contact script maken waar men zelf de ontvanger kan selecteren d.m.v. een dropdown menu.

Het 'standaard' script heb ik wel klaar incl. de dropdown menu, maar weet alleen niet hoe ik bovenstaande moet realiseren.

Voorbeeld:

dropdown menu:

pietje
klaasje
jantje

Waneer men pietje selecteert wordt het bericht verstuurd naar '[email protected]', maar wanneer men klaasje selecteert wordt het bericht verstuurd naar '[email protected]'.

Wie kan mij vertellen hoe dit is te realiseren of heeft iemand een link voor mij waar ik het kan vinden. Is dit überhaupt mogelijk?

Alvast bedankt voor de reactie's
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:46:33
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2010 15:52:16
Quote Anchor link
Dit is gewoon standaard PHP. Zie de tutorials op www.phptuts.nl eens.
 
Lars Groot

Lars Groot

28/08/2010 15:52:23
Quote Anchor link
Dit kan middels de SELECT optie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="">
<select name="ontvanger">
<option value="[email protected]">Pietje</option>
<option value="[email protected]">Klaasje</option>
<option value="[email protected]">Jantje</option>
</select>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur!" />
</form>


Nu alleen nog even op if(isset($_POST['submit'])){ checken, en dan $_POST['ontvanger'] is de ontvanger die is geselecteerd.

Succes!

Lars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2010 16:53:30
Quote Anchor link
Lars Groot op 28/08/2010 15:52:23:
Dit kan middels de SELECT optie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="">
<select name="ontvanger">
<option value="[email protected]">Pietje</option>
<option value="[email protected]">Klaasje</option>
<option value="[email protected]">Jantje</option>
</select>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur!" />
</form>


Nu alleen nog even op if(isset($_POST['submit'])){ checken, en dan $_POST['ontvanger'] is de ontvanger die is geselecteerd.

Succes!

Lars

Moedig de spammers maar aan om mensen plat te spammen.
Je weet wat er gebeurt als iemand client-side de mailadressen verandert in [email protected] of weet ik veel wat?

zet liever de mailadressen in een array ofzo...

>> if(isset($_POST['submit'])){
Leuk maar daar hebben we dit al voor: if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
Gewijzigd op 28/08/2010 16:54:34 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.