Controle bedrag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Sander

sander

04/05/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen het volgende probleem aan, gezien de kennis hier aanwezig hoop ik dat jullie mij kunnen helpen.

Een ingevuld formulier bevat ondermeer de waarde van een bedrag. De ingevulde waarde wil ik controleren, voordat er verdere actie wordt ondernomen. Het bedrag moet aan een aantal eisen voldoen:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;
- Er mogen zowel hele euro's als centen ingevuld worden. Maar natuurlijk niet meer dan twee getallen achter de komma.

Het bedrag moet uiteindelijk resulteren in een bedrag in centen. Dus:
- Wanneer er geen centen zijn ingevuld, moet het bedrag vermenigvuldigd worden met honderd.
- Wanneer er centen ingevuld zijn, moet het bedrag ook vermenigvuldigd worden met honderd.

Uiteindelijk wil ik als resultaat het bedrag in centen (vb: 995) en het bedrag in euro's, met de centen erbij (vb: 9,95).

Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 14:58:47
 

04/05/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Hoe goed ben je?
Je kunt misschien beter die centen in een apart veld zetten, makkelijker met controleren.
Heb je al naar language.operators.comparison gekeken?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

04/05/2009 16:44:00
Quote Anchor link
waarden met een onkeyup/onkeydown/onclick actie controleren met JavaScript is denk ik het handigst.
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

04/05/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Ik zou het ook met 2 velden doen. 1 voor de hele euro's en 1 voor de centen.
 
Sander

sander

04/05/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!

Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?
 

04/05/2009 17:20:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Yeah, right. Als je effe had geklikt had je gezien dat het wat anders is...

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Waarom wil je niet gewoon twee velden? Want nu heb je het probleem van, wat vind jij en wat vind de gebruiker dat een scheidteken is. Hoe maak je duidelijk aan de gebruiker dat je ook centen in mag voeren, gaat de gebruiker dan niet denken van dat getal moet ik in z'n geheel in centen invoeren?

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?

Ja, je hebt de werking verkeerd gesnapt. Verder vind ik persoonlijk javascript oplossingen ook niet alles, omdat je dus de controle aan de client-side doet, dus kan de client die zo omzeilen.
 
Sander

sander

04/05/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is het makkelijkste om twee velden te programmeren. Maar ik denk liever vanuit het oogpunt van de bezoeker. Die wil een bedrag invullen, zonder fratsen. Bezoeker A gaat voor 1,50. Bezoeker B gaat voor 20. Bezoeker C gaat voor 12.50. Dat moet in mijn optiek allemaal kunnen. In de verwerking van het formulier, ga je vervolgens standardiseren: deze verschillende bedragen omzetten naar een getal, wat het bedrag in centen voorstelt.

Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

De andere oplossingen (twee velden en werken met javascript) zijn in mijn ogen niet gebruiksvriendelijk genoeg. Je maakt tenslotte een website voor de bezoeker? Dan moet het zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn!

Concreet is mijn vraag dan ook: hoe controleer je of een waarde decimalen bevat?
 

04/05/2009 19:19:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 19:14:
Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

sander schreef op 04.05.2009 16:36:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;

De rest, tja, dan moet je denk ik maar gebruik maken van string functie's als strpos enzo.
 
Sander

sander

05/05/2009 09:40:00
Quote Anchor link
Met behulp van een reactie op een ander forum heb ik het volgende in elkaar gebrouwen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
{
  // foutmelding
}
else
{
  $Bedrag = $_POST['Bedrag'];
  // Bedrag zonder punten en komma's
  $Bedrag_zonder_puntkomma = str_replace(array(',','.','-'),'',$Bedrag);
  // Is het bedrag veranderd?
  if($Bedrag_zonder_puntkomma == $Bedrag)
  {
    // Het bedrag is niet gewijzigd, er zaten geen punten en komma's in. Dus een bedrag in hele euro's.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag * 100;
  }
  else
  {
    // Het bedrag is wel gewijzigd, er zaten punten en komma's in. Het bedrag is in centen.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag_zonder_puntkomma;
  }
}


De waarde $Bedrag_in_centen wordt vervolgens verwerkt.
 
Sander

sander

05/05/2009 11:29:00
Quote Anchor link
De eerste regel:
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
Geeft een foutmelding wanneer er een bedrag met komma wordt ingevuld.

Ik heb deze vervangen door:
if (!preg_match('#\d+([,.]\d{2})?#', $_POST['Bedrag']))

Nu werkt het probleemloos.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.