Controle bedrag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »
Sander

sander

04/05/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen het volgende probleem aan, gezien de kennis hier aanwezig hoop ik dat jullie mij kunnen helpen.

Een ingevuld formulier bevat ondermeer de waarde van een bedrag. De ingevulde waarde wil ik controleren, voordat er verdere actie wordt ondernomen. Het bedrag moet aan een aantal eisen voldoen:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;
- Er mogen zowel hele euro's als centen ingevuld worden. Maar natuurlijk niet meer dan twee getallen achter de komma.

Het bedrag moet uiteindelijk resulteren in een bedrag in centen. Dus:
- Wanneer er geen centen zijn ingevuld, moet het bedrag vermenigvuldigd worden met honderd.
- Wanneer er centen ingevuld zijn, moet het bedrag ook vermenigvuldigd worden met honderd.

Uiteindelijk wil ik als resultaat het bedrag in centen (vb: 995) en het bedrag in euro's, met de centen erbij (vb: 9,95).

Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:38:30
 

04/05/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Hoe goed ben je?
Je kunt misschien beter die centen in een apart veld zetten, makkelijker met controleren.
Heb je al naar language.operators.comparison gekeken?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

04/05/2009 16:44:00
Quote Anchor link
waarden met een onkeyup/onkeydown/onclick actie controleren met JavaScript is denk ik het handigst.
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

04/05/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Ik zou het ook met 2 velden doen. 1 voor de hele euro's en 1 voor de centen.
 
Sander

sander

04/05/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!

Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?
 

04/05/2009 17:20:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Ik kan redelijk overweg met PHP, iets als language.operators.comparison is mij dan ook bekend. Hiermee kun je niet controleren of een ingevuld bedrag decimalen bevat?

Yeah, right. Als je effe had geklikt had je gezien dat het wat anders is...

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Dat is eigenlijk de eerste stap die ik wil maken: bevat het bedrag decimalen? Vervolgens kan ik verder controleren. Juist deze stap is waar ik vast loop.

Waarom wil je niet gewoon twee velden? Want nu heb je het probleem van, wat vind jij en wat vind de gebruiker dat een scheidteken is. Hoe maak je duidelijk aan de gebruiker dat je ook centen in mag voeren, gaat de gebruiker dan niet denken van dat getal moet ik in z'n geheel in centen invoeren?

sander schreef op 04.05.2009 16:53:
Werken met javascript onkeyup/onkeydown/onclick actie lijkt me niet interessant. De bedragen kunnen nogal variëren (tussen 1 en 10.000 euro). De bezoeker blijft dan klikken, of ik moet de werking ervan verkeerd begrijpen?

Ja, je hebt de werking verkeerd gesnapt. Verder vind ik persoonlijk javascript oplossingen ook niet alles, omdat je dus de controle aan de client-side doet, dus kan de client die zo omzeilen.
 
Sander

sander

04/05/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is het makkelijkste om twee velden te programmeren. Maar ik denk liever vanuit het oogpunt van de bezoeker. Die wil een bedrag invullen, zonder fratsen. Bezoeker A gaat voor 1,50. Bezoeker B gaat voor 20. Bezoeker C gaat voor 12.50. Dat moet in mijn optiek allemaal kunnen. In de verwerking van het formulier, ga je vervolgens standardiseren: deze verschillende bedragen omzetten naar een getal, wat het bedrag in centen voorstelt.

Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

De andere oplossingen (twee velden en werken met javascript) zijn in mijn ogen niet gebruiksvriendelijk genoeg. Je maakt tenslotte een website voor de bezoeker? Dan moet het zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn!

Concreet is mijn vraag dan ook: hoe controleer je of een waarde decimalen bevat?
 

04/05/2009 19:19:00
Quote Anchor link
sander schreef op 04.05.2009 19:14:
Dat gaat niet met language.operators.comparison. Misschien moet Karl de uitleg ervan nog maar eens lezen: "Comparison operators, as their name implies, allow you to compare two values." Ik heb geen twee waarden, dus er valt niks te vergelijken?

sander schreef op 04.05.2009 16:36:
- Het bedrag mag niet kleiner zijn dan 1 euro;
- Het bedrag mag niet groter zijn dan 10.000 euro;

De rest, tja, dan moet je denk ik maar gebruik maken van string functie's als strpos enzo.
 
Sander

sander

05/05/2009 09:40:00
Quote Anchor link
Met behulp van een reactie op een ander forum heb ik het volgende in elkaar gebrouwen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
{
  // foutmelding
}
else
{
  $Bedrag = $_POST['Bedrag'];
  // Bedrag zonder punten en komma's
  $Bedrag_zonder_puntkomma = str_replace(array(',','.','-'),'',$Bedrag);
  // Is het bedrag veranderd?
  if($Bedrag_zonder_puntkomma == $Bedrag)
  {
    // Het bedrag is niet gewijzigd, er zaten geen punten en komma's in. Dus een bedrag in hele euro's.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag * 100;
  }
  else
  {
    // Het bedrag is wel gewijzigd, er zaten punten en komma's in. Het bedrag is in centen.
    $Bedrag_in_centen = $Bedrag_zonder_puntkomma;
  }
}


De waarde $Bedrag_in_centen wordt vervolgens verwerkt.
 
Sander

sander

05/05/2009 11:29:00
Quote Anchor link
De eerste regel:
if(!is_numeric($_POST['Bedrag']))
Geeft een foutmelding wanneer er een bedrag met komma wordt ingevuld.

Ik heb deze vervangen door:
if (!preg_match('#\d+([,.]\d{2})?#', $_POST['Bedrag']))

Nu werkt het probleemloos.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.